Afbakbroodjes aan de waterkant.
Sinds kort kan mijn vismaat door problemen met zijn gezondheid niet meer mee.
We waren gewend om regelmatig boodschappen te doen en brood werd indien mogelijk elke dag vers gehaald.
Ik moet nu weer alles van huis meeslepen en dat is niet zo'n probleem, behalve natuurlijk het brood.
Nou meen ik mij te herinneren dat iemand afbakbroodjes meenam (ik heb wel een 40l koelbox op gas) en die dan ter plekke bakte. Volgens mij gebruikte hij hiervoor leger kaanbakken (ook wel gamel of messtin genoemd).
Wie heeft hier ervaring mee ?
Maakt het uit of het aluminimum of rvs is ?
Tips over het gebruik er van of hoe het anders kan zijn welkom en zullen beloond worden met een dikke duim.
We waren gewend om regelmatig boodschappen te doen en brood werd indien mogelijk elke dag vers gehaald.
Ik moet nu weer alles van huis meeslepen en dat is niet zo'n probleem, behalve natuurlijk het brood.
Nou meen ik mij te herinneren dat iemand afbakbroodjes meenam (ik heb wel een 40l koelbox op gas) en die dan ter plekke bakte. Volgens mij gebruikte hij hiervoor leger kaanbakken (ook wel gamel of messtin genoemd).
Wie heeft hier ervaring mee ?
Maakt het uit of het aluminimum of rvs is ?
Tips over het gebruik er van of hoe het anders kan zijn welkom en zullen beloond worden met een dikke duim.
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 09-10-2009 21:01
- Locatie: oudehaske (fr)
'hoi Bert, wij namen vroeger ook altijd afbakbrood mee naar frankrijk en ook in ned;, gewoon in de wok op het vuur en in de pan, wel een groot deksel op de wok de broodjes steeds laten bewegen anders branden ze aan, kan vast ook wel in die pannetjes van jou.
gr sido
gr sido
-
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 18-01-2006 19:39
- Grote kookpan incl deksel
- Metalen rekje voor op tafel waar je "hete" pannen op kunt zetten.
Rekje onderin de pan, broodjes erop, deksel erop, paar keer omdraaien en klaar!
- Metalen rekje voor op tafel waar je "hete" pannen op kunt zetten.
Rekje onderin de pan, broodjes erop, deksel erop, paar keer omdraaien en klaar!
Sido, een wok had ik nog niet aan gedacht.
Was dat er een met anti aanbak laag of een stalen, ik kan me voorstellen dat de anti aanbak laag te heet wordt en verbrand.
Chris, dat kan ik morgen wel eens proberen, dat heb ik uiteraard wel in huis.
Kun je nog op een of andere manier zien wanneer de wok of pan heet genoeg is ?
Was dat er een met anti aanbak laag of een stalen, ik kan me voorstellen dat de anti aanbak laag te heet wordt en verbrand.
Chris, dat kan ik morgen wel eens proberen, dat heb ik uiteraard wel in huis.
Kun je nog op een of andere manier zien wanneer de wok of pan heet genoeg is ?
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
bert kamp schreef:Sinds kort kan mijn vismaat door problemen met zijn gezondheid niet meer mee.
We waren gewend om regelmatig boodschappen te doen en brood werd indien mogelijk elke dag vers gehaald.
Ik moet nu weer alles van huis meeslepen en dat is niet zo'n probleem, behalve natuurlijk het brood.
Nou meen ik mij te herinneren dat iemand afbakbroodjes meenam (ik heb wel een 40l koelbox op gas) en die dan ter plekke bakte. Volgens mij gebruikte hij hiervoor leger kaanbakken (ook wel gamel of messtin genoemd).
Wie heeft hier ervaring mee ?
Maakt het uit of het aluminimum of rvs is ?
Tips over het gebruik er van of hoe het anders kan zijn welkom en zullen beloond worden met een dikke duim.
