het GROTE boillie recepten topic
- Patrick lamers
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 02-01-2011 19:52
- Locatie: Toldijk
hallo,
ik heb na een discusie in het nash topic besloten om zelf boilies (proberen) te gaan draaien.
nou heb ik deze mix gemaakt met wat indeen van de rest van deze 39 pagina's.
150g griesmeel
150g maïsmeel
150g tarwebloem
200g trouvit
200g vismeel lt
75g robin red
75g gemalen hennep
het wordt dus een vismeel bolie, met het liefst ook trouvit, robin red en gemalen hennep. nou is mijn vraag zal deze mix goed uitharden, rollen etc.?
alvast bedankt,
Patrick
ik heb na een discusie in het nash topic besloten om zelf boilies (proberen) te gaan draaien.
nou heb ik deze mix gemaakt met wat indeen van de rest van deze 39 pagina's.
150g griesmeel
150g maïsmeel
150g tarwebloem
200g trouvit
200g vismeel lt
75g robin red
75g gemalen hennep
het wordt dus een vismeel bolie, met het liefst ook trouvit, robin red en gemalen hennep. nou is mijn vraag zal deze mix goed uitharden, rollen etc.?
alvast bedankt,
Patrick
Boeruhhhhhhhhhhh
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
Hallo,
ik ben op zoek naar een recept met look die niet al te veel ingrediënten bevat, kan me iemand hierbij helpen?
Gisteren ook voor de eerste maal boilies gedraaid, maar had problemen bij het spuiten van de deegworsten,
de plunjer ging niet meer vooruit na 2 worsten, is dit doordat het deeg te dik is of is m'n boiliespuit al voor de vuilbak?
Mvg,
Kenneth
ik ben op zoek naar een recept met look die niet al te veel ingrediënten bevat, kan me iemand hierbij helpen?
Gisteren ook voor de eerste maal boilies gedraaid, maar had problemen bij het spuiten van de deegworsten,
de plunjer ging niet meer vooruit na 2 worsten, is dit doordat het deeg te dik is of is m'n boiliespuit al voor de vuilbak?
Mvg,
Kenneth
- joep van rijn
- Berichten: 108
- Lid geworden op: 15-06-2006 17:56
- Locatie: Zuid-Holland
Met zo'n deegspuit is het kut met peren, Ik gebruik zelf een simpel gehaktmolentje plaats er zo wel een foto'tje bij. Deegspuit op luchtdruk werkt ook zeer goed!
groeten Joep
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Je worst kan te dik zijn, oftewel uitzetten..
Of je hebt hem heel goed doorgekneden waardoor je deeg al wat harder is. Dit gaat inderdaad moeilijker de spuit uit, maar is wel het beste om te doen
Of je hebt hem heel goed doorgekneden waardoor je deeg al wat harder is. Dit gaat inderdaad moeilijker de spuit uit, maar is wel het beste om te doen
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
Gisteren even zitten knutselen, heb dit na gemaakt: http://www.carp-news.de/Boiliegun.html.
Gaat echt heel goed nu, deegworsten in recordtempo!
Verder niemand die over een goed maar simpel lookreceptje beschikt en die dit wil delen?
Mvg,
Kenneth
Gaat echt heel goed nu, deegworsten in recordtempo!
Verder niemand die over een goed maar simpel lookreceptje beschikt en die dit wil delen?
Mvg,
Kenneth
- Jeroen van Doorn
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 13-12-2010 19:24
Hey Viktor,
Als je zoveel recepten hebt, waarom moest je dan zo nodig mijn recept hebben voor het gat van M?
Als je zoveel recepten hebt, waarom moest je dan zo nodig mijn recept hebben voor het gat van M?
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
jeroenski kerel long time no see no talk.
je hebt een pb
gr
viktor
je hebt een pb
gr
viktor
- Tim Belshof
- Berichten: 635
- Lid geworden op: 15-10-2006 17:45
- Locatie: twente
- Contacteer:
He mensen
Ik draai sinds enige tijd mijn eigen bollen. Dat gaat altijd prima.
Graag zou ik eens met eipoeder/eialbumine draaien want ik ben het een beetje zat om een paar honderd eieren te tikken.
Wat is het verschil tussen deze 2 en moeten ze allebij in je mix?
Ik weet dat de hoeveelheid afhankelijk is van je mix maar hebben jullie misschien enige richtlijnen voor mij zodat ik er mee kan experimenteren?
Mijn mix bestaat uit:
20% griesmeel
20% polentabloem
20% soyavolvet
20% vismeel
20% trouvit
Aminol
Groeten Tim
Ik draai sinds enige tijd mijn eigen bollen. Dat gaat altijd prima.
Graag zou ik eens met eipoeder/eialbumine draaien want ik ben het een beetje zat om een paar honderd eieren te tikken.
Wat is het verschil tussen deze 2 en moeten ze allebij in je mix?
