Ansjovis boilies
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Ik heb een beetje aan het rondneuzen geweest en ben serieus beginnen denken om zelf m'n boilies te gaan draaien.
Vroeger heb ik veel nachtjes gevist op waters voor dikke vissen maar sinds ik een jaar geleden vader geworden ben doe ik vooral kortere sessies voor de fun en ontspanning.
Als ik dan nog eens wat visjes op zelfgemaakte boilies kan vangen word het plezier eens zo groot natuurlijk !
Ik zou graag een vismeel bol maken, maar eens wat anders dan Krill, aangezien dit door veel mensen gebruikt word.
Mijn oog was dus gevallen op een ansjovis bol.
Dus een simpele basismix, 1/3 griesmeel, 1/3 sojameel en 1/3 maismeel?
En dan simpelweg 30% ansjovismeel er doorheen gooien?
Klopt dit dan? Of sla ik de bal volledig mis?
Tevens vind ik nergens een plaats om ansjovismeel te kopen, iemand tips?
Ik wil hem wel echt zo goedkoop mogelijk houden, het moet voor het plezier blijven. Heb jarenlang €10, €7, €6 voor een kilo betaald en dat ben ik wel wat beu geworden.
Het moet met een goedkopere boilie ook wel lukken.
Dus, de vraagjes op een rij:
- klopt de mix die ik zeg?
- Waar kan ik ansjovismeel kopen?
- Misschien een andere soort vismeel, die ook interessant kan zijn?
Alvast bedankt voor jullie hulp!
Mvg.
Vroeger heb ik veel nachtjes gevist op waters voor dikke vissen maar sinds ik een jaar geleden vader geworden ben doe ik vooral kortere sessies voor de fun en ontspanning.
Als ik dan nog eens wat visjes op zelfgemaakte boilies kan vangen word het plezier eens zo groot natuurlijk !
Ik zou graag een vismeel bol maken, maar eens wat anders dan Krill, aangezien dit door veel mensen gebruikt word.
Mijn oog was dus gevallen op een ansjovis bol.
Dus een simpele basismix, 1/3 griesmeel, 1/3 sojameel en 1/3 maismeel?
En dan simpelweg 30% ansjovismeel er doorheen gooien?
Klopt dit dan? Of sla ik de bal volledig mis?
Tevens vind ik nergens een plaats om ansjovismeel te kopen, iemand tips?
Ik wil hem wel echt zo goedkoop mogelijk houden, het moet voor het plezier blijven. Heb jarenlang €10, €7, €6 voor een kilo betaald en dat ben ik wel wat beu geworden.
Het moet met een goedkopere boilie ook wel lukken.
Dus, de vraagjes op een rij:
- klopt de mix die ik zeg?
- Waar kan ik ansjovismeel kopen?
- Misschien een andere soort vismeel, die ook interessant kan zijn?
Alvast bedankt voor jullie hulp!
Mvg.
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
- Niels Schouten
- Berichten: 879
- Lid geworden op: 02-10-2005 18:11
- Locatie: Almere
Wat me niet helemaal duidelijk is: waarom ansjovis ? En waarom heb je voor een anjovisboilie, ook ansjovismeel nodig ? Je kunt ook zelf ansjovis fijn malen en verwerken tenslotte.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Afgelopen weken toch wel bezig met ingrediënten/ adittieven, kwam deze tegen,
https://www.fabaits.nl/ansjovismeel/
Groet.
https://www.fabaits.nl/ansjovismeel/
Groet.
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Een eenvoudige trouvit boilie scoort net zo goed naar mijn idee. De verhoudingen van soja, maïs en griesmeel zo houden en 30% trouvit poeder erbij. Goedkoop en effectief! Later kan je dan eventueel een deel van de trouvit vervangen door ansjovismeel. Succes!