Ik heb er wel ervaring mee danwel icm esbit blokjes!!
Groet, Peter
ps heb er alleen nooit afbakbroodjes in gebakken
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Alstu.
Broodjes wel opensnijden anders is de binnenkant klef, ook geschikt voor pizza, worstenbrood, Toerks pizza, pita, quiche etc.
Zijn er bij mij al 100'den op gegaan.
Hoeft niet bang te zijn dat je brood zwart is als je even niet oplet.
Broodjes wel opensnijden anders is de binnenkant klef, ook geschikt voor pizza, worstenbrood, Toerks pizza, pita, quiche etc.
Zijn er bij mij al 100'den op gegaan.
Hoeft niet bang te zijn dat je brood zwart is als je even niet oplet.
-
- Berichten: 233
- Lid geworden op: 18-01-2006 19:39
Zoals op de foto van Cees bedoel ik inderdaad.
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 21-10-2009 18:01
- Locatie: Hilversum
http://www.qvist.nl/camp-oven.html
k heb 4 weken geleden na veel wikken en wegen toch de coleman camp oven gekocht.
zat toch een tijd tegen de naar mijn mening te hoge prijs aan te hikken.
maar heb hem dan eindelijk toch gekocht om hem aan boord te gebruiken voor ovenschotels afbakbrood ,sausijzenbroodjes en zelfs brownies cupcakes en taarten te maken.
je moet wat he tijdens al dat blanken.
hij isredelijksnel warm en afbakbroodjes waren binnen 8 min goudbruin.
taarten en ander lekkernij moet ik nog gaan proberen.
er staan genoeg coleman camp oven recepten op internet
k heb 4 weken geleden na veel wikken en wegen toch de coleman camp oven gekocht.
zat toch een tijd tegen de naar mijn mening te hoge prijs aan te hikken.
maar heb hem dan eindelijk toch gekocht om hem aan boord te gebruiken voor ovenschotels afbakbrood ,sausijzenbroodjes en zelfs brownies cupcakes en taarten te maken.
je moet wat he tijdens al dat blanken.
hij isredelijksnel warm en afbakbroodjes waren binnen 8 min goudbruin.
taarten en ander lekkernij moet ik nog gaan proberen.
er staan genoeg coleman camp oven recepten op internet
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 21-10-2009 18:01
- Locatie: Hilversum
Hij is opgevouwen ongeveer 5 cm hoog.
en ik heb hem thuis uitgeprobeerd op zo'n action gaskoffertje ging prima
en ik heb hem thuis uitgeprobeerd op zo'n action gaskoffertje ging prima
-
- Berichten: 1085
- Lid geworden op: 01-08-2008 10:34
- Locatie: schijndel
Ik weet uit ervaring dat je kant en klare stokbrood met kruidenboter wel in een pan kan bakken. de kant met de sneeën onderop en bakken maar. Wel goed in beweging houden. Het brood wordt goed gaar en ik bak ze gewoon in een normale pan.
- michel Tja
- Berichten: 3561
- Lid geworden op: 17-12-2004 08:24
- Contacteer:
kant en klaar ?? nah....
pan? ja!
enjoy en kwijl gerust
edit:
vet droog ik had niet eens het plaatje van Bert gezien voordat ik dit bericht plaatste.... hoezo toevallig? toch win ik liever de lotto...
sorry voor het plagiaat plegen
pan? ja!
enjoy en kwijl gerust
edit:
vet droog ik had niet eens het plaatje van Bert gezien voordat ik dit bericht plaatste.... hoezo toevallig? toch win ik liever de lotto...
sorry voor het plagiaat plegen
Heeeeeeeeeeeeeee Tjaaaaaaaaaa steek nog een peuk op, je bent chagrijnig.
