rozijnen
-
- Berichten: 265
- Lid geworden op: 30-06-2002 02:00
- Locatie: veenendaal
Ooit heb ik eens gehoord dat karpers rozijnen niet zouden lusten ivm bepaalde zuren die in rozijnen zitten, weet iemand van jullie hier een passend antwoord op ??
groeten erik
groeten erik
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Voor gebruik eerst wassen met lauw water om eventuele kaliloog resten te verwijderen.
Zet de rozijnen eerst een kwartier onder water van 40 gradenC, even flink omroeren met de hand en goed naspoelen met lauw water en klaar is Erik.
-------------------------------------------------------------------------------
Rozijnen zijn gedroogde druiven van speciale zeer zoete druivenrassen die geschikt zijn als tafelfruit en die, op een enkele soort na, ook weinig pitten bevatten. Rozijnen worden het meest geproduceerd in de landen in het oosten van het Middellandse-Zeegebied, het Midden-Oosten, Zuid-Spanje, in Australië en in Californië. Vanaf de dertiende eeuw hadden bovenal de Damascus-rozijnen de grootste reputatie. Krenten worden in Frankrijk raisins de Corinthe genoemd.
Nadat de druiventrossen eventueel kort geweekt hebben in een hete alkalische oplossing of in een kokend kaliloog, worden de trossen ofwel gedroogd in de zon, of kunstmatig met behulp van hete lucht. Daarna worden de gedroogde druiventrossen gereedgemaakt voor verzending en verkoop; de gedroogde druiven worden van de stelen afgerist of eraan gelaten en komen dan als trosrozijnen in de handel.
-------------------------------------------------------------------------------------
Zet de rozijnen eerst een kwartier onder water van 40 gradenC, even flink omroeren met de hand en goed naspoelen met lauw water en klaar is Erik.
-------------------------------------------------------------------------------
Rozijnen zijn gedroogde druiven van speciale zeer zoete druivenrassen die geschikt zijn als tafelfruit en die, op een enkele soort na, ook weinig pitten bevatten. Rozijnen worden het meest geproduceerd in de landen in het oosten van het Middellandse-Zeegebied, het Midden-Oosten, Zuid-Spanje, in Australië en in Californië. Vanaf de dertiende eeuw hadden bovenal de Damascus-rozijnen de grootste reputatie. Krenten worden in Frankrijk raisins de Corinthe genoemd.
Nadat de druiventrossen eventueel kort geweekt hebben in een hete alkalische oplossing of in een kokend kaliloog, worden de trossen ofwel gedroogd in de zon, of kunstmatig met behulp van hete lucht. Daarna worden de gedroogde druiventrossen gereedgemaakt voor verzending en verkoop; de gedroogde druiven worden van de stelen afgerist of eraan gelaten en komen dan als trosrozijnen in de handel.
-------------------------------------------------------------------------------------
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Lusten de karpers geen rozijnen? Dan weet je meer dan de karper!
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Hmmmmmmm lekker, vooral die kinder rozijnen........
Mvg Michel


Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
- Frank bosman
- Berichten: 1607
- Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
- Locatie: Varsseveld
foei wat een antwoord henk! ben je ook lid van quest ofzo
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Quest?? wa's dat?
Nee Frank,
Bakker geweest, warenkennis bleef nog ietsje hangen.
Nee Frank,
Bakker geweest, warenkennis bleef nog ietsje hangen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
quote Herman Finkers.
En ich sind de bakker, en ik heb een krentewegge mettebrach, want ik dach, der sind ma 1 weg, en das de krenteweg.
Zo'n bakker Henk?
mvg
Koen
En ich sind de bakker, en ik heb een krentewegge mettebrach, want ik dach, der sind ma 1 weg, en das de krenteweg.

