En dan hebben wij het over visvriendelijk...
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 12-08-2011 20:52
Hoe zou dat er uit gezien hebben met deze karper?
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Bjorn, die vis van jou is tenminste al dood... Die van het filmpje ligt nog naar adem te happen.
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 1808
- Lid geworden op: 19-03-2012 19:34
En toch heb ik net een lekker stukkie kip op, 3 stukkies trouwens.
- Daan Titalepta
- Berichten: 308
- Lid geworden op: 22-03-2013 20:05
- Locatie: Bennekom
Brrr. wat een verschrikkelijk filmpje... Dat ze een karper eten, kan ik nog mee leven... Maar op deze manier,
dat hij nog naar adem ligt te happen op je bord, dat is echt ziek...
Ziet eruit als Zuid Oost Azie, de taal lijkt wel op maleis/indonesisch (ik spreek het zelf niet ofzo).
Ik zou me bijna gaan schamen voor m'n eigen afkomst...
dat hij nog naar adem ligt te happen op je bord, dat is echt ziek...
Ziet eruit als Zuid Oost Azie, de taal lijkt wel op maleis/indonesisch (ik spreek het zelf niet ofzo).
Ik zou me bijna gaan schamen voor m'n eigen afkomst...
"Judge not, before you judge yourself" - Bob Marley
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Daan, dat ze karper eten doet me niks. Ik eet konijn en kip, terwijl sommige mensen deze dieren als huisdier houden. Maar het gaat om de manier waarop, zoals jij ook al aangeeft.
Hoe dubieus is het moedwillig in de bek slaan van een haak en het uit het water trekken van zo'n zelfde dier? Dat vraag ik me wel af, nadat ik zo'n filmpje gezien en veroordeeld heb... Zit het verschil in de manier waarop het dier benaderd en behandeld wordt? In de intentie het dier niet te beschadigen? Of zo mogelijk, in het respect voor het dier? Evengoed zal de vis er niet blij mee zijn.
Hoe dubieus is het moedwillig in de bek slaan van een haak en het uit het water trekken van zo'n zelfde dier? Dat vraag ik me wel af, nadat ik zo'n filmpje gezien en veroordeeld heb... Zit het verschil in de manier waarop het dier benaderd en behandeld wordt? In de intentie het dier niet te beschadigen? Of zo mogelijk, in het respect voor het dier? Evengoed zal de vis er niet blij mee zijn.
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 12-08-2011 20:52
Dat was mij ook al opgevallen Mart, ziet er ook wel gruwelijk uit! Schijnt wel een gewoonte te zijn daar om dieren levend te bereiden en soms ook op te dienen.
Gelukkig zijn we hier in het westen een stuk verder met het dieren welzijn...
Gelukkig zijn we hier in het westen een stuk verder met het dieren welzijn...
- Marc vdWoude
- Berichten: 225
- Lid geworden op: 22-10-2012 22:20
Hmm ik krijg er honger van.
Iemand met het recept?
Iemand met het recept?
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 13-05-2010 15:00
Marc,
De bereiding is vrij eenvoudig:
De flanken schuin insnijden met een scherp mes. Over dwars op de zijlijn, naar voren snijden. De vis in de bek vasthouden en hem dan net tot onder de kieuwdeksel in een frituurpan hangen totdat het vlees gaar is. Daarna serveren met een saus naar keuze. Belangrijk is om niet dieper te snijden dan het vlees zodat de organen niet beschadigen door het frituurvet en te zorgen dat je de vis niet te diep in het vet laat zakken. Dan zou het vet de kieuwen kunnen binnenstromen. Beiden zijn niet goed voor de vis en zouden voor een onnodig snelle dood zorgen.
Daarna is het peuzelen geblazen!
Indien juist bereid en direct geserveerd zal de vis het uithouden totdat u uitgegeten bent.
De bereiding is vrij eenvoudig:
De flanken schuin insnijden met een scherp mes. Over dwars op de zijlijn, naar voren snijden. De vis in de bek vasthouden en hem dan net tot onder de kieuwdeksel in een frituurpan hangen totdat het vlees gaar is. Daarna serveren met een saus naar keuze. Belangrijk is om niet dieper te snijden dan het vlees zodat de organen niet beschadigen door het frituurvet en te zorgen dat je de vis niet te diep in het vet laat zakken. Dan zou het vet de kieuwen kunnen binnenstromen. Beiden zijn niet goed voor de vis en zouden voor een onnodig snelle dood zorgen.