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Tijdens mijn opzoekwerk kwam ik trouvit nogal vaak tegen, vandaar dacht ik om geen trouvit te gebruiken, aangezien dit volgens mij al vaak gebruikt is & ansjovis minder?
Waarom niet zelf malen, ik dacht dat meel wel goedkoper zou zijn dan dat ik in de supermarkt ansjovis ga kopen en fijnmalen..
Hoe zit het eigenlijk juist met de kilo's boilies uit een droge mix? Is 1kg droge mix gelijk aan 1kg boilies of? (Kwestie van de prijs in de gaten te houden)
@Robertino, die website had ik ook al eens bekeken maar ik vind er maar geen bestelknopje..?
Hartelijk bedankt voor de antwoorden alvast!
Waarom niet zelf malen, ik dacht dat meel wel goedkoper zou zijn dan dat ik in de supermarkt ansjovis ga kopen en fijnmalen..
Hoe zit het eigenlijk juist met de kilo's boilies uit een droge mix? Is 1kg droge mix gelijk aan 1kg boilies of? (Kwestie van de prijs in de gaten te houden)
@Robertino, die website had ik ook al eens bekeken maar ik vind er maar geen bestelknopje..?
Hartelijk bedankt voor de antwoorden alvast!
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Ok ok, links bovenin naar het scherm kijkend, heb je het icoontje voor menu (horizontale balkjes)! Bestellen is aanklikken wat je gaat bekijken, krijgt op een gegeven moment vanzelf de keuze winkelwagen, etc. Je zou inderdaad denken, ze bieden ansjovis meel aan, maar in het menu ontbreken de kopjes mix/ ingrediënten en dergelijk. Wel kun je vrijblijvend contact opnemen en dan je vragen stellen! Heb er zelf nog nooit geshopped!!! Dus geen klantervaring.
Succes.
Succes.
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Squid brand fish sauce.
Groet, Peter
Ps giet daar maar eens wat van door je vismeel mix.
Groet, Peter
Ps giet daar maar eens wat van door je vismeel mix.
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
@Robertino
Bedankt voor je info, ik heb ze even een mailtje gestuurd!
@Peter
Van kort en bondig gesproken.
Meer info mag altijd. Bedoel je dit als vervanging van het ansjovismeel of? In welke verhouding voeg je dit best toe, ...
Alvast bedankt.
Bedankt voor je info, ik heb ze even een mailtje gestuurd!
@Peter
Van kort en bondig gesproken.
Meer info mag altijd. Bedoel je dit als vervanging van het ansjovismeel of? In welke verhouding voeg je dit best toe, ...
Alvast bedankt.
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Als vervanging zou ik het niet gebruiken laag eiwit/ koolhydraat gehalte! Als dip of na flavouren/ soaken misschien wel. Voornamelijk zout en suiker gehalte, dus als zout of suikers wil toevoegen aan je eieren, met een vis twist! Ja, ook niet koken die bollen dan, vervliegt zo dan.
Groet.
Ben weer voorbarig.
Groet.
Ben weer voorbarig.
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Dan slaan we dat nog maar even over tot er meer ervaring is
Verder heb ik nog geen reactie gehad van fabaits , straks eens verder zoeken waar ik het meel nog kan krijgen.
Zelf malen zou ook wel een optie zijn, maar welke ansjovis moet ik dan kopen? Gewoon uit blik?
En laten drogen of niet ? (Nat zal de verhouding waarschijnlijk anders zijn voor het gewicht?)
Verder heb ik nog geen reactie gehad van fabaits , straks eens verder zoeken waar ik het meel nog kan krijgen.
Zelf malen zou ook wel een optie zijn, maar welke ansjovis moet ik dan kopen? Gewoon uit blik?
En laten drogen of niet ? (Nat zal de verhouding waarschijnlijk anders zijn voor het gewicht?)
