belachan
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 30-01-2015 21:13
Omdat ik in mijn boilies geen kunstmatige producten wil gebruiken
ben ik op zoek gegaan naar een alternatief om mijn boilies toch wat extra mee te geven.
Ik vang wel goed op mijn boilies, maar ik vind dat ze toch nog iets missen
In mijn vismeel boilie zou ik belachan willen toevoegen.
Nu is mijn vraag heeft er hier iemand ervaring mee en hoeveel gebruiken jullie.
Eventueel zou ik het gebruiken als soak maar ook hier weet ik niet hoeveel ik moet gebruiken.
Voor mijn zoete boilie heb ik nog niet echt een product gevonden,
suggesties zijn altijd welkom.
Dit zijn mijn recepten.
vismeel boilies
maismeel
tarwemeel
sojameel
lt-vismeel
hennep
chili poeder
zout
zoete boilies
maismeel
tarwemeel
sojameel
tijgernootmeel
hennep
melkpoeder
zout
ben ik op zoek gegaan naar een alternatief om mijn boilies toch wat extra mee te geven.
Ik vang wel goed op mijn boilies, maar ik vind dat ze toch nog iets missen
In mijn vismeel boilie zou ik belachan willen toevoegen.
Nu is mijn vraag heeft er hier iemand ervaring mee en hoeveel gebruiken jullie.
Eventueel zou ik het gebruiken als soak maar ook hier weet ik niet hoeveel ik moet gebruiken.
Voor mijn zoete boilie heb ik nog niet echt een product gevonden,
suggesties zijn altijd welkom.
Dit zijn mijn recepten.
vismeel boilies
maismeel
tarwemeel
sojameel
lt-vismeel
hennep
chili poeder
zout
zoete boilies
maismeel
tarwemeel
sojameel
tijgernootmeel
hennep
melkpoeder
zout
-
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
- Locatie: Duiven
Tip: gebruik de ZOEK functie eens.
Dan vind je onder andere dit: viewtopic.php?f=35&t=80106&hilit=belachan&start=0
Zoek ook eens onder trassie (de indonesische naam hiervoor).
Grtz
Frenk
Dan vind je onder andere dit: viewtopic.php?f=35&t=80106&hilit=belachan&start=0
Zoek ook eens onder trassie (de indonesische naam hiervoor).
Grtz
Frenk
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Attack frenk.. kill pak hahaha
Oja joh!!!
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Je kan ook eens kijken naar vloeibare toevoegingen zoals:
melasse, CSL, krill liquid, salminol, fish extract liquid, ...
die kunnen jouw mixen een extra boost geven zonder nog extra ingrediënten te hoeven toevoegen.
melasse, CSL, krill liquid, salminol, fish extract liquid, ...
die kunnen jouw mixen een extra boost geven zonder nog extra ingrediënten te hoeven toevoegen.
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 17-04-2008 21:31
Ik gebruik belachan in mijn mix, 100g belachan per 6 eieren.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 30-01-2015 21:13
bedankt kenny, hier heb ik tenminsteiets aan,
Ik heb nog wat rondgezocht rond de fish extract en csl en dat spreekt me wel erg aan.
Ik zal zeker een fles bestellen van die twee producten.
@toon, hoe voeg je die belachan toe? geraspt, en lost dit dan ook op.
@frenk, heb je dat topic eens bekeken? Want ik had het namelijk al gelezen en er staat niets in over hoeveel je moet toevoegen in je mix.
Ik heb nog wat rondgezocht rond de fish extract en csl en dat spreekt me wel erg aan.
Ik zal zeker een fles bestellen van die twee producten.
@toon, hoe voeg je die belachan toe? geraspt, en lost dit dan ook op.
@frenk, heb je dat topic eens bekeken? Want ik had het namelijk al gelezen en er staat niets in over hoeveel je moet toevoegen in je mix.
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
- Locatie: Drenthe
Je kunt ook vloeibare trassie kopen bij Bas Boilieshop bijvoorbeeld http://www.basboilieshop.nl/Belachan
Is een stuk makkelijker te verwerken, als je toch wil raspen>> doe handschoenen aan en iets in je neus.
Is een stuk makkelijker te verwerken, als je toch wil raspen>> doe handschoenen aan en iets in je neus.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Weet waar je aan begint ! Wat een lucht komt daar vanaf zeg !