Daarna is het peuzelen geblazen!
Indien juist bereid en direct geserveerd zal de vis het uithouden totdat u uitgegeten bent.
- Daan Titalepta
- Berichten: 308
- Lid geworden op: 22-03-2013 20:05
- Locatie: Bennekom
Klinkt simpel!
Maar... Wat is de meerwaarde ervan? xD
Maar... Wat is de meerwaarde ervan? xD
"Judge not, before you judge yourself" - Bob Marley
-
- Berichten: 45
- Lid geworden op: 01-10-2012 01:12
brr hoef dat filmpje niet eens te zien zieke lui
- ron lemmens3
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 15-06-2008 13:14
- Locatie: bergeijk
kut was net aan me lunch bezig
wie ut klein niet eert, ist groot niet weerd
- weslingh lublink
- Berichten: 432
- Lid geworden op: 21-09-2009 08:21
- Locatie: oss
dit is gewoon egt ziek
ik geef toe karper is lekker heb het ooit een keer op
maar op zoon manier is gewoon niet aan tezien
zulke mensen moet zelf gewoon is levend in stukjes snijden en dan aan de varkens geven ofzo
ik geef toe karper is lekker heb het ooit een keer op
maar op zoon manier is gewoon niet aan tezien
zulke mensen moet zelf gewoon is levend in stukjes snijden en dan aan de varkens geven ofzo
you never know if you never try
PR Schub 30p
PR Spiegel 32p
PR 2014 0p
vangsten 2014
Schub : 0
Spiegel : 0
vol schub : 0
PR Schub 30p
PR Spiegel 32p
PR 2014 0p
vangsten 2014
Schub : 0
Spiegel : 0
vol schub : 0
-
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 07-08-2008 11:55
KAK ! geen honger meer !
en die karper van 54 KILO ?!
is dat een voorbeeld van dat nieuwe gezegde ?
No matter how good you are, there is always an asian kid better than you.
en die karper van 54 KILO ?!
is dat een voorbeeld van dat nieuwe gezegde ?
No matter how good you are, there is always an asian kid better than you.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
- jeffrey van osch
- Berichten: 1844
- Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
- Locatie: s-Hertogenbosch
Houd dat soort fimpjes lekker voor je eigen !
We weten allemaal dat dit gebeurd maar wat bereik je er hier op het board nou mee ?
We weten allemaal dat dit gebeurd maar wat bereik je er hier op het board nou mee ?
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
www.Force1baits.nl
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Koffietafelpraat Jeffrrey. Ik bepaal zelf wel wat ik hier plaats, daar heb ik jou hulp niet bij nodig.
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Ik hoef hem ook niet zo op mijn bord, culturen verschillen nou eenmaal.
Wat je ermee opsxhiet om hem zo op te doenen? Je toont in ieder geval aan dat het verse vis is.
En verder moet je gewoon niet teveel nadenken over wie wat en hoe eet
Wat je ermee opsxhiet om hem zo op te doenen? Je toont in ieder geval aan dat het verse vis is.
En verder moet je gewoon niet teveel nadenken over wie wat en hoe eet
-
- Berichten: 1274
- Lid geworden op: 25-10-2007 21:27
- Locatie: Eemnes
Mart Honen schreef:Koffietafelpraat Jeffrrey. Ik bepaal zelf wel wat ik hier plaats, daar heb ik jou hulp niet bij nodig.
klopt Mart, maar dat geldt ook voor de reacties die daarop volgen
-
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 13-05-2010 15:00
jeffrey van osch schreef:maar wat bereik je er hier op het board nou mee ?
Het zou je kunnen helpen e.e.a. te relativeren?
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
klopt Mart, maar dat geldt ook voor de reacties die daarop volgen
Heb jij dan weer gelijk in Herman.
Waarom ik zoiets plaats? Het is karper. En dit is Karperwereld.nl
Maar belangrijker: ik vraag me af, terwijl ik met weerzin naar dat filmpje kijk, of wij zoveel beter zijn. Wij mishandelen ons eten voordat het op ons bord komt. Is dat humaner? Ik denk het niet. Hypocriet zijn we allemaal, zeker in deze.
