Keuken/ deegmachine!
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zo, bijna compleet!
Nog ff geduld, krijg nog een nozzle adapter van een maat! Ook een adapter, nieuw besteld in de UK.
Groet.
Gedraaide bollen tot nu toe 9 aanbeten waarvan 7 gevangen, 2 lossers opgeleverd, word al weer nagedacht over de winterbol .
Groet.
Nog ff geduld, krijg nog een nozzle adapter van een maat! Ook een adapter, nieuw besteld in de UK.
Groet.
Gedraaide bollen tot nu toe 9 aanbeten waarvan 7 gevangen, 2 lossers opgeleverd, word al weer nagedacht over de winterbol .
Groet.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zo, opvangbak voldoet, weinig tot geen kruimels tijdens het rollen.
Deeg eerst ff een uurtje laten staan, alvorens aan de slag.
Zo stomen, ff peukje/ bakkie.
Groet.
Deeg eerst ff een uurtje laten staan, alvorens aan de slag.
Zo stomen, ff peukje/ bakkie.
Groet.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Weer een stapje verder.
Groet.
Mega reclameblok
Groet.
Mega reclameblok
- michel Tja
- Berichten: 3561
- Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
- Contacteer:
lekker bezig man!
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Ok, bedankt, gisteren dus de fout in. Zorgvuldig de mix samen gesteld, deeg bleef te droog, worsten braken tijdens het spuitproces. Dus mijn binding was zoek ....
1 kg Basis zonder ei producten met volvette soja.
400 gr. Haith s CLO
100 gr. Super red
0.50gr. Yeast
0.50gr. Betaine
100gr. Predigested vismeel
100gr. Melkpoeder
0.50gr. Fructose
0.50gr. Dextrose
0.80gr. Chili
0.16gr. Ei albumine
0.04gr. Dmpt
6 theelepels zout + vloeibare additief 60ml. Totaal 2 kilo mix.
Dit geheel aangemaakt met 13 Large eieren, bleef nog te nat, basis erbij. Paar scheppen, mix goed droog, dacht een goed deeg te hebben. Tijdens de worsten spuiten viel het deeg gewoon uit elkaar of brak continu!
Iemand nog tips/ advies, waar zit de fout in de mix, zo wie zo geen large eitjes meer voor mij. Kom gewoon beter uit met medium eitjes!?
Groet.
1 kg Basis zonder ei producten met volvette soja.
400 gr. Haith s CLO
100 gr. Super red
0.50gr. Yeast
0.50gr. Betaine
100gr. Predigested vismeel
100gr. Melkpoeder
0.50gr. Fructose
0.50gr. Dextrose
0.80gr. Chili
0.16gr. Ei albumine
0.04gr. Dmpt
6 theelepels zout + vloeibare additief 60ml. Totaal 2 kilo mix.
Dit geheel aangemaakt met 13 Large eieren, bleef nog te nat, basis erbij. Paar scheppen, mix goed droog, dacht een goed deeg te hebben. Tijdens de worsten spuiten viel het deeg gewoon uit elkaar of brak continu!
Iemand nog tips/ advies, waar zit de fout in de mix, zo wie zo geen large eitjes meer voor mij. Kom gewoon beter uit met medium eitjes!?
Groet.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zit eigenlijk gelijk met de vraag, de basis voorzien van volvette soya, heeft het dan nut een dosis lecitine er aan toe te voegen? Weer ander mixje , aangezien dit een soya concentraat is?
Groet.
Groet.
- Roger Feijen
- Berichten: 324
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Westervoort
- Contacteer:
hallo allemaal..
deegkneders... https://youtu.be/dviH3a1PCRc zo is deeg kneden niet nodig. mix mengen. bevochtigen. even laten staan. verwerken tot worsten.
vervolgens kun je zo je worsten tot bolletjes https://youtu.be/eAM8Z_SZ5c0 draaien...
deegkneders... https://youtu.be/dviH3a1PCRc zo is deeg kneden niet nodig. mix mengen. bevochtigen. even laten staan. verwerken tot worsten.
vervolgens kun je zo je worsten tot bolletjes https://youtu.be/eAM8Z_SZ5c0 draaien...
