James warner schreef:Eerst ruiken en proeven Emilio? Altijd ff doen voordat ze het water in gaan? Heb je weleens een boilie geproeft die 10 min in het water heeft gelegen? Proef jij welke attractoren er in de bol zijn gebruikt? Lijkt me lastig aangezien sommige bitter of zuur zijn en er daardoor in bijna elke bol een sweetner in gaat omdat de visser liever wat zoets ruikt/proeft. Sommige ingredienten hoeven ook maar in enkele procenten gebruikt te worden en ga je nooit proeven, bijvoorbeeld betaine. En zo nog vele anderen. Een karper "ruikt" duizend maal beter dan wij, het is een vergelijking van niks. Ik heb eens zelf een vleesmeelbol gedraait. Wat een muffe baggerzooi was dat....voor mij dan eh. Vis was er meer dan dol op. En buiten dat alles, er zitten hier mensen in dit topic die er alles aan proberen te doen om er positieve reacties uit te krijgen bij mensen, proeven en ruiken eerst. Ik vind dat dat niet nodig hoort te zijn als je weet waar je je aas haalt. Als mijn boilieboer mij een zak bollen mee geeft zet ik ze direct in. Zuur of bitter, maakt me niks uit. Want ik weet dat er over de bol is nagedacht en dat ik vertrouwen in zijn kennis heb. Nee hij maakt geen wonderbollen, maar zo wantrouwend als er hier met een boilie wordt omgegaan........pfff, als het zo moest dan kocht ik wel een zak tijgers of duivenvoer. Wat een gezever zeg. En dan ook nog eens Peter van Loon afkafferen omdat hij kritische vragen stelt. Het lijkt wel alsof dat niet mag. De boilie moet kostte wat het kost goed zijn want hij is lekker goedkoop en dat vinden een hoop mensen heel belangrijk.
Ik kan op prima onderscheiden wat er op hoofdlijnen in een bol zit, kan lang niet alles thuisbrengen omdat het niet in mijn dagelijkse voeding zit, maar verschillen tussen de bollen kan ik prima onderscheiden. Er staat nergens dat ik iets lekker moet vinden om ermee te vissen, het gaat om wat erin zit.
Hier wordt een topic geopend over bollen en dit is de enige manier waarop je info kunt krijgen de ingrediënten buiten een lab, zoals er al staat zit er naar mijn idee gewoon vis/krillmeel in, echter is de smaak van bijv. krill veel vlakker en minder breed dan die van bijv. Bossche Boilies, er zitten dus minder verschillende ingrdënten in, weinig toegevoegde kruiden/oliën, hij ruikt ook stukken minder (erg weinig) en is iets zachter. Het is naar mijn idee dus een simpele bol die vooral uit meel bestaat, maar wel het meel wat erin moet zitten. Extra attractoren zitten er niet of heel weinig in en lekker is hij zeker niet. Zou ik ermee vissen? Ja, maar in de genoemde combi en als hookbait liever niet en anders met gebruik van een soak. Das een eerlijk oordeel over de bol zonder ermee gevist te hebben, maar sluit wel aan bij bovenstaande ervaringen van andere mensen. Wat het in het water doet zal later bij een test vanzelf naar voren komen en dan plant ik het hier weer gewoon neer, topic is echt veel te leuk!
En wat Peter betreft; als je je als een aap gedraagt krijg je bananen als voer.
ps. ook een sponsor zeker?