Zo'n bakker Henk?

mvg
Koen
Hoezeer ik ook mijn pen bemin, ik zie ´m nog altijd liever onder gaan, dan aan de oppervlakte staan.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Joa koen,
Zo ongevèèhr, moar dan ààndes.
A'j bi'j ôns op de wéhge wacht,
dan wacht i'j ut lângst!
Moar a'j bi'j 'ne boer an de Iessel gaot viss'n, dan doei d'r wel wies an um den kéérl zo now en dan den krentewegge met te brenge, wâânt veur den boer is den krentewegge wel de enige weg..
Wat da betref is Herman zo dom nog néét..
Zo ongevèèhr, moar dan ààndes.
A'j bi'j ôns op de wéhge wacht,
dan wacht i'j ut lângst!

Moar a'j bi'j 'ne boer an de Iessel gaot viss'n, dan doei d'r wel wies an um den kéérl zo now en dan den krentewegge met te brenge, wâânt veur den boer is den krentewegge wel de enige weg..
Wat da betref is Herman zo dom nog néét..

Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Tis dak 'n end van'n Iesel af woon, aans hak 'n moal met'n boer hen viske kun'n goan. Mok wa em langs'n bakker hen.
Tis wa onmeunig jammer da Herman nie mer kan optreedn.
Keerl koj van genietn.
mvg
Koen
Tis wa onmeunig jammer da Herman nie mer kan optreedn.
Keerl koj van genietn.
mvg
Koen
Hoezeer ik ook mijn pen bemin, ik zie ´m nog altijd liever onder gaan, dan aan de oppervlakte staan.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Koen,
(Keerl koj van genietn)
En heeeeeeeeeel veeeeeeeeeel van leren!?
Ik als bakker;
2x deelnemer geweest bij het Ned Kampioenschap
Eindigde 1x als 2e
en 1x als.........
(Keerl koj van genietn)
En heeeeeeeeeel veeeeeeeeeel van leren!?

Ik als bakker;
2x deelnemer geweest bij het Ned Kampioenschap

Eindigde 1x als 2e
en 1x als.........
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
in rozijnen zitten ook een gluten soort en daarom minder geschikt voor mensen die geen gluten mogen.
weet niet of dit op invloed is op de karper maar dit herinering ik me nog van warenkennis
weet niet of dit op invloed is op de karper maar dit herinering ik me nog van warenkennis
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Henk,
2e?
Wat een lachertje.
2e jaar dat ik biljart. Nu al Nederlands Kampioen.
Klust nog wa'n krenttewegge, dus aj der en ower hebt. Geerne
Tabeeeeeeeeeeeeeeeeeee
2e?
Wat een lachertje.
2e jaar dat ik biljart. Nu al Nederlands Kampioen.
Klust nog wa'n krenttewegge, dus aj der en ower hebt. Geerne

Tabeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Hoezeer ik ook mijn pen bemin, ik zie ´m nog altijd liever onder gaan, dan aan de oppervlakte staan.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Rozijnen staan er niet bij,
Binnenkort meer..
Hieronder volgt een lijst van wat in een glutenvrij dieet NIET mag:
- alle soorten "gewoon" brood; ook beschuiten en crackers
- alle soorten "gewoon" gebak: taarten, wafels, pannenkoeken, koekjes,…
- alle "gewone" deegwaren: macaroni, spaghetti, vermicelli, tagliatelle,…
- paneermeel (kroketten, schnitzel, gepaneerd kippenlapje,…)
- één van de hoger vermelde bloem- of zetmeelsoorten om een soep of saus te binden
- alle industrieel bereide gerechten waarvan u niet met zekerheid weet of alle gebruikte ingrediënten wel glutenvrij zijn (soepen, sauzen, visbereidingen, vleesbereidingen zoals worst en paté, roomijs en andere nagerechten )
- alle gemoute dranken en granenkoffie
Enneh in de meeste mixen komt echt wel gluten voor.
Binnenkort meer..
Hieronder volgt een lijst van wat in een glutenvrij dieet NIET mag:
- alle soorten "gewoon" brood; ook beschuiten en crackers
- alle soorten "gewoon" gebak: taarten, wafels, pannenkoeken, koekjes,…
- alle "gewone" deegwaren: macaroni, spaghetti, vermicelli, tagliatelle,…
- paneermeel (kroketten, schnitzel, gepaneerd kippenlapje,…)
- één van de hoger vermelde bloem- of zetmeelsoorten om een soep of saus te binden
- alle industrieel bereide gerechten waarvan u niet met zekerheid weet of alle gebruikte ingrediënten wel glutenvrij zijn (soepen, sauzen, visbereidingen, vleesbereidingen zoals worst en paté, roomijs en andere nagerechten )
- alle gemoute dranken en granenkoffie
Enneh in de meeste mixen komt echt wel gluten voor.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ha koen,
2x deelnemer geweest bij het Ned Kampioenschap
Eindigde 1x als 2e
en 1x als.........1e en Ned Kampioen..
2x deelnemer geweest bij het Ned Kampioenschap
Eindigde 1x als 2e
en 1x als.........1e en Ned Kampioen..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
Kampioen Rozijner eter?
Dit is een "publicboard"
Dus mogen we meegenieten?
mvg
Jan
Dit is een "publicboard"
Dus mogen we meegenieten?
mvg
Jan
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
- Locatie: Goor(Twente)
Oke Henk,
Jij wint
Maar alleen voor deze keer, jij bent geen koekebakker meer, ik biljart nog wel
Jan,
Kampioen krinknstoetn bakn.
Tabeeeeeeeeeeeeeeee
Jij wint