I think and therefore I am....
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Hallo Roger, kneden doe ikzelf ook al nauwelijks, maar goed .... Sinds het grote recepten topic eigenlijk niet veel van jouw gelezen, dus dank voor je respons. Nice die kleine schaal roller, die is van jouw zelf? Ben er denk al uit, CLO & superred veel zaden, zo wie zo de super red fijner maken. Dan wat meer olie of eventueel wat water toevoegen. Worstenspuit ziet er ook gelikt uit, bij mij wat kleiner!
Groet.
Die kleine schaal roller, volgend jaar wens
Groet.
Die kleine schaal roller, volgend jaar wens
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 02-10-2018 13:22
- Locatie: Krimpenerwaard
Is al weer een tijdje geleden dat ik zelf boilies draaide maar ik gebruikte altijd tarwegluten als bindmiddel. Was een van de weinige ingrediënten die altijd in mijn mixen zat, naast goede binding ook een hoog eiwitgehalte.
Het malen van je birdfood zal sowieso helpen om de boel beter bij elkaar te houden.
Het malen van je birdfood zal sowieso helpen om de boel beter bij elkaar te houden.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Ok Kees, dank voor de feedback, ga er zeer zeker naar kijken! Hoge eiwit is voor dit bolletje minder belangrijk, is de bedoeling dat hij ingezet bij koude watertemperatuur. Ook mijn vetpercentage wil ik laag houden. We puzzelen verder! Wil zo wie zo de volvette soya, als straks de watertemperatuur echt gaat dalen, vervangen! Dus echt een goede andere binder nodig.
Groet.
Groet.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Hai Robertino, aan het knutselen qua mixxie betreft!!!!
Dat roept wat vragen bij mij op.
50 gram Betaine? 16 gram ei albumine? 13 eieren? Waaruit bestaat je basismix? 100gram dextrose icm fructose?
Groet, Peter
Ps al met al, je boilie wil je ook goed draaiend hebben!
Dat roept wat vragen bij mij op.
50 gram Betaine? 16 gram ei albumine? 13 eieren? Waaruit bestaat je basismix? 100gram dextrose icm fructose?
Groet, Peter
Ps al met al, je boilie wil je ook goed draaiend hebben!
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Ik hoop toch niet dat er 4gram Dmpt gaat, "normaal" gebruik je daar maar max 1 gram per kilo mix van.
Bij te hoge doseringen (boven de 2,5 gram per kilo mix) brand je de (smaak)sensoren van de karper weg, max 2,5 gram gebruik je alleen in een popup of harde hookbait (deze wordt niet opgegeten)
Betaine gebruik je ook maar met 15 gram per kilo mix, in combinatie met Dmpt halveer je beide.
Beste is om het beide niet in je mix te gebruiken, er zijn genoeg natuurlijke triggers/toevoegingen welke niet schadelijk zijn en misschien nog wel beter zijn als die troep.
Bij te hoge doseringen (boven de 2,5 gram per kilo mix) brand je de (smaak)sensoren van de karper weg, max 2,5 gram gebruik je alleen in een popup of harde hookbait (deze wordt niet opgegeten)
Betaine gebruik je ook maar met 15 gram per kilo mix, in combinatie met Dmpt halveer je beide.
Beste is om het beide niet in je mix te gebruiken, er zijn genoeg natuurlijke triggers/toevoegingen welke niet schadelijk zijn en misschien nog wel beter zijn als die troep.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Maismeel, Tarwemeel (tarwemeel, enzymen(tarwe),tarwemoutmeel, meelverbeteraarE300), Tarwegriesmeel Steenuil, Volvette Sojabloem, Aardappelzetmeel, dit zit er in de basis Peter.