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Ik heb even wat prijzen opgezocht en topics doorzocht over ansjovis en ik heb dit samengesteld :
300 gram griesmeel € 3 1kg = € 0,90
300 gram maismeel € 2 1kg = € 0,60
300 gram sojameel € 5 1kg = € 1,50
50gram ansjovis (uit blik) € 20 1kg = € 1
20 gram kleurstof € 43,80 1kg = € 0,88
Totaal = € 4,88 / 970gr droge mix (Hoe kom ik aan een kilo?)
Lijkt dit op iets?
Hoeveel eieren zouden er aan toegevoegd moeten worden?
Hoeveel kg boilies zal er ongeveer uit 1kg van deze mix komen? (Kwestie van de prijs correct te berekenen)
(De kleurstof is puur voor het testen, ben benieuwd wat het geeft als je ipv. fluo pop-ups fluo boilies gebruikt..)
300 gram griesmeel € 3 1kg = € 0,90
300 gram maismeel € 2 1kg = € 0,60
300 gram sojameel € 5 1kg = € 1,50
50gram ansjovis (uit blik) € 20 1kg = € 1
20 gram kleurstof € 43,80 1kg = € 0,88
Totaal = € 4,88 / 970gr droge mix (Hoe kom ik aan een kilo?)
Lijkt dit op iets?
Hoeveel eieren zouden er aan toegevoegd moeten worden?
Hoeveel kg boilies zal er ongeveer uit 1kg van deze mix komen? (Kwestie van de prijs correct te berekenen)
(De kleurstof is puur voor het testen, ben benieuwd wat het geeft als je ipv. fluo pop-ups fluo boilies gebruikt..)
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Kilo maak je door bijvoorbeeld, 30 gram predigested of lt- vismeel, toe te voegen. Kan ook een andere smaakversterker in de vorm van kruidig of zoet, wel poeder à 30 gram. Verder zou ik de ansjovis goed uit laten lekken (drapje maken met de staafmixer), drapje meekloppen met de eieren + eierschalen, ....
Vergeet geen vloeibaar aditief à 30 ml, bijvoorbeeld die squid brand , zou beginnen met 8 medium eitjes! Is voor mij ook maar een hobby, moet allemaal niet te moeilijk worden/ zijn!
Succes & groeten.
Vergeet geen vloeibaar aditief à 30 ml, bijvoorbeeld die squid brand , zou beginnen met 8 medium eitjes! Is voor mij ook maar een hobby, moet allemaal niet te moeilijk worden/ zijn!
Succes & groeten.
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Dus nog 30gram smaakversterker & 30ml vloeibaar additief? Ik dacht dat de ansjovis wel zou tellen als additief
Hij valt nu eigenlijk al duurder uit dan ik gehoopt had..
Hij valt nu eigenlijk al duurder uit dan ik gehoopt had..
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Zou hier bijvoorbeeld neuzen, €1,40 tot €3,00 de kilo, hoef dan geen verse eieren! Aanmaken met water en additief, die squid brand kost €1,20 à €1,30 voor 300ml. Die 30 gram kan je natuurlijk ook gewoon van je basis aanvullen!
https://www.boiliedesigningredients.com ... iliemixen/
Groet.
Correctie, basismix gewoon met eieren draaien, €1,25 de kilo bij 50 kilo mix, zit gelijk met de vraag! Kan dit goedkoper dan?
https://www.boiliedesigningredients.com ... iliemixen/
Groet.
Correctie, basismix gewoon met eieren draaien, €1,25 de kilo bij 50 kilo mix, zit gelijk met de vraag! Kan dit goedkoper dan?
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Vind dit wel een heel erg kale mix zo, 50 gram ansjovis uit blik maakt van een kilo basismix nog lang geen vismeelbol!
