Bedankt voor de informatie.
Het vat dat wij gebruiken is nieuw.
Olievat ombouwen tot stoom cabine.
-
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 18-01-2006 19:39
In ons vat heeft mango pulp gezeten afkomstig uit peru.
- Andre Jacobs
- Berichten: 1974
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Finsterwolde
De vaten die men ombouwt als bbq moeten voor gebruik flink worden uitgebrand, ik meen omdat de coating in nieuwe vaten giftige stoffen kan bevatten die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
chris vollenberg schreef:In ons vat heeft mango pulp gezeten afkomstig uit peru.
Nou, das goed nieuws! schoonbranden zou ik dan weer niet doen want die binnenlaag zal corrosiewerend zijn,
maar een keer lekker lang stomenzonder bollen erin kan geen kwaad natuurlijk.
Vierkant/rechthoek treetjes is misschien nog wel beter. Tuurlijk, je levert capiciteit in, maar aan de andere kant:
Je stoom kan wel meer kanten bereiken.
leuk project mannen!!!!
Heb zelf 20jr gedraaid, ik heb het wel gehad. MAAR: zeg nooit ,nooit natuurlijk
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: 24-05-2011 11:56
M'n maatje is er helaas nog niet aan toegekomen om een frame erin te fixxen.
Wel is er 90kg meel binnen gekomen.
Wel is er 90kg meel binnen gekomen.
-
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 18-01-2006 19:39
Eerste 7 kg is goed gelukt met stomen bij ons.
Hopelijk aankomend weekend 100kg maken en stomen.
Ook nog even een temperatuurmeter inbouwen.
Weet iemand wat de beste stoomtemperatuur is?
Hopelijk aankomend weekend 100kg maken en stomen.
Ook nog even een temperatuurmeter inbouwen.
Weet iemand wat de beste stoomtemperatuur is?
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: 24-05-2011 11:56
Inmiddels zo een 25kg boilies gemaakt.
Gaat prima! Alleen zijn de boiliemachines sneller dan de stoomcabine!
Nu de bakjes verlagen (afzagen), zodat er meer in kan.
Gaat prima! Alleen zijn de boiliemachines sneller dan de stoomcabine!
Nu de bakjes verlagen (afzagen), zodat er meer in kan.