hallo iedereen,
ik vis heel graag met tijgernoten.
ik zou volgend jaar graag gecrushte tijgernoten willen bijvoeren op de stek.
als ik die tijgernoten zelf wil crushen, moeten ze dan eerst geweekt en gekookt worden of kan/mag dit met ongekookte gedaan worden??
mvg kevin
tijgernoten crushen
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Kevin, wanneer je de CB zoekfunctie gebruikt (navigatie button, linksboven) en het woord tijgernoot invoert, dan kan je hoogstwaarschijnlijk meermaals lezen in tijgernoot/bereidingstopics dat je die dingen sowieso niet droog moet voeren omdat ze juist opzwellen in water, of slechter; in de darmen van een karper. Wanneer jij je dus een beetje verdiept had, dan had je kunnen weten dat dat dus ook geldt voor stukken tijgernoot als je die voert...
Verder zijn droge tijgernoten zeer waarschijnlijk minder goed te vermalen met een crusher (heb er geen) dan in de wat zachtere geweekte en gekookte toestand. En bovendien missen tijgers in ongekookte toestand de attractieve suikers (zetmeel) die na weken en koken juist vrijkomen.
Vraag ik me af waarom je ze in hemelsnaam droog zou willen crushen en voeren?!
Verder zijn droge tijgernoten zeer waarschijnlijk minder goed te vermalen met een crusher (heb er geen) dan in de wat zachtere geweekte en gekookte toestand. En bovendien missen tijgers in ongekookte toestand de attractieve suikers (zetmeel) die na weken en koken juist vrijkomen.
Vraag ik me af waarom je ze in hemelsnaam droog zou willen crushen en voeren?!
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Weken en dan koken dan crushen en niet anders...
Succes
Succes
Oja joh!!!
- michel Tja
- Berichten: 3561
- Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
- Contacteer:
Crusher??
Gewoon in een zak van de appie douwen en los gaan met die moker
Gewoon in een zak van de appie douwen en los gaan met die moker
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Is ook een optie tja...
Maar er zijn ook gewoon notenmalers die crushen het ook en zo blijft de plasticzak heel voor je boodschapjes.
Alleen in een crusher van korda ofzo wordt het idd lastig..
Cheers.
Maar er zijn ook gewoon notenmalers die crushen het ook en zo blijft de plasticzak heel voor je boodschapjes.
Alleen in een crusher van korda ofzo wordt het idd lastig..
Cheers.
Oja joh!!!
-
- Berichten: 1274
- Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
- Locatie: Eemnes
Indien goed geweekt en gekookt werkt de crusher van ridge monkey perfect en snel.
-
- Berichten: 3296
- Lid geworden op: 28-05-2008 17:59
Idem boilies, maar dan liever met rubberen tentharing hamer...michel Tja schreef:Crusher??
Gewoon in een zak van de appie douwen en los gaan met die moker
Zelfs Action tassen kosten tegenwoordig penning 16 .
Groeten, Marco.
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid .
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Of je besteld gewoon een zakkie gecruschde nootjes.
Boilieman had ze iig vorig jaar.
Zakken van 20 kilo. scheelt een heleboel werk.
gewoon weken en koken en je bent klaar.
Tipje.......even door de zeef heen halen voor je ze in het water laat weken. door het cruschen zit er wel redelijk wat tijgernootpoeder(meel) bij en dat koekt aan als een malle in de pan.
succes
Boilieman had ze iig vorig jaar.
Zakken van 20 kilo. scheelt een heleboel werk.
gewoon weken en koken en je bent klaar.
Tipje.......even door de zeef heen halen voor je ze in het water laat weken. door het cruschen zit er wel redelijk wat tijgernootpoeder(meel) bij en dat koekt aan als een malle in de pan.
succes