Het kan natuurlijk wel en het zal ook wel vangen, maar ik zit met dezelfde vraag die al eerder gesteld werd: waarom ansjovis? Ansjovis uit blik is duur en bevat vooral veel zout en olijfolie. Beide zijn goedkoper op andere wijze toe te voegen. Als je per sé vis uit blik wil gebruiken dan zou ik voor sardienes en/of makreel gaan. Beide een stuk goedkoper en bevat mooi veel vlees en goeie olie. Ik heb het vroeger wel een paar keer gedaan, zowel met vis uit blik als met verse vis. Het geeft een leuk effect en het vangt, maar de houdbaarheid van de boilies wordt duidelijk minder en het is zeker geen wondermiddel. Qua voedingswaarde schiet het ook niet echt op, vismeel is veel geconcentreerder. Wil je echt een vismeelbol, met een flink percentage dierlijke eiwitten dan moet je gewoon vismeel gebruiken. Spullen als krillmeel, lt en pd vismeel zijn populair en veelgebruikt en dat is niet zonder reden: ze vangen gewoon erg goed, blijven goed vangen en gaan als je er mee door blijft voeren alleen maar beter vangen.
Er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden, maar die van goede vismelen is verreweg de makkelijkste en voor de thuisdraaier de meest toegankelijke. Wil je echt iets anders dan zou ik vismeel helemaal mijden, maar voor de visserij die jij omschrijft zou ik gewoon op safe spelen en een 30-40% goed vismeel pakken, met de basis die je al noemde en wat vloeibare toevoegingen, dan kan er weinig verkeerd gaan. Denk maar niet dat ook maar één karper een haring of sardienmeel voorbij gaat zwemmen omdat hij een tonijn of ansjovis wil eten, dat zit alleen bij ons tussen de oren.
Qua eieren zou ik geen verse eieren gebruiken maar ei compound en wel om 3 redenen.
Ten eerste prijs, verse eieren zijn duur geworden. De tijden dat je nog een eierboer kon bellen en op bestelling 500-1000 eieren kon halen voor een paar cent per stuk zijn in elk gebal hier in de regio voorbij. Ze vragen gewoon (bijna) supermartprijzen. Ook bij de turk waar ik ze vroeger voor 7-8 cent per stuk haalde kosten ze nu (ruim) meer dan een duppie. Een beetje mix heeft toch wel een 8-10 eiren per kg nodig en een simpele rekensom leert mij dat 10% eicompound toevoegen goedkoper is.
Ten tweede het verwerken, niet meer dat gepruts met bergen eieren en schalen, gewoon aanmaken met water of zo veel vloeibare toevoegingen als je maar wil.
Ten derde de houdbaarheid, boilies met eicompound blijven langer goed dan met verse eieren.
Laatste toevoeging: de prijzen die je noemt voor je basismelen, die kunnen nog wel fors omlaag. Zoek eens in de buurt bij molenaars of mengvoederbedrijven en koop die spullen in bulk, dat kan je zomaar meer dan de helft van de prijzen die jij noemt schelen. Dan kan je ofwel de kosten verlagen of je hebt meer budget voor die 30-40% waar de meeste attractie van je bol uit komt.
Het kan natuurlijk wel en het zal ook wel vangen, maar ik zit met dezelfde vraag die al eerder gesteld werd: waarom ansjovis? Ansjovis uit blik is duur en bevat vooral veel zout en olijfolie. Beide zijn goedkoper op andere wijze toe te voegen. Als je per sé vis uit blik wil gebruiken dan zou ik voor sardienes en/of makreel gaan. Beide een stuk goedkoper en bevat mooi veel vlees en goeie olie. Ik heb het vroeger wel een paar keer gedaan, zowel met vis uit blik als met verse vis. Het geeft een leuk effect en het vangt, maar de houdbaarheid van de boilies wordt duidelijk minder en het is zeker geen wondermiddel. Qua voedingswaarde schiet het ook niet echt op, vismeel is veel geconcentreerder. Wil je echt een vismeelbol, met een flink percentage dierlijke eiwitten dan moet je gewoon vismeel gebruiken. Spullen als krillmeel, lt en pd vismeel zijn populair en veelgebruikt en dat is niet zonder reden: ze vangen gewoon erg goed, blijven goed vangen en gaan als je er mee door blijft voeren alleen maar beter vangen.