Arno, maximale dosering van DMPT is 2 gram de kilo, maar goed .......
Betaine weet ik eigenlijk niet, of daar maximale dosering van is.
Kan gelijk de vraag over de Lecithine beantwoord worden, hoe denkt men over DMPT/ boterzuur, eventueel een combinatie hiervan?
Bij voorbaat dank voor de feedback!
Groet.
Arno, maximale dosering van DMPT is 2 gram de kilo, maar goed .......
Betaine weet ik eigenlijk niet, of daar maximale dosering van is.
Kan gelijk de vraag over de Lecithine beantwoord worden, hoe denkt men over DMPT/ boterzuur, eventueel een combinatie hiervan?
Bij voorbaat dank voor de feedback!
Groet.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Ben eigenlijk op zoek naar, wat wel en wat niet te combineren. Mix inmiddels verandert (op papier), betaine op 10 gram houden. Moet dus een vetarm bolletje worden met explosieve triggers!
Groet.
Peter fructose/ dextrose, niet hetzelfde, combi hiervan met 50/50 verhouding, schijnt goed te werken.
Groet.
Groet.
Peter fructose/ dextrose, niet hetzelfde, combi hiervan met 50/50 verhouding, schijnt goed te werken.
Groet.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zo, net aangeleverd, puzzelen! Wacht nog op een aantal ingrediënten, van de week test draaien, stukje wateroplosbaar en zaden flink omlaag. Hopelijk mijn binding beter.
Groet.
Beoordelen niet veroordelen, doet er wel wat mee.
Groet.
Beoordelen niet veroordelen, doet er wel wat mee.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Hai Robertino, je basis zou ik niet te ingewikkeld maken, zie dat je veelal gericht bent op suikers(zoet) in je bollen. Niet alleen de fructose en dextrose maar totaal mix.
Leg je focus meer op de structuur van de boilie en vooral de SMAAK.
Groet, Peter
Ps o ja, en een gefermenteerd bolletje vinden ze helemaal niet te versmaden!!
Enne heb ik chilli al genoemd, jij wel las ik ook.
Leg je focus meer op de structuur van de boilie en vooral de SMAAK.
Groet, Peter
Ps o ja, en een gefermenteerd bolletje vinden ze helemaal niet te versmaden!!
Enne heb ik chilli al genoemd, jij wel las ik ook.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Die bollie hé moet qua structuur zodanig zijn dat deze bij inname als poedervorm in zn kanaal belandt!!!!
Groet, Peter
Ps ach ik lul ook maar wat!!
Groet, Peter
Ps ach ik lul ook maar wat!!
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zo, nu al op, UFC . Toch weer lezen met een nasmaak, fermenteren 2.5%, mix al weer anders lees ik. Zout melkpoeder Chili vallen inderdaad ook onder smaakmakers, maar goed ....
Verwacht nog smaak en eiwit, dus laat mij maar aanmodderen! Nog steeds geen antwoord op die lecithine vraag, maar goed ....
Groet.
Verwacht nog smaak en eiwit, dus laat mij maar aanmodderen! Nog steeds geen antwoord op die lecithine vraag, maar goed ....
Groet.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Vertel eens Robert, waarom wil jij in je mix een dosis lecithine kieperen?
Groet, Peter
Ps Ik wil meedenken hé
Groet, Peter
Ps Ik wil meedenken hé
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Peter, eiwit omhoog schroeven, bolletje voor koud water. Wat minder koolhydraten, vet omlaag, à 10% vismeel. CLO + 90gr. LT. Stukje wateroplosbaar in de vorm van Predigested/ Fruct/ Dextrose/ melkpoeder. Verder de concentraten nu op 1/3 max 5%. Dit alles afmakend met een natuurlijke olie ivm. stollen en een goede flavour op alcohol basis. Dus beoogd winterbolletje .....
Groet.
Antwoorden graag niet, in geheimschrift of raadseltjes!
