ik heb 1 kg tijgernoten gekocht maar hoe bereid je ze?
en wat zijn de ervaringen hiermee
tijgernoten ????
-
- Berichten: 1976
- Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
- Locatie: z-h
rechtsboven >zoeken> tijgernoten bereiden
Ach man..Ga toch vissen !!
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 21-12-2009 14:39
en voor het geval je het niet kunt vinden. minimaal 36 uur laten weken in water, maar het liefst langer ik doe altijd 5 dagen. daarna een uurtje koken en ze zijn goed. en als je ze na het koken nog twee dagen laat naweken krijg je er een dikke slijm laag op.
- Sandor vd Beek
- Berichten: 90
- Lid geworden op: 02-01-2014 20:19
- Locatie: Barneveld
aron thielen schreef:en voor het geval je het niet kunt vinden. minimaal 36 uur laten weken in water, maar het liefst langer ik doe altijd 5 dagen. daarna een uurtje koken en ze zijn goed. en als je ze na het koken nog twee dagen laat naweken krijg je er een dikke slijm laag op.
volgens mij is 24 uur genoeg hoor en na het koken laat je de tijgernoten afkoelen in het kookwater. Het is aan te raden om dit water niet om te spoelen want in het kookwater zitten vrijgekomen stoffen die later onderdeel worden van een gistingsproces. Maak van te voren wel je pan en eventueel je emmer waar je ze in doet heel goed schoon ivm bacteriën.
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 21-12-2009 14:39
ik neem liever het zekere voor het onzeker met tijgernoten. hoe langer je ze weekt des teminder ze nog uit kunnen zetten in de buik van een karper. maar om heel eerlijk te zijn vind ik 24 uur wat aan de korte kant.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Dat uitzetten in de buik van de vis is een broodje aap, dat iedereen nalult. Op het twentekanaal ging/gaat vele kilos droge mais het kanaal in op plekken waar schepen gelost worden. Niet een dode karper gezien, wel levende karper gevangen. Een darm is geen afgesloten systeem, als iets uitzet kan het altijd een kant op, net als die scjeet die je dwars zit.
Dat wil niet zeggen dat je maar met rauwe partikles moet gaan vissen. Vooral bonen en erwten zijn ongekookt erg bitter en wellicht niet erg gezond, maar dat heeft niks met zwellen te maken.
Dat wil niet zeggen dat je maar met rauwe partikles moet gaan vissen. Vooral bonen en erwten zijn ongekookt erg bitter en wellicht niet erg gezond, maar dat heeft niks met zwellen te maken.
- Daan Titalepta
- Berichten: 308
- Lid geworden op: 22-03-2013 20:05
- Locatie: Bennekom
Martijn... Dat is een best linke uitspraak voor zo ver ik weet.
Mais kan je nog prima alleen geweekt voeren. Tijgernoten moet je zeker wel een etmaal weken en een uurtje koken. Het ene partikel is het andere niet hè.
Mais kan je nog prima alleen geweekt voeren. Tijgernoten moet je zeker wel een etmaal weken en een uurtje koken. Het ene partikel is het andere niet hè.
"Judge not, before you judge yourself" - Bob Marley
-
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 21-12-2009 14:39
we kunnen de discussie eindeloos maken, maar daar werd hier niet om gevraagt. wel hoe dat je tijgernoten klaarmaakt om er mee te kunnen vissen, waar ik uiteraart niet te beroerd voor ben om dit te delen. helpende handen maken immers licht werk zolang het allemaal maar niet in de schoot word geworpen.
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 22-02-2014 14:25
ik week ze altijd 3 dagen met water en 1 flesje oudbruin en daarna kook ik ze 3 uur met perzikranja dan gaat er een lekker zoete smaak aan zitten en hier heb ik al heel wat mooie vissen mee gevangen.
succes ermee!!!!!!
gr koen
succes ermee!!!!!!
gr koen
-
- Berichten: 27
- Lid geworden op: 08-12-2013 12:11
En hoe zit het dan met droge mais gwn het zelfde als met tijgernoten of langer koken
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 05-03-2013 15:13
Brian, een dag weken en een half uur tot een uurtje koken is wel voldoende voor mais
- jeffrey van osch
- Berichten: 1844
- Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
- Locatie: s-Hertogenbosch
Ik laat tijgers 2 dagen weken , in hetzelfde water koken voor minimaal 30 minuten .
in datzelfde kookwater weg zetten en er een bruin biertje bij gooien om het gisten te versnellen in een emmer met deksel zodat er geen lucht bij kan en niet meer met je handen in komen want dat vertraagd het gisten weer.
na 3 dagen ( liefst die emmer in de zon ) zie je dat er een dikke slijmlaag op zit.
in datzelfde kookwater weg zetten en er een bruin biertje bij gooien om het gisten te versnellen in een emmer met deksel zodat er geen lucht bij kan en niet meer met je handen in komen want dat vertraagd het gisten weer.
na 3 dagen ( liefst die emmer in de zon ) zie je dat er een dikke slijmlaag op zit.
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
www.Force1baits.nl
- Schaper Michael
- Berichten: 1016
- Lid geworden op: 02-08-2012 22:58
- Locatie: Zoetermeer
Hier is een link met heel veel info over verschillende aassoorten en hun bereidingen.
Hij staat bij mij in de favorieten:
http://karperwereld.nl/board/viewtopic.php?f=35&t=36644
Hij staat bij mij in de favorieten:
http://karperwereld.nl/board/viewtopic.php?f=35&t=36644
Oh, the sea is so full of a number of fish, If a fellow is patient, he might get his wish!
- Dr. Seuss
Veel leesplezier op mijn blog Pendingen
- Dr. Seuss
Veel leesplezier op mijn blog Pendingen
- Sven van Anrooy
- Berichten: 7339
- Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
- Contacteer:
Martijn Nederpel schreef:Dat uitzetten in de buik van de vis is een broodje aap, dat iedereen nalult. Op het twentekanaal ging/gaat vele kilos droge mais het kanaal in op plekken waar schepen gelost worden. Niet een dode karper gezien, wel levende karper gevangen.
En niet alleen het Twentekanaal, en niet alleen vroeger want zelfs op bepaalde BTw gebruikt met rauwe granen
Een darm is geen afgesloten systeem, als iets uitzet kan het altijd een kant op, net als die scjeet die je dwars zit.
Dat wil niet zeggen dat je maar met rauwe partikles moet gaan vissen. Vooral bonen en erwten zijn ongekookt erg bitter en wellicht niet erg gezond, maar dat heeft niks met zwellen te maken.
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm
Geniet van mijn afwezigheid..
WC-PB: 1kg+ / 76cm