Wat te denken van onze hobby. Sommige reacties op dit filmpje doen vermoeden dat er iets vreselijks gebeurd, en wie weet is dat ook zo. Mijn eerste gevoel zegt van wel. Maar zijn wij niet net zo slecht? We mishandelen net zo goed karper. Daar doet de onthaakmat niks aan af.
We lokken karper middels wat voer naar een plek, wachten tot er één ons haakaas pakt en sleuren 'm aan een haak door z'n bek de kant op. Waar we vervolgens heel "respectvol" (?) met de vis omgaan. Soms hebben we zelfs zoveel respect, dat we de karper een paar uur in een bewaarzak stoppen...
Begrijp me a.u.b. niet verkeerd, ik vis zonder enige wroeging. Niet omdat ik denk of vind dat de karper het allemaal wel best vind wat ik met hem of haar doe. Maar omdat ik een ander idee heb over de verhouding mens:dier, dan wat er tegenwoordig lijkt te leven in de maatschappij. Dieren worden benaderd als mensen, je reinste kolder als je het mij vraagt. Die menselijke benadering stopt overigens op het moment dat het ons stukje vlees duurder maakt.
Ach,wat je niet ziet gebeurt niet. Toch?
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 12-08-2011 20:52
Ik denk dat onze visserij nog best humaan is.
- Mart Honen
- Berichten: 1374
- Lid geworden op: 21-09-2009 17:53
- Locatie: Breda
Of minder inhumaan, Bjorn?
Ik weet het ook allemaal niet...
-
- Berichten: 913
- Lid geworden op: 12-08-2011 20:52
Zo kan je het ook zien Mart!
Maar ik denk dat we het zeker nier in Nederland best netjes doen. Het heeft niets met betutteling te maken en ik ben zeker geen boomknuffelaar ofzo maar ik vind wel dat er altijd een afweging gemaakt moet worden tussen de weerbaarheid van de 'prooi' vs. De 'jager' en wat de consequenties daarvan zijn natuurlijk. Ook het onnodige leed wat daar bij komt kijken.
Dit filmpje hier onder is daar een mooi voorbeeld van. In Amerika schijnt er een probleem te zijn met een overschot aan Karpers. Dat zal hier en daar vast zo wel wezen maar in sommige gevallen vraag je je af... Als je het filmpje bekijkt zie je dat de jager er gewoon van geniet om Karpers bruut af te slachten en er bijna van smult. Heel kort is er ook te zien hoe hij een dode Karper naar de kant toe pleurt. In dit geval vraag ik mij ook af of deze meneer niet gewoon zijn persoonlijke frustraties botviert op de Karpers dan een probleem aan het verhelpen is...
Maar ik denk dat we het zeker nier in Nederland best netjes doen. Het heeft niets met betutteling te maken en ik ben zeker geen boomknuffelaar ofzo maar ik vind wel dat er altijd een afweging gemaakt moet worden tussen de weerbaarheid van de 'prooi' vs. De 'jager' en wat de consequenties daarvan zijn natuurlijk. Ook het onnodige leed wat daar bij komt kijken.
Dit filmpje hier onder is daar een mooi voorbeeld van. In Amerika schijnt er een probleem te zijn met een overschot aan Karpers. Dat zal hier en daar vast zo wel wezen maar in sommige gevallen vraag je je af... Als je het filmpje bekijkt zie je dat de jager er gewoon van geniet om Karpers bruut af te slachten en er bijna van smult. Heel kort is er ook te zien hoe hij een dode Karper naar de kant toe pleurt. In dit geval vraag ik mij ook af of deze meneer niet gewoon zijn persoonlijke frustraties botviert op de Karpers dan een probleem aan het verhelpen is...
- Jan Kasteelen
- Berichten: 654
- Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
- Locatie: Gouda
Het is bekend, de Polen weten er wel raad mee.
En als vis uit blik komt, dan zie je al die ellende die eraan vooraf gaat niet.
Dan smaakt ie misschien nog aardig ook op een toastje met tomaat en olijf.
Of beschouwen we dit ook als kanibalisme?