Er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden, maar die van goede vismelen is verreweg de makkelijkste en voor de thuisdraaier de meest toegankelijke. Wil je echt iets anders dan zou ik vismeel helemaal mijden, maar voor de visserij die jij omschrijft zou ik gewoon op safe spelen en een 30-40% goed vismeel pakken, met de basis die je al noemde en wat vloeibare toevoegingen, dan kan er weinig verkeerd gaan. Denk maar niet dat ook maar één karper een haring of sardienmeel voorbij gaat zwemmen omdat hij een tonijn of ansjovis wil eten, dat zit alleen bij ons tussen de oren.
Qua eieren zou ik geen verse eieren gebruiken maar ei compound en wel om 3 redenen.
Ten eerste prijs, verse eieren zijn duur geworden. De tijden dat je nog een eierboer kon bellen en op bestelling 500-1000 eieren kon halen voor een paar cent per stuk zijn in elk gebal hier in de regio voorbij. Ze vragen gewoon (bijna) supermartprijzen. Ook bij de turk waar ik ze vroeger voor 7-8 cent per stuk haalde kosten ze nu (ruim) meer dan een duppie. Een beetje mix heeft toch wel een 8-10 eiren per kg nodig en een simpele rekensom leert mij dat 10% eicompound toevoegen goedkoper is.
Ten tweede het verwerken, niet meer dat gepruts met bergen eieren en schalen, gewoon aanmaken met water of zo veel vloeibare toevoegingen als je maar wil.
Ten derde de houdbaarheid, boilies met eicompound blijven langer goed dan met verse eieren.
Laatste toevoeging: de prijzen die je noemt voor je basismelen, die kunnen nog wel fors omlaag. Zoek eens in de buurt bij molenaars of mengvoederbedrijven en koop die spullen in bulk, dat kan je zomaar meer dan de helft van de prijzen die jij noemt schelen. Dan kan je ofwel de kosten verlagen of je hebt meer budget voor die 30-40% waar de meeste attractie van je bol uit komt.
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Jup, geloof dan ook heilig in inkopen in bulk, prijs van de basis wordt dan €1,80 à €1,85, met eiwitrijk vismeel daarin verwerkt. Daarnaast nog een smaakversterker in poedervorm (zoet, kruidig) en een vloeibaar addittief, in mijn geval een kant en klare activator (percentage olie/ aminos/ etc.), laatste word gedoseerd gebruikt! Wat enigszins ook de prijs drukt! Hoop zelf onder €4,00 de kilo te blijven, ga je veel lager, ja schrale bollen!
Groet.
Groet.
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Bedankt voor je uitgebreide reactie!
Je hebt me overtuigd, voorlopig zal de ansjovis er uit gaan en een vismeel (Voorkeur gaat uit naar krillmeel) in de plaats.
Waarschijnlijk nog wel wat zout en olijfolie er bij dan.
Ook de eieren zullen plaats mogen maken voor ei compound, houdbaarheid van een bol vind ik ook erg belangrijk, vandaar.
Ik ga even de tamme kloot uithangen en jullie rechtstreeks vragen naar de verhoudingen die ik dan aan moet houden, aangezien ik op een familiefeest zit dus niet veel tijd heb om op te zoeken maar ook geen geduld heb.
Je hebt me overtuigd, voorlopig zal de ansjovis er uit gaan en een vismeel (Voorkeur gaat uit naar krillmeel) in de plaats.
Waarschijnlijk nog wel wat zout en olijfolie er bij dan.
Ook de eieren zullen plaats mogen maken voor ei compound, houdbaarheid van een bol vind ik ook erg belangrijk, vandaar.
