Alhoewel ik mij de laatste weken de schompes vang met goedkope Caperlan Scopex boilies (3,99 per kilo) van de Decathlon, wil ik al de hele zomer zelf eens Banoffee boilies maken.
Vanochtend kwam het er dan eindelijk van en heb ik een kilootje 20mm gedraaid.
Als ze goed vangen, ga ik meer draaien.
Ik neem aan dat iedereen weet wat Banoffee is, zo niet; het is een mix van banaan en toffee, waarbij banaan enigszins de overhand heeft.
Erg lekker als Banoffee taart of Banofee Cruesli en de karper lust het ook graag.
Mijn ingrediënten:
Soyameel 200 gram (Reformwinkel)
Boekweitmeel 150 gram (Albert Heijn)
Maismeel 150 gram (Jumbo)
Tarwegriesmeel 300 gram (Reformwinkel)
WHEY (sportschool eiwit) 50 gram (Sportschool)
Orlux Eivoer 50 gram (Dierenwinkel)
1 banaan (gepeld 95 gram) (Albert Heijn)
1 reep Caramac (30 gram) (Benzine station)
10 ml Banoffee flavour (Bas Boilie Shop)
10 ml Vloeibare zoetstof (1 ml is net zo zoet als 2 theelepels suiker) Albert Heijn
2 Handen gebroken Hennepzaden. (Hengelsportwinkel)
7 Fipronil vrije eieren.
Scheutje Zonnebloemolie.
De banaan heb ik fijn geprakt en de Caramac reep in brokken gehakt.
Ik heb een stoompan, maar dit keer heb ik ze gekookt, bijna 3 minuten, tot ze gingen drijven.
Ze liggen nu te drogen en ruiken helemaal prima.
Eventueel soak ik ze na het drogen nog in de Banoffee stick mix van Mainline.
Marc





