goede middag mede boarders
heb even iets nieuws geprobeerd, en het gaat niet helemaal zoals ik wil.
ik las een poos geleden hier iets over je boilli's conserveren in suiker.
(ben door mijn vriendin met boilli's en al uit de vriezer verwijderd)
ik heb dus van de week even boill's gekookt en heb ze 24 uur laten drogen, vervolgens in een emmer gestopt en ze met 3 kilo suiker afgedekt zodat ze rondom met suiker zijn afgesloten.
nou keek ik vanmorgen even in de emmer en zag dat de suiker toch wel erg vochtig was geworden.
nou mijn vraag als ik dit zo tot het weekend laat zitten,krijg ik dan die boilli's ooit nog uit de suiker of heb ik dan een beitel nodig.
suiker is nog wel korrelig maar voelt een beetje vochtig.
en hoelang kan je ze zo goed houden?
hoop dat iemand mij kan helpen.
thanx alvast
CONSERVEREN IN SUIKER
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Camiel,
Ik zou de boilies langer drogen (5 a 7 dagen), zodat alle vocht er beter
uit trekt. Daarna kun je ze in "suikeren" . Gewoon beginnen met een laag
suiker onderin een emmer daarna een laag boilies en dan weer een dikke
laag suiker, en eindigen met een dikke laag suiker.
Dat het een vochtige bedoening word heb ik geen last van, ik denk dat dat
bij jou komt doordat er nog teveel vocht in de boilies aanwezig is; dus wat
langer laten drogen.
groetjes Benny
Ik zou de boilies langer drogen (5 a 7 dagen), zodat alle vocht er beter
uit trekt. Daarna kun je ze in "suikeren" . Gewoon beginnen met een laag
suiker onderin een emmer daarna een laag boilies en dan weer een dikke
laag suiker, en eindigen met een dikke laag suiker.
Dat het een vochtige bedoening word heb ik geen last van, ik denk dat dat
bij jou komt doordat er nog teveel vocht in de boilies aanwezig is; dus wat
langer laten drogen.
groetjes Benny
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 10-11-2002 01:00
- Locatie: eindhoven
Hoi Camiel,
Als het goed is blijft die suikerdrap zacht. De boilies zelf worden als het goed is kei en kei hard. Als jij gaat vissen haal jij die boilies uit die drap en spoel jij ze even af in het water en dan vissen maar. Om de drap te voorkomen is het inderdaad verstandiger de boilies langer te drogen. (zie Benny's antwoord). Ik hoop dat jij hier wat aan hebt. Ik wil dus alleen maar zeggen dat die drap niet erg is.
P.s. Jij moet de emmer of ton waarin de boilies zitten wel af en toe op zijn kop zetten zodat alles weer goed in de suiker zit.
Groeten,
Janus
Als het goed is blijft die suikerdrap zacht. De boilies zelf worden als het goed is kei en kei hard. Als jij gaat vissen haal jij die boilies uit die drap en spoel jij ze even af in het water en dan vissen maar. Om de drap te voorkomen is het inderdaad verstandiger de boilies langer te drogen. (zie Benny's antwoord). Ik hoop dat jij hier wat aan hebt. Ik wil dus alleen maar zeggen dat die drap niet erg is.
P.s. Jij moet de emmer of ton waarin de boilies zitten wel af en toe op zijn kop zetten zodat alles weer goed in de suiker zit.
Groeten,
Janus
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
de emmer zit tot de nok toe gevuld met suiker dus dat zit wel goed
hoelang kan je ze zo ongeveer bewaren??????????
hoelang kan je ze zo ongeveer bewaren??????????
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 10-11-2002 01:00
- Locatie: eindhoven
Hoi Camiel,
Ik weet niet precies hoelang je ze dan kan bewaren, maar een aantal maanden toch altijd wel. Ik denk minimaal een half jaar maar ik weet dit niet zeker. Ik doe het namelijk alleen maar als ik naar Frankrijk ga.
Groeten,
Janus
Ik weet niet precies hoelang je ze dan kan bewaren, maar een aantal maanden toch altijd wel. Ik denk minimaal een half jaar maar ik weet dit niet zeker. Ik doe het namelijk alleen maar als ik naar Frankrijk ga.
Groeten,
Janus
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Hallo Camiel,
het proces heet; Confijten..
Laat Google eens zoeken op; het confijten van...
Vaak zal er een suiker/water/honing oplossing gebruikt worden om de producten gedurende 30 minuten in te koken.
het proces heet; Confijten..
Laat Google eens zoeken op; het confijten van...
Vaak zal er een suiker/water/honing oplossing gebruikt worden om de producten gedurende 30 minuten in te koken.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.