jelle vanheede schreef:Ik heb wat rondgekeken op het forum, en na wat zoeken ben ik op het volgende recept uitgekomen.
Ik zou graag redelijk harde bollen maken, omdat ik voornamelijk op de vaart vis en er nogal wat witvis zit.
Ook vanwege de witvis zou ik voor bollen met een diameter van 22mm gaan.
200g tarwebloem
300g polenta
300g sojameel (volvet getoast)
150 hennepzaad gemalen getoast
40g caseine
2 eetlepels of 20g olie (strategy baits sweet chilli en spicy tuna, gebruik ik ook om te soaken)
10 g chilipoeder
flavour
Hoi Jelle,
Ik heb bijna soortgelijke bol gemaakt. Draait heel goed en hard goed uit....ook voor werpen met de werppijp.
Ik zou het volgende doen.
Een lekkere Sweet Chilly
200 polenta
200 soyameel
200 griesmeel
100 tarwebloem
150 gemalen hennep
100 gram birdfood
50 gram chillypoeder (kijk ook ff of je wat vlokken kan scoren) Je wil het een label geven toch? Dus mag het in dit geval wat meer zijn!
Sweetner
Zout!
Je flavour
Simpel maar vangend....ff kijken hoe vet je mix is ivm de hennep anders olie toevoegen na het kookproces.
Als je nu je deeg maakt.......en je hebt alles gemengd en gekneed...doe het dan eens in plastic en laat het eens een uurtje liggen...zodat alle smaken goed in je deeg kunnen trekken
Het is net als koken....neem er de tijd voor...hoe meer aandacht en liefde je erin stopt....hoe beter het eindproduct.