Wel een killer product, die van cc moore is 80 % puur trouwens.
Is een blok van 100 of 250 gram, de exacte gewichten weet ik even niet.
Wel een killer product, die van cc moore is 80 % puur trouwens.
Is een blok van 100 of 250 gram, de exacte gewichten weet ik even niet.
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
250 gr rik
(weet die domme belg toch wel wat )
(weet die domme belg toch wel wat )
op het randje
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
http://www.ah.nl/producten/product/wi16 ... e-trafasie Bovendien is deze nog behoorlijk voordelig ook, wil je die vloeibare vorm..dan doe je er toch zelf 200 ml water bij en dan bespaar je nog altijd zo'n € 6,-
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 30-01-2015 21:13
Bedankt voor de reacties, maar is er hier iemand die dit product al eens gebruikt heeft?
EN zo ja, hoeveel heb je dan gebruikt per kg?
En om het toe te voegen, kan ik het dus het best oplossen in water en zo bij mijn mix doen.
EN zo ja, hoeveel heb je dan gebruikt per kg?
En om het toe te voegen, kan ik het dus het best oplossen in water en zo bij mijn mix doen.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Met dank aan Mitsz
VRIJE AMINOZUREN/WATEROPLOSBAAR EIWIT
Door o.a. fermentatie van eiwitrijke producten ontstaat wateroplosbaar eiwit, ook wel vrije aminozuren genoemd. Karpers kunnen deze waarnemen en worden hierdoor gestimuleerd om te azen. Voorbeelden van producten die rijk zijn aan vrije aminozuren zijn Aminol, L-zero-30, Predigested fishmeal etc. In de supermarkt zijn er echter ook diverse te verkrijgen en die zijn ook erg effectief.
Trassi (gefermenteerde garnalenpasta) 50-100 gram per kg mix
Maggi (op basis van tarwe-eiwit) 75-100 ml per kg mix
Soja/oestersaus (op basis van soja-eiwit) 25-50 ml per kg mix
Ve-tsin (glutaminezuur) 5-15 gram per kg mix
Sojamelk 50-200 ml per kg mix
IN EEN DIP?
Dippen en soaken is de laatste jaren enorm in populariteit toe genomen. Maggi en oestersaus zijn zo uit de fles te gebruiken als dip. Met trassi gaat dat natuurlijk niet, maar is wel zeer effectief in te zetten op de volgende manier:
- Rasp 100 gram trassi
- Voeg 100 gram Maggi toe en 50 gram vloeibare Goela Djawa
- Roeren en klaar!
50-100 gram per kg boiliemix als toevoeging, zal de boilies flink doen toenemen in instant respons.
VRIJE AMINOZUREN/WATEROPLOSBAAR EIWIT
Door o.a. fermentatie van eiwitrijke producten ontstaat wateroplosbaar eiwit, ook wel vrije aminozuren genoemd. Karpers kunnen deze waarnemen en worden hierdoor gestimuleerd om te azen. Voorbeelden van producten die rijk zijn aan vrije aminozuren zijn Aminol, L-zero-30, Predigested fishmeal etc. In de supermarkt zijn er echter ook diverse te verkrijgen en die zijn ook erg effectief.
Trassi (gefermenteerde garnalenpasta) 50-100 gram per kg mix
Maggi (op basis van tarwe-eiwit) 75-100 ml per kg mix
Soja/oestersaus (op basis van soja-eiwit) 25-50 ml per kg mix
Ve-tsin (glutaminezuur) 5-15 gram per kg mix
Sojamelk 50-200 ml per kg mix
IN EEN DIP?
Dippen en soaken is de laatste jaren enorm in populariteit toe genomen. Maggi en oestersaus zijn zo uit de fles te gebruiken als dip. Met trassi gaat dat natuurlijk niet, maar is wel zeer effectief in te zetten op de volgende manier:
- Rasp 100 gram trassi
- Voeg 100 gram Maggi toe en 50 gram vloeibare Goela Djawa
- Roeren en klaar!