Ik weet dat de hoeveelheid afhankelijk is van je mix maar hebben jullie misschien enige richtlijnen voor mij zodat ik er mee kan experimenteren?
Mijn mix bestaat uit:
20% griesmeel
20% polentabloem
20% soyavolvet
20% vismeel
20% trouvit
Aminol
Groeten Tim
-
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 02-07-2008 12:17
Wie wil mij van feedback voorzien op onderstaande mix? Het is de bedoeling dat het uiteindelijk een kruidenmix wordt dus er zal nog wat % aan kruiden al paprika, knoflook worden toegevoegd etc. Maar wat vinden jullie tot nu toe van deze mix?
Polenta 20%
Soja vet 25%
Griesmeel 20%
Wouwbloem 20%
bloedmeel 10%
Birdfood 5%
Magi 15 ml
+- 8 eitjes
Polenta 20%
Soja vet 25%
Griesmeel 20%
Wouwbloem 20%
bloedmeel 10%
Birdfood 5%
Magi 15 ml
+- 8 eitjes
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
Tim
Eipoeder werkt prima ongeveer 10% van je mix is ruim voldoende ei albumine heeft ook een bindende werking en je boilie word er goed hard van 50 gram op een kilo is zat.
Werd zelf ook leip van dat eitjes tikken elke x weer 200 eieren bij deen vandaan en draai je een paar weken niet zijn je eieren nie meer goed werkt perfect die eipoeder er zijn wel meerdere soorten vettige en stoffige ik vind zelf die vette eipoeder stukken beter
grtz rich
Eipoeder werkt prima ongeveer 10% van je mix is ruim voldoende ei albumine heeft ook een bindende werking en je boilie word er goed hard van 50 gram op een kilo is zat.
Werd zelf ook leip van dat eitjes tikken elke x weer 200 eieren bij deen vandaan en draai je een paar weken niet zijn je eieren nie meer goed werkt perfect die eipoeder er zijn wel meerdere soorten vettige en stoffige ik vind zelf die vette eipoeder stukken beter
grtz rich
- Tim Belshof
- Berichten: 635
- Lid geworden op: 15-10-2006 17:45
- Locatie: twente
- Contacteer:
He richard,
Je praat over 10% en 50 gram. Moet ik nu 100 of 50 gram eialbumine of eipoeder op 1kg toevoegen?
Bedankt voor je antwoord!
Je praat over 10% en 50 gram. Moet ik nu 100 of 50 gram eialbumine of eipoeder op 1kg toevoegen?
Bedankt voor je antwoord!
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
Mensen,
Wie wil mij eens helpen, ik ben op zoek naar een goedkoop boilie recept, reden is dat ik op de maas vis, en zo enorm veel moet voeren, dat het nu echt te duur gaat worden met de gekochte freezers, ik ga dus zelf maar weer eens aan de gang, maar ik heb al zo lang geen boilies meer gemaakt, en door al die recepten zie ik door de bomen het bos niet meer. het moet in ieder geval een boilie zijn die op langere termijn goed blijft lopen, en voldoende hard is.
ik heb gehoord dat je bij te veel maismeel/bloem, de vissen voor langere termijn gaat afschrikken/verzadigen. ik vind het in ieder geval belangrijk om een goede basis te vinden de rest kun je natuurlijk eindeloos varieren, ik weet nu alleen niet of de mais, gries en soja een goede basis voor langere termijn is. de basis zit dan in ieder geval rond de 1 euro per kg, de toevoegingen/flavours zullen het duurder maken. enkelen voorbeelden:
maismeel 30%
griesmeel 30%
Sojameel volvet getoast 30%
gemalen hennep 5%
knoflookpoeder 5%
eieren.
maismeel 30%
griesmeel 30%
sojameel 30%
melkpoeder 10%
eieren.
sweetner
flavour.
Wie wil mij eens helpen, ik ben op zoek naar een goedkoop boilie recept, reden is dat ik op de maas vis, en zo enorm veel moet voeren, dat het nu echt te duur gaat worden met de gekochte freezers, ik ga dus zelf maar weer eens aan de gang, maar ik heb al zo lang geen boilies meer gemaakt, en door al die recepten zie ik door de bomen het bos niet meer. het moet in ieder geval een boilie zijn die op langere termijn goed blijft lopen, en voldoende hard is.
ik heb gehoord dat je bij te veel maismeel/bloem, de vissen voor langere termijn gaat afschrikken/verzadigen. ik vind het in ieder geval belangrijk om een goede basis te vinden de rest kun je natuurlijk eindeloos varieren, ik weet nu alleen niet of de mais, gries en soja een goede basis voor langere termijn is. de basis zit dan in ieder geval rond de 1 euro per kg, de toevoegingen/flavours zullen het duurder maken. enkelen voorbeelden:
maismeel 30%
griesmeel 30%
Sojameel volvet getoast 30%
gemalen hennep 5%
knoflookpoeder 5%
eieren.
maismeel 30%
griesmeel 30%
sojameel 30%
melkpoeder 10%
eieren.