Maar alleen voor deze keer, jij bent geen koekebakker meer, ik biljart nog wel

Jan,
Kampioen krinknstoetn bakn.
Tabeeeeeeeeeeeeeeee
Hoezeer ik ook mijn pen bemin, ik zie ´m nog altijd liever onder gaan, dan aan de oppervlakte staan.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Lars,
Ik heb die glutenvraag voorgelegd bij Ralf Hartemink van
Food info net
.
Hieronder zijn antwoord;
Hallo,
Alleen granen bevatten gluten, dus rozijnen zijn glutenvrij.
Met vriendelijke groeten,
Ralf Hartemink
http://www.food-info.net
Ik heb die glutenvraag voorgelegd bij Ralf Hartemink van
Food info net

Hieronder zijn antwoord;
Hallo,
Alleen granen bevatten gluten, dus rozijnen zijn glutenvrij.
Met vriendelijke groeten,
Ralf Hartemink
http://www.food-info.net
- Ruud Laros
- Berichten: 797
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: delft
hjbh
Laatst gewijzigd door Ruud Laros op 23-09-2004 16:41, 1 keer totaal gewijzigd.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ruud, Lars,
(Nadat de druiventrossen eventueel kort geweekt hebben in een hete alkalische oplossing of in een kokend kaliloog).
Het is niet onmogelijk dat deze oplossingen gluten bevatten, het is daarom ook zo belangrijk de rozijnen eerst te weken en te wassen, vooral om de loog(oplossing)resten te verwijderen.
En gluten zijn sowieso slecht verteerbaar, niet enkel voor onze grote vriend, de karper.
Dit wil echter nog niet zeggen dat alle karpers een gluten-intolerantie hebben met alle gevolgen van dien.
Ruud, als voormalig bakker ben ik op de hoogte met glutenvrije receptuur en brood en bekend met de gevolgen van ook maar een minimale gluten inname bij coeliaki patienten.
Een minimum of maximum tolerantie bestaat dan niet..maar of de karper ook zo extreem reageert is mij niet bekend.
(Nadat de druiventrossen eventueel kort geweekt hebben in een hete alkalische oplossing of in een kokend kaliloog).
Het is niet onmogelijk dat deze oplossingen gluten bevatten, het is daarom ook zo belangrijk de rozijnen eerst te weken en te wassen, vooral om de loog(oplossing)resten te verwijderen.
En gluten zijn sowieso slecht verteerbaar, niet enkel voor onze grote vriend, de karper.
Dit wil echter nog niet zeggen dat alle karpers een gluten-intolerantie hebben met alle gevolgen van dien.
Ruud, als voormalig bakker ben ik op de hoogte met glutenvrije receptuur en brood en bekend met de gevolgen van ook maar een minimale gluten inname bij coeliaki patienten.
Een minimum of maximum tolerantie bestaat dan niet..maar of de karper ook zo extreem reageert is mij niet bekend.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.