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
Eek a Mouse - Ganja Smuggling
http://www.youtube.com/watch?v=YNOwqTYQ8f0
R.I.P Deniz
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
men neme een gewone pan.met deksel.waar ook soep.in kan
bij de bouwmarkt haal je geperforeerd alu.plaat waar je een rooster uit zaagt die in de.pan past. vervolgens boor.je 4 gaatjes waar je een boutje van ongeveer 30mm lengte in steekt, en zet deze vast met een moertje. hierdoor.komt het rooster van de bodem te staan.
zet deze pan op een laag vuur en gooi er 2 pistoletjes, worstenbroodjes, laasbroodjes of croisantjes in. deksel erop en klaar is je oven! soms moet je wel ff je broodje omdraaien. zo neem ik voor een week frankrijk al mijn broodjes mee
bij de bouwmarkt haal je geperforeerd alu.plaat waar je een rooster uit zaagt die in de.pan past. vervolgens boor.je 4 gaatjes waar je een boutje van ongeveer 30mm lengte in steekt, en zet deze vast met een moertje. hierdoor.komt het rooster van de bodem te staan.
zet deze pan op een laag vuur en gooi er 2 pistoletjes, worstenbroodjes, laasbroodjes of croisantjes in. deksel erop en klaar is je oven! soms moet je wel ff je broodje omdraaien. zo neem ik voor een week frankrijk al mijn broodjes mee
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
geen alu camping pan gebruiken trouwens. daar de pan niet gekoeld word door water boter of vet loop je het risico de bodem eruit te branden..... ik spreek uit ervaring
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
En met een laagje water erin kan je ook nog eens je boilies stomen aan de waterkant!!
Groet, Peter
Ps in jou geval een laagje bier Bert
Groet, Peter
Ps in jou geval een laagje bier Bert
Hoi Bert,
Wanneer ik naar Frankrijk ga neem ik al mijn boodschappen voor een week mee, voor het ontbijt maak ik vaak een paar tostie,s van gebakken pita broodjes s met kaas en spek en voor de middag staan er een paar roggebroodjes en knackerbrood op het menu en dit soms afgewisseld met kant en klare pannekoeken.
Ik weet dat dit geen afbakbroodjes zijn maar misschien wel een handige tip
Mijn boodschappen haal ik een dag van te voren bij de Aldi, hier haal ik trouwens alles wat ik nodig om een week door te kunnen komen.
Wanneer ik naar Frankrijk ga neem ik al mijn boodschappen voor een week mee, voor het ontbijt maak ik vaak een paar tostie,s van gebakken pita broodjes s met kaas en spek en voor de middag staan er een paar roggebroodjes en knackerbrood op het menu en dit soms afgewisseld met kant en klare pannekoeken.
Ik weet dat dit geen afbakbroodjes zijn maar misschien wel een handige tip
Mijn boodschappen haal ik een dag van te voren bij de Aldi, hier haal ik trouwens alles wat ik nodig om een week door te kunnen komen.
- Lesley van Dinter
- Berichten: 1642
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Twente
Wij bakken de voorverpakte afbakbroodjes gewoon in een koekenpan af. Ik gebruik een klein beetje vloeibare margarine en dan op laag vuur met af en toe omdraaien heb je binnen 10 min heerlijke broodjes.
Gr.
Gr.
©
- Edwin van Gemeren
- Berichten: 417
- Lid geworden op: 06-05-2012 23:04
- Locatie: Boskoop
geniaal dit, hier ga zeker gebruik van maken. Binnenkort eens op zoek naar een aluminium rooster op pootjes die in een pan past. Thanx!
Take nothing but memories, leave nothing but footprints
Fish come in 3 sizes: small, medium, and the one that got away
Fish come in 3 sizes: small, medium, and the one that got away
- Merijn Otterman
- Berichten: 113
- Lid geworden op: 14-04-2013 14:15
- Locatie: Bergen op Zoom
- Contacteer:
worden de pannen niet ongeloofelijk zwart aan de onderkant?
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
Bij een goedwerkend gasstelletje niet.