Ik ga even de tamme kloot uithangen en jullie rechtstreeks vragen naar de verhoudingen die ik dan aan moet houden, aangezien ik op een familiefeest zit dus niet veel tijd heb om op te zoeken maar ook geen geduld heb.
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Oké, weer thuis van het familiefeest en na wat opzoekwerken berekeningen zou de boilie me duurder uitkomen bij het vervangen van de ansjovis door Lt-vismeel of krillmeel.
Aangezien ik toch echt een goedkope boilie wil houden zat ik eens te kijken naar Trouvit.
Ik vond een mix van 80% Trouvit & 20% maismeel.
Simpeler kan niet & misschien is dit wel beter om als eerste bol te draaien?
Als ik dit dan even bekijk zou ik op dit komen:
700gr Trouvit € 3 1kg = € 2,10
200gr Maïsmeel € 2 1kg = € 0,40
20 gram kleurstof € 43,80 1kg = € 0,88
100gr ei compound € 3 1kg = € 0,30
Totaal = € 3,58 / kg droge mix
Toch al een stukje goedkoper dan de eerste mix. ( Prijzen kunnen inderdaad nog gedrukt worden door grotere aankopen maar aangezien het mijn eerste keer draaien word ga ik van alles maar een beetje in huis halen)
Lijkt dit ergens op?
Misschien nog wat zout o.i.d. toevoegen? (Ik heb altijd het idee dat zout wel wat leuks doet onderwater)
Alvast bedankt voor jullie goede hulp!
Aangezien ik toch echt een goedkope boilie wil houden zat ik eens te kijken naar Trouvit.
Ik vond een mix van 80% Trouvit & 20% maismeel.
Simpeler kan niet & misschien is dit wel beter om als eerste bol te draaien?
Als ik dit dan even bekijk zou ik op dit komen:
700gr Trouvit € 3 1kg = € 2,10
200gr Maïsmeel € 2 1kg = € 0,40
20 gram kleurstof € 43,80 1kg = € 0,88
100gr ei compound € 3 1kg = € 0,30
Totaal = € 3,58 / kg droge mix
Toch al een stukje goedkoper dan de eerste mix. ( Prijzen kunnen inderdaad nog gedrukt worden door grotere aankopen maar aangezien het mijn eerste keer draaien word ga ik van alles maar een beetje in huis halen)
Lijkt dit ergens op?
Misschien nog wat zout o.i.d. toevoegen? (Ik heb altijd het idee dat zout wel wat leuks doet onderwater)
Alvast bedankt voor jullie goede hulp!
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Ok ok, sorry, startpunt is je basismix, niks meer van over nu. Koolhydraten/ vezels/ binding/ uitharding, maar goed ......
Maximale dosering vismeel, 30 à 40% of te wel 300 tot 400 gram toevoegen de kilo. In jouw geval 580 gram basismix, maïsmeel/ sojabloem/ tarwegries, noem maar wat op hoor, + 300 gram trouvit. Houd je 120 gram over voor je kleurstof + eicompound.
Groet.
Laterzzzz. Kilo is toch 1000 gram.
Maximale dosering vismeel, 30 à 40% of te wel 300 tot 400 gram toevoegen de kilo. In jouw geval 580 gram basismix, maïsmeel/ sojabloem/ tarwegries, noem maar wat op hoor, + 300 gram trouvit. Houd je 120 gram over voor je kleurstof + eicompound.
Groet.
Laterzzzz. Kilo is toch 1000 gram.
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
Dus dan word het:
200 gram maismeel => € 0,40
190 gram griesmeel => € 0,57
190 gram sojameel => € 0,95
100 gram ei compound => € 0,30
20 gram kleurstof => € 0,88
400 gram Trouvit => € 1,20
= € 4,30 / kilo droge mix
+ nog wat zout.
Is het deze keer wel goed?
Heel hard bedankt nogmaals voor jullie hulp & geduld!
