Hallo had een vraagje,in Juni vertrek ik naar Frankrijk voor 2 weken naar een vrij groot water,nu zou ik mijn tijernoten thuis al willen koken en zo meenemen,wat is de beste oplossing om ze te bewaren?
Vacumeren,of gewoon meenemen en elken dag verversen van water?
Thanks
Gekookte Tijgernoten bewaren Frankrijktrip
Koken, laten slijmen en dan in een emmer of tonnetje met een luchtdicht deksel.
Alleen aankomen met een schone schep, absoluut niet met je handen.
Nootjes blijven op die manier makkelijk 2 weken slijmen, maar als het slijm weg is zijn ze ook nog prima te gebruiken.
Water verversen is nergens voor nodig.
Alleen aankomen met een schone schep, absoluut niet met je handen.
Nootjes blijven op die manier makkelijk 2 weken slijmen, maar als het slijm weg is zijn ze ook nog prima te gebruiken.
Water verversen is nergens voor nodig.
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Die zou ik ook gewoon gekookt meenemen dan.
Net als Bert voorstelt in een dicht vat doen, verdelen in 2 vaten is nog beter kun je er eentje met rust laten.
Heb nog niet heel veel met tijgers gevist maar ik vond ze enkel beter worden.
Net als Bert voorstelt in een dicht vat doen, verdelen in 2 vaten is nog beter kun je er eentje met rust laten.
Heb nog niet heel veel met tijgers gevist maar ik vond ze enkel beter worden.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
2 weken a 3 blijven ze wel goed hoor.mits niet in direct zonlicht.als het slijm weg trekt dan word het tijd om ze echt snel op te maken.het slijm is eigenlijk gewoon suikerwater.zorg alleen dat als je de nootjes weg zet.dat ze echt net onder water staan, anders heb je te veel water en te weinig uitlekkende suikers om het alles in dik slijm te krijgen.suiker is een conservering van nature.
Verder niet met de handjes aan komen zoals Bert al zei.
Verder niet met de handjes aan komen zoals Bert al zei.
Wel zorgen dat de emmer of tonnetje brandschoon is van binnen anders heb je kans dat de suikers alsnog gaan gisten, vandaar ook, niet met de handen erin.
Ik spoel van te voren de ton altijd met kokend water met bleekwater.
Ik spoel van te voren de ton altijd met kokend water met bleekwater.
-
- Berichten: 13
- Lid geworden op: 12-06-2014 10:53
Ik wil jullie allemaal bedanken voor de schitterende oplossingen, hou jullie allemaal op de hoogte van de vangsten, bedankt jongens...