Dus a.s. zondag heb ik 1000 euro ?
Of zie je er toch maar vanaf haha

Rik koster schreef:Maar even zonder gekheid op een stokkie,aas van die prijsklasse is niks bijzonders,tarwe griesmeel balletje wat additieven en een kleur,maar prima voor instant visserij hoor,niet voor langdurige voer campagnes,wat mij alleen irriteert is dat mensen doen of er gelijk gif in zit,dat zelfs de witvis ze niet lust,en weet ik het allemaal wat.
Op wateren waar je de vis niet vast houd langdurig,en waar aas gewenning simpel weg niet werkt op lange termijn,en waar de vis geen behoefte heeft aan jouw gebalanceerd aasje omdat er plenty natuurlijk voedsel aanwezig is,zijn dit gewoon de perfecte bollen hoor,met dit type aas heb ik ware slacht partijen aangericht op rivieren.
En ook flink wat kilo's nodig gehad om dat te bewerkstelligen.
Tijdens de lezing van Roelof Schut enkele weken geleden van KSN regio Friesland gaf Roelof aan dat hij op bepaalde wateren zeer lange voersessies hield ( tot een jaar aan toe ) en zeer goed ving. Een ieder heeft een boilie waar hij of zij eenmaal vertrouwen in heeft en als er niks wordt gevangen wordt er vrij snel een oordeel gegeven over de boilie, terwijl er evenveel andere factoren te noemen zijn waardoor je niks vangt. De technieken worden steeds beter zodat er onder water bekeken kan worden hoe de karper het aas proeft en weer uitspuugt. Naast de boilie zelf is de onderlijn van groter belang. Als ik verhalen hoor en lees dat er mensen zijn die zelfs op Haribo gummy beertjes vissen vangen of op hondenbrokken dan maakt het in principe niet uit waar je mee vist zolang de karper maar denkt dat het eetbaar is. Er is zelfs een filmpje van iemand die karper vangt met een lego blokje. Daarnaast is er een jongen geweest die op een bananenschil snoek vangt. Ik ben er heilig van overtuigd dat mensen te moeilijk denken als er slechts 1 boiliemerk zou zijn met slechts 1 smaak deze bal zou vangen. Echter zijn er duizenden merken en smaken en heeft een ieder een mening over enkel de bol waar ze zelf mee vissen, waarom ze dan andere merken afbranden? De bol die zorgt voor 100% vangstgarantie is er niet dus kom dan ook niet aan zetten dat bepaalde merken juist beter zijn. Iedereen blankt maar dat ligt dan weer niet aan de boilie....
Bojan van der Linde schreef:
In dit verhaal kan ik mezelf wel vinden. Tuurlijk een goede bol is belangrijk maar volgens mij wordt er veel te veel waarde gehecht aan aas. Ik merk het ook in mijn omgeving. Mensen kraakte eerst mijn bollen af (te goedkoop en zoete smaak) tot ik er een x 10 vissen mee pakte in een weekend.
Volgens mij zijn de andere factoren veel belangrijker dan aas.
17 jaar geleden toen ik begon met karpervissen , viste ik vaak instant met nash bollen en ving redelijk vis. Totdat je bij de discus emmers van 3kg voor een 10tje kon kopen.
Had nu dus meer aas ter beschikking om voor te voeren en de vangsten schoten omhoog, met kwalitatief mindere bollen.
In die 17 jaar zoveel merken geprobeerd en toch echt nooit kunnen merken dat er een bol tussenuit sprong....
Ik praat hier wel over het kanaal en geen dressuurputjes.
Ik ga deze bollen van de boiliemeister dus zeker wel proberen.
SABIT VAN DER LINDEN schreef:ongelooflijk dat prijs verschil
nash ..kgb ... mainline. Allemaal 10 tot 14 euro de kilo
boliemeister duurste bol 3.95 eur . Iets klopt er niet ..!!
SABIT VAN DER LINDEN schreef:ongelooflijk dat prijs verschil
nash ..kgb ... mainline. Allemaal 10 tot 14 euro de kilo
boliemeister duurste bol 3.95 eur . Iets klopt er niet ..!!
Op vrijdagavond 6 maart organiseert Boiliemeister een info avond. Onze adviseur en aasspecialist Roelof Schut geeft openheid van zaken over de bedrijfsvoering van Boiliemeister. Hij legt onder meer uit:
- Wat de filosofie is achter Boiliemeister
- Waarom Boiliemeister de productie in eigen beheer heeft
- Waarom Boiliemeister uitsluitend verse ingrediënten gebruikt
- Welke grondstoffen Boiliemeister gebruikt
- Waarom Boiliemeister kwaliteit garandeert
- Waarom Boiliemeister zo goedkoop kan produceren
- Aan welke wettelijke eisen Boiliemeister boilies voldoen
- Op welke wijze Boiliemeister boilies zijn geconserveerd
- Wat de analyses op de verpakking betekenen
- Hoe de analyses worden uitgevoerd
- Waarom Boiliemeister een uiterste houdbaarheidsdatum vermeldt
Hilco Meijer schreef:Vanavond even een mixje gedraaid met de kattenbrokken.
Had geen ei-compound, dus mix een beetje aangepast.
750 gr. gemalen catfood (huismerk Poiesz)
150 gr. patentbloem (A.H.)
100 gram yellow maize flour (A.H.)
Draaide als een tiet, maar neemt ontzettend veel vocht op (heb 1 ei gebruikt), omgerekend kom ik met één kilo mix op 1660 gram boilies. Met ei-compound en water zal dit iets minder worden.
Laat het 1500 zijn, één kilo bollen kost mij dan ongeveer €1,66.
Daar kan zelfs de Boiliemeister niet voor leveren!
Heeft ook nog eens een zeer goede voedingswaarde:
27 % eiwit
10 % vet
en dan kom je op ongeveer 50 % koolhydraten
Perfect voor een karper toch?
Ik moet eerlijk zeggen, dat ik ze niet echt lekker vind, (zeg maar gerust vies), zal wel door de dierlijke bijproducten komen. Maar ja vroeger gooiden ze er vlees- en beendermeel van kadavers doorheen (mag tegenwoordig niet meer in diervoeders gebruikt worden i.v.m. BSE). Dat ze vangen daar twijfel ik niet aan.
Die avond met Roelof is overigens op 6 maart.
Misschien ga ik er wel even heen, Friesland meets Groningen, dat kan nog leuk worden!
Ben vooral ook benieuwd wat er op de verpakking staat, maar ik blijf sceptisch.