200 gram maismeel => € 0,40
190 gram griesmeel => € 0,57
190 gram sojameel => € 0,95
100 gram ei compound => € 0,30
20 gram kleurstof => € 0,88
400 gram Trouvit => € 1,20
= € 4,30 / kilo droge mix
+ nog wat zout.
Is het deze keer wel goed?
Heel hard bedankt nogmaals voor jullie hulp & geduld!
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
150gr. Soya volvet € 0,25
150gr. Tarwebloem € 0,10
150gr. Polenta fijn (maisbloem) € 0,15
150gr. Tarwegriesmeel € 0,20
300gr. Trouvit (gemalen) € 0,30
100gr .Eivoer met honing € 0,30
100gr. Eicompound € 0,50
9ml. (1/4 flesje) Dr. Oetker Rum aroma € 0,25 (of een andere flavour, strawberry doet het super goed op deze bal!)
Zoetstof € 0,25
Totaal € 2,30 = 1.4KG boilies = € 1,65 per kilo gedraaide boilies
Zowel instant als om mee te voeren.
150gr. Tarwebloem € 0,10
150gr. Polenta fijn (maisbloem) € 0,15
150gr. Tarwegriesmeel € 0,20
300gr. Trouvit (gemalen) € 0,30
100gr .Eivoer met honing € 0,30
100gr. Eicompound € 0,50
9ml. (1/4 flesje) Dr. Oetker Rum aroma € 0,25 (of een andere flavour, strawberry doet het super goed op deze bal!)
Zoetstof € 0,25
Totaal € 2,30 = 1.4KG boilies = € 1,65 per kilo gedraaide boilies
Zowel instant als om mee te voeren.
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
@Arno
Mag ik je vragen waarom je het recept met die basismix voorstelt en niet zoals ik het schreef?
(Kwestie van bijleren, van klakkeloos overnemen leren we ook niets )
Bedankt voor je reactie in ieder geval, komt een stukje goedkoper uit!
Mag ik je vragen waarom je het recept met die basismix voorstelt en niet zoals ik het schreef?
(Kwestie van bijleren, van klakkeloos overnemen leren we ook niets )
Bedankt voor je reactie in ieder geval, komt een stukje goedkoper uit!
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Het is een goede balans tussen eiwitten, koolhydraten, binding, instant werking en je kunt er mee voeren.
De trouvit kun je eventueel ook veranderen voor triple999 vismeel, krillmeel of een combinatie hiervan...
De trouvit kun je eventueel ook veranderen voor triple999 vismeel, krillmeel of een combinatie hiervan...
-
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 06-04-2010 18:06
- Locatie: Merksplas
En dat heb je met maismeel, griesmeel & sojameel niet?
Of is het vooral om de prijs te drukken dat jij andere ingrediënten voorstelt?
Of is het vooral om de prijs te drukken dat jij andere ingrediënten voorstelt?
Vangstenteller 2018 :
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
Spiegelkarper : 2
Schubkarper : 8
Top vangsten
PR :
Spiegelkarper 14,6Kg.
Schubkarper 13,4Kg.
Mooiste vangsten :
Goudkarper: 10.8Kg
Volschub: 14.6Kg
-
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 08-03-2016 21:43
Denk niet dat dat zo bedoeld wordt, wat jij nu op noemt zit ook in zijn bolletje, lt + krill maakt je bolletje ook niet goedkoper! Qua balans en combinatie van, zo vele wegen naar Rome, maar goede balans + combinatie hiervan is niet zo simpel! Zit nu zelf op een start prijs van €2,72 met verse eieren, basis + lt+ predigested ( duur maar 10% max). Met vloeibaar additief, kom ik uiteindelijk op €3,82 kant en klaar bolletje instant werking, extra smaakversterker of dergelijk geeft weer meerprijs! Verder, kan ook goedkoper, maar kies voor een bol met hoge voedingswaarde, hoeft ook niet geflavourd te worden.
Groet.
Groet.