Snap er soms de bollen niet van
Groet.
Antwoorden graag niet, in geheimschrift of raadseltjes!
Snap er soms de bollen niet van
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Potjes concentraat/ triggers al klaar gezet, wacht nog op aminozuur in poedervorm en de flavour. Word in de loop van deze week geleverd hoop ik.
Van het weekend weer draaien.
Groet.
Van het weekend weer draaien.
Groet.
-
- Berichten: 264
- Lid geworden op: 10-10-2005 15:01
Ziet er goed uit Robertino! Ik heb maar een korte periode zelf gedraaid en zoals eerder vernoemd er is niks leuker als op je eigen aas vangen.
Qua binding...kijk eens naar tarwebloem, Roelof Schut gebruikt(e) het standaard in zijn mixen... Waarom tarwebloem heette het topic volgens mij....is al heel wat jaartjes geleden dus pin me er niet op vast, topic was ook van Roelof zelf.
Succes
Qua binding...kijk eens naar tarwebloem, Roelof Schut gebruikt(e) het standaard in zijn mixen... Waarom tarwebloem heette het topic volgens mij....is al heel wat jaartjes geleden dus pin me er niet op vast, topic was ook van Roelof zelf.
Succes
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zo ff op een laag pitje,
Besloten een andere deegspuit aan te schaffen, meer capaciteit aan deeg! Ook sparen, toch boiliemachine aanschaffen in februari komend jaar.
Groet.
Besloten een andere deegspuit aan te schaffen, meer capaciteit aan deeg! Ook sparen, toch boiliemachine aanschaffen in februari komend jaar.
Groet.
-
- Berichten: 172
- Lid geworden op: 01-11-2016 12:08
Robertino,
Ik heb in het verleden jaren lang zelf bollies gemaakt en ik wil je er op wijzen dat als je grotere hoeveelheden gaat maken en je dit ook vaak gaat goed je echt heel goed degelijk spul moet hebben.
Mijn ervaring is dat een hele hoop van het andere spul verrot gaat oftewel goedkoop is duurkoop.
(slagers) worstenpersen breken naar verloop van tijd ook de tandwielen af!
Vooral het spul van BollieDesign kon mij bekoren. Enkel de prijs wat minder
Nu de tijd schaarser is laat ik mijn eigen mix lekker draaien bij een bollie boer. Uiteraard wel met door mijzelf geleverde melen
Ik heb in het verleden jaren lang zelf bollies gemaakt en ik wil je er op wijzen dat als je grotere hoeveelheden gaat maken en je dit ook vaak gaat goed je echt heel goed degelijk spul moet hebben.
Mijn ervaring is dat een hele hoop van het andere spul verrot gaat oftewel goedkoop is duurkoop.
(slagers) worstenpersen breken naar verloop van tijd ook de tandwielen af!
Vooral het spul van BollieDesign kon mij bekoren. Enkel de prijs wat minder
Nu de tijd schaarser is laat ik mijn eigen mix lekker draaien bij een bollie boer. Uiteraard wel met door mijzelf geleverde melen
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Ok ok Cor, dank dat je mij op wat aandachtspunten wijst, grote hoeveelheden valt reuze mee bij mij . Planning volgend seizoen zal ik de hoeveelheid voeren inderdaad moeten opschroeven, voeren in combinatie hennep mais. Voor nu heb ik de boilieroller in het vizier!
Misschien enkele boarders met feedback?
Deze machine vanwege, prijs/ compact/ handzaam motortje, over te zetten op een andere diameter/ handmatig te bedienen.
Groet.
Boilie design, gaat het inderdaad niet worden, vanwege het prijskaartje.
Misschien enkele boarders met feedback?
Deze machine vanwege, prijs/ compact/ handzaam motortje, over te zetten op een andere diameter/ handmatig te bedienen.
Groet.
Boilie design, gaat het inderdaad niet worden, vanwege het prijskaartje.