50-100 gram per kg boiliemix als toevoeging, zal de boilies flink doen toenemen in instant respons.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ik gebruik het wel vaak ja; je kan dan de andere toevoegingen als melasse, CSL, krill liquid, salminol, fish extract liquid, ... achterwege laten als het u belieft.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Gerrit Ritmeester
- Berichten: 484
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Kamerik
- Contacteer:
Blokken trassie kan je gewoon in de blender met vloeistof erbij doen.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 30-01-2015 21:13
Bedankt, hier kan ik mee aan de slag.
Nochtans heb ik uitvoerig zitten zoeken op mtc baits vandaag om producten te bestellen voor mijn boilies.
Maar ik ben het artikel over trassi/belachan niet tegengekomen.
Nochtans heb ik uitvoerig zitten zoeken op mtc baits vandaag om producten te bestellen voor mijn boilies.
Maar ik ben het artikel over trassi/belachan niet tegengekomen.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
http://www.mtcbaits.nl/baitszone/Mitsz/
En Trassi vindt u in de onderste alinea's.
En Trassi vindt u in de onderste alinea's.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
- Locatie: Duiven
Jelle,
als je een vraag stelt, is het handig als je vertelt wat je er al voor gedaan hebt. Zo krijg je een completer antwoord, wanneer je completere informatie geeft vooraf. Vandaar dat ik die link gestuurd heb. Ik zal me denk ik nog eens bedenken een link te sturen.
Ik ben van de oude stempel, ik zoek vooral zelf eens uit, en misschien ook iets om zelf eens uit te proberen? Het is een smaakversterker, vrij geconcentreerd.
Ik ben Indisch en gebruik dit soort middelen al tig jaar. Waar is die (platgetreden) pioniersgedachte nou?
als je een vraag stelt, is het handig als je vertelt wat je er al voor gedaan hebt. Zo krijg je een completer antwoord, wanneer je completere informatie geeft vooraf. Vandaar dat ik die link gestuurd heb. Ik zal me denk ik nog eens bedenken een link te sturen.
Ik ben van de oude stempel, ik zoek vooral zelf eens uit, en misschien ook iets om zelf eens uit te proberen? Het is een smaakversterker, vrij geconcentreerd.
Ik ben Indisch en gebruik dit soort middelen al tig jaar. Waar is die (platgetreden) pioniersgedachte nou?
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 17-04-2008 21:31
Jelle,
Ik rasp de blokken belachan met een kaasrasp fijn onder de eieren. Dit mix ik dan even om en laat het even rusten. Hierna mix ik het nog eens en dan is bij mij de belachan opgelost in de eieren.
Zorg dat je de goede belachan blokken koopt (+70% garnaal) en niet de blokken met maar 9% garnaal. CCmoore blokken zijn goed, enkel duur, maar ze doen wel een bulk deal waardoor je de prijs aanzienlijk kan drukken.
Tip: doe dit niet buiten op een warme zomerdag, want iedere vlieg in de omgeving komt er op af.
Ik rasp de blokken belachan met een kaasrasp fijn onder de eieren. Dit mix ik dan even om en laat het even rusten. Hierna mix ik het nog eens en dan is bij mij de belachan opgelost in de eieren.
Zorg dat je de goede belachan blokken koopt (+70% garnaal) en niet de blokken met maar 9% garnaal. CCmoore blokken zijn goed, enkel duur, maar ze doen wel een bulk deal waardoor je de prijs aanzienlijk kan drukken.
Tip: doe dit niet buiten op een warme zomerdag, want iedere vlieg in de omgeving komt er op af.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 30-01-2015 21:13
@frenk: Ik had inderdaad beter verteld wat ik er al over gevonden.
Ondertussen is alles al eens gebruikt en vraag ik liever hoeveel jullie gebruiken dan dat
ik overdoseer. Niet dat ik daarvoor maar zoveel zal toevoegen, maar om een gedacht
te hebben.
@toon: Nogmaals bedankt, ik zal dit zeker eens uitproberen als het wat warmer wordt.
Door de stank ben ik niet van plan dit binnen te gebruiken.
Ondertussen is alles al eens gebruikt en vraag ik liever hoeveel jullie gebruiken dan dat
ik overdoseer. Niet dat ik daarvoor maar zoveel zal toevoegen, maar om een gedacht
te hebben.
@toon: Nogmaals bedankt, ik zal dit zeker eens uitproberen als het wat warmer wordt.
Door de stank ben ik niet van plan dit binnen te gebruiken.