Uit de Rini tijd Maar waarom niet gewoon proberen en zien wat de reactie van de karpers op het pannetje is, je zegt het water is ondiep en je hebt zicht....
Wellicht kun je de stroop met een of andere attractor nog aanlengen? Misschien met een lekker stroperig amino'tje...?
Ik ga het gewoon proberen en dan zullen we wel zien. Altijd leuk om weer eens iets "nieuws" uit te proberen. Jullie horen wel of het (extra) vis heeft opgeleverd.
Ik ga even combineren... oude techniek met "nieuw".... met de kans dat ik door een betweter wordt neergesabeld.
Ik gooi altijd een partij bollen in de blender die mix ik en voeg hier vervolgens vloeibare palmrietsuiker en oestersaus aan toe, dit kneed ik vervolgens om mijn haakaas heen.
Als je de juiste dikte hebt dan laat het heel langzaam los van je haakaas.
Wanneer je je stoeptegel, klinker in waalformaat of dakpan hiermee eens insmeert en je vist je bol erover heen ben ik benieuwd wat er gebeurt... dan heb je dus je label van je bol op de tegel. Als je dan ook je haakaas nog soakt in hetzelfde goedje..... en palmrietsuiker kan je natuurlijk ook vervangen door stroop.
En als je dan toch lekker bezig bent, laat dan zoveel mogelijk de smaakloze bulkingredienten weg en verhoog de ingredienten zoals l030,leverpoeder,vismeel etc etc...maarre niet zeuren als je een platte extra vangt he? Das nu eenmaal het weuwige dilemma van attractie van karpervoer, soms vang je met harde bollen zonder veel attractie,beter karper, juist door de inactractiviteit!
stroop is niks anders dan gekarameliseerde suiker met water! dus het lost op máár als je een stroop kookt voor bij het kritieke punt dan zal de oplosbaarheid verminderen een tabel:De hoeveelheid stof die maximaal kan oplossen tot een stabiel evenwicht in 100 g water bij een bepaalde temperatuur. Voor suiker geldt dit volgens de tabel van Charles:
* 188 gram bij 10 ˚C * 199 gram bij 20 ˚C * 258 gram bij 50 ˚C * 370 gram bij 80 ˚C * 484 gram bij 100 ˚C
als je bijvoorbeeld het laatste voorbeeld weer afkoelt tot kamertemperatuur zal het een stroop blijven wel is het zo als je verder gaat dan 100 graden en ja suiker kan je koken tot 140 graden pas dan treed er karamellisatie op dan is het handig om glucose toe te voegen om te voorkomen dat de suiker weer gaat kristaliseren.
conclusie: van palmsuiker kun je daadwerkelijk stroop maken maar dit is geen kinderspel 0,1 graad maakt al verschil in het eind resultaat en nog belangerijker je bent met een zeer hete en plakkende vloeistof bezig kijk hier mee uit!
o ja waarom in hemelsnaam bollen vermalen en een deegje maken van iets wat al deeg was? Werkverschaffing???
Als je deeg hebt kan je natuurlijk deeg gebruiken.. maar als je bollen gemaakt hebt in je deeg is op... dan kan je vermalen...... en waarom.... bollen zijn rond... de kans is groot dat die van die steen/dakpan of what ever afvalt
ja of je doet een chupa chup an je hair. ofvan die 60mm dropballe van de kermis en om te voeren gewoon van die 60cm zuurstokke 30cm in de grond duwen op je stek. gegarandeerd dressuur doorbrekend.
Als je dresuur doorbrekend wil vissen meschien die boilie,s weglaten. Er zijn in de jaren veel andere manieren om moeilijk aas ver weg te kunnen plaatsen op de markt gekomen,beetje fantasie. M,F,G DER RONNIE.
stop een zuurstok in je r..t. ga een stukje zwemmen , zwem vervolgens gewoon de kant op. en je zult zien hoeveel karpers met je mee zwemmen de kant op.
Zo ken ik er nog wel tien tallen van wat er vroeger dresuur door brekend was. Ga gewoon vissen. Geniet er gewoon eens van , steek er gewoon een hoop tijd in , en je zult zien dat dat gewoon het beste metode is om je vissen te vangen.