sweetner
flavour.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Beide zijn goed Wim en ze gaan zeker vis vangen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wim hanegraaf
- Berichten: 855
- Lid geworden op: 18-05-2003 02:00
hoi Henk,
Het zal wel wat experimenteren worden, maar ik wil wel een beetje op safe, de bedoeling is om ineens 100kg te draaien, dan kan ik goedkoop inkopen.
gr
Wim
Het zal wel wat experimenteren worden, maar ik wil wel een beetje op safe, de bedoeling is om ineens 100kg te draaien, dan kan ik goedkoop inkopen.
gr
Wim
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 14-07-2011 22:33
mitsz,
ik heb een vraagje: wat bedoel je met geplette hennep op blz 37?
ik hoor het graag, rik
ik heb een vraagje: wat bedoel je met geplette hennep op blz 37?
ik hoor het graag, rik
-
- Berichten: 87
- Lid geworden op: 05-11-2003 01:00
- Locatie: Meijel
Hallo Wim.
Waar komen die verhalen toch vandaan dan je op de maas zo veel moet voeren?
Ik zelf voer nooit meer dan 2 kilo harde 24mm meestal minder!
Maar goed hier een goeie 50% tarwegries
40% wouwbloem
10% lammerenmelk
Als je ze niet hard genoeg vind kun je wat eiggalbumine toevoegen.
Flink wat zoetstof en een geurtje en voeren maar spotgoedkoop ene het vangt goed.
Gr Ruud
Waar komen die verhalen toch vandaan dan je op de maas zo veel moet voeren?
Ik zelf voer nooit meer dan 2 kilo harde 24mm meestal minder!
Maar goed hier een goeie 50% tarwegries
40% wouwbloem
10% lammerenmelk
Als je ze niet hard genoeg vind kun je wat eiggalbumine toevoegen.
Flink wat zoetstof en een geurtje en voeren maar spotgoedkoop ene het vangt goed.
Gr Ruud
er is meer water dan vis!!
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
rik janssen schreef:mitsz,
ik heb een vraagje: wat bedoel je met geplette hennep op blz 37?
ik hoor het graag, rik
Ik veronderstel dat geplette en gemalen hennep hetzelfde is.
Ik maal ze gewoon in de blender, gaat goed
Mvg,
Kenneth
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
rik janssen schreef:mitsz,
ik heb een vraagje: wat bedoel je met geplette hennep op blz 37?
ik hoor het graag, rik
Hennep is door het hoge vetgehalte moeilijk te malen. Om die reden wordt de hennep geplet. Platgedrukt zullen we maar zeggen. Hierdoor krijg je een grof meel.
groetjes Mitsz
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 14-07-2011 22:33
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ja Rik, dat is 'm....
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 14-07-2011 22:33
hallo mensen,
wanneer kan ik zien als de boilies klaar zijn met koken want bij mij gaan ze niet drijven?
ik hoor het graag Rik
wanneer kan ik zien als de boilies klaar zijn met koken want bij mij gaan ze niet drijven?
ik hoor het graag Rik
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
Niet drijven? Dan tijd opmeten en af en toe er 1 uitpakken om te testen. Dan tijd opschrijven en je weet het voor de volgende keer.
- Edward Klaver
- Berichten: 137
- Lid geworden op: 13-10-2009 17:18
- Locatie: Noord Holland
Beschikt iemand hier toevallig over een bollenrol service (of kent er een) waar
ik een eigen mix kan (laten) rollen met verse eieren én kan stomen??
M.v.g.
ik een eigen mix kan (laten) rollen met verse eieren én kan stomen??
M.v.g.
Never change a winning team!
Hallo Edward,
Waarom verse eitjes? Wat mankeert er aan een vers klasse-eipoeder, eventueel aangevuld met ei-albumine?
MTC Baits in Hengelo misschien? Ze hebben zeer mooie eiproducten en garen op lage temperatuur in speciale 'stoomovens' die nauwkeurig in te stellen zijn.
Groet,
Willem
Waarom verse eitjes? Wat mankeert er aan een vers klasse-eipoeder, eventueel aangevuld met ei-albumine?
MTC Baits in Hengelo misschien? Ze hebben zeer mooie eiproducten en garen op lage temperatuur in speciale 'stoomovens' die nauwkeurig in te stellen zijn.
Groet,
Willem
- Kenneth Verbeeck
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 20-04-2011 16:39
Lijkt dit wat?
250 gram maismeel.
250 gram tarwemeel
250 gram birdfood/eivoer
250 gram griesmeel.
9-10 eieren
50 gram knoflookpoeder
10ml knoflookolie.
Oja, waar kun je knoflookolie halen?
Mvg,
Kenneth
250 gram maismeel.
250 gram tarwemeel
250 gram birdfood/eivoer
250 gram griesmeel.
9-10 eieren
50 gram knoflookpoeder
10ml knoflookolie.
Oja, waar kun je knoflookolie halen?
Mvg,
Kenneth