eigen boilies net niet perfect
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 27-10-2009 16:54
- Locatie: Neerkant
- Contacteer:
Beste mede vissers,,,,
ik maak al een aantal jaar mijn eigen boilies en de vangsten gaan nogsteeds vooruit,
maar ik vind nogsteeds de geur van de boilies wat naar meel ruiken ik heb al geprobeerd meer flavour toe tevoegen maar dat was het ook niet. dit heb ik niet met een recept maar met alle boilies. nu vraag ik mij af of het zou helpen de boilies tijdens het drogen in te spuiten met een flavour
wat denken jullie wat ik nog kan doen
Mvg Luuk Smeets
ik maak al een aantal jaar mijn eigen boilies en de vangsten gaan nogsteeds vooruit,
maar ik vind nogsteeds de geur van de boilies wat naar meel ruiken ik heb al geprobeerd meer flavour toe tevoegen maar dat was het ook niet. dit heb ik niet met een recept maar met alle boilies. nu vraag ik mij af of het zou helpen de boilies tijdens het drogen in te spuiten met een flavour
wat denken jullie wat ik nog kan doen
Mvg Luuk Smeets
- bart bosch
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 30-11-2009 14:59
- Locatie: Stekkenpezer!
- Contacteer:
als je je mix toevoegt kunnen andere je beter helpen
MVG, Bart Bosch.
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Melig hoeft ook niet verkeerd te zijn! heb het idee dat het sneller aan slaat bij de karper.
Zo vis ik ze het liefst!
Zo vis ik ze het liefst!
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
- Jeroen Visser
- Berichten: 1013
- Lid geworden op: 24-09-2009 13:33
Als de vangsten maar vooruit blijven gaan, lijkt het me niet dat de karper er zich aan stoort. Wat wij niet lekker vinden kan voor de karper misschien als Chanel nr. 5 ruiken.
- Christian Litjes
- Berichten: 214
- Lid geworden op: 10-03-2011 17:49
Jeroen Visser schreef:Als de vangsten maar vooruit blijven gaan, lijkt het me niet dat de karper er zich aan stoort. Wat wij niet lekker vinden kan voor de karper misschien als Chanel nr. 5 ruiken.
Over Chanel zijn de meningen verdeelt dus zo ook de karper .
Maar als het toch vooruit gaat dan werkt het toch?
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 27-10-2009 16:54
- Locatie: Neerkant
- Contacteer:
bedankt voor de reacties,
maar ik ben zelf niet snel tevreden en vangen wil niet zeggen dat je niet meer kan vangen dus ik blijf zoeken naar een betere bol en heb al een goedde pb gekregen over het gebruik van poedder flavour zal spoeddig kijken of dit werkt
m.v.g. Luuk
maar ik ben zelf niet snel tevreden en vangen wil niet zeggen dat je niet meer kan vangen dus ik blijf zoeken naar een betere bol en heb al een goedde pb gekregen over het gebruik van poedder flavour zal spoeddig kijken of dit werkt
m.v.g. Luuk
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
Mijn idee is als je een flauvor gebruik je dit het beste achter af doet na dat je bollen gedroogt zijn
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
commercieel wel aardig, lekker goedkoop en zo, maar achteraf toevoegen is kut. De smaak zit niet door je deeg maar een beetje buiten op je bolletje. Trek je de zak open ruikt het "heerlijk" maar is slechts een kat in de zak. Als dat je marge zou moeten maken?
1)
welke flavour en in welke dosering is de verhouding met de oplosmiddel(en)
2)verder: als je een half uur in de meur staat ruik je niks meer
3) vis neemt anders en veel beter waar dan jij
4) waarom uberhaupt een flavour
1)
welke flavour en in welke dosering is de verhouding met de oplosmiddel(en)
2)verder: als je een half uur in de meur staat ruik je niks meer
3) vis neemt anders en veel beter waar dan jij
4) waarom uberhaupt een flavour
It's okay 2 pay
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Flavour vangt visser
Smaakstoffen vangt vissen
Achteraf toevoegen, heeft alleen meerwaarde voor de eerste paar minuten in het water. De zogenaamde smaakspoor. Van korte duur, maar kan zeker toegevoegde waarde hebben. Echter, het gros zal in de zak al verdwijnen. En nee, niet in de boilie. Flavour vangt visser. Dus hoeveel toegeveogde waarde heeft het op zo'n moment?
OF hebben we het over toevoegen, in de vorm van soaken een paar dagen in een bakje en niet iets wat al enige tijd ligt?
Smaakstoffen vangt vissen
Achteraf toevoegen, heeft alleen meerwaarde voor de eerste paar minuten in het water. De zogenaamde smaakspoor. Van korte duur, maar kan zeker toegevoegde waarde hebben. Echter, het gros zal in de zak al verdwijnen. En nee, niet in de boilie. Flavour vangt visser. Dus hoeveel toegeveogde waarde heeft het op zo'n moment?
OF hebben we het over toevoegen, in de vorm van soaken een paar dagen in een bakje en niet iets wat al enige tijd ligt?
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
Klaas daar heb je ook helemaal gelijk in bij mij gaat het ook gewoon door het deeg heen. Soms zijn er situaties dat ik ze nog eens wil nabehandelen maar dat komt maar weinig voor.
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Remon,
Even nieuwsgierig hoor..
Je geeft eerst aan:
Of
In welk optiek zou het nou beter werken?
Achteraf, of toch door je deeg heen?
Even nieuwsgierig hoor..
Je geeft eerst aan:
remon van dusschoten 2 schreef:Mijn idee is als je een flauvor gebruik je dit het beste achter af doet na dat je bollen gedroogt zijn
Of
remon van dusschoten 2 schreef:Klaas daar heb je ook helemaal gelijk in bij mij gaat het ook gewoon door het deeg heen. Soms zijn er situaties dat ik ze nog eens wil nabehandelen maar dat komt maar weinig voor.
In welk optiek zou het nou beter werken?
Achteraf, of toch door je deeg heen?
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
Jan Willem,
commercieel gezien moet een boilie sterk naar bv aardbei ruiken, anders verkoopt hij in de winkel gewoon niet,
er zijn enkele buitenlandse firma's die zelfs de verpakking licht inspuiten met flavour om de consument maar over te halen.
dat is ook de rede dat velen hun boilies na het koken meteen door een flavourbad laten lopen om maar zo lekker mogenlijk te laten ruiken.......voor ons.
zelf kies ik toch een wat subtielere aanpak en gebruik een minimaal aan flavour ,met een toch afwijkend oplosmiddel.
het is en blijft de rode draad waar Klaas al op doelt, alle op bv propyleen basis flavours smaken voor de karper nu eenmaal hetzelfde, hij weet echt het verschil tussen een aardbei en een kaneelstok niet.
smaak in je boilie blijft toch het belangrijkste bij voercampagnes en lange termijn plannen
bij nabehandeling zou ik ze toch eerder soaken in een mengeling van vloeibare amino en een minimaal drupje flavour,
denk dat je daar toch langer lol van hebt.
Ger
commercieel gezien moet een boilie sterk naar bv aardbei ruiken, anders verkoopt hij in de winkel gewoon niet,
er zijn enkele buitenlandse firma's die zelfs de verpakking licht inspuiten met flavour om de consument maar over te halen.
dat is ook de rede dat velen hun boilies na het koken meteen door een flavourbad laten lopen om maar zo lekker mogenlijk te laten ruiken.......voor ons.
zelf kies ik toch een wat subtielere aanpak en gebruik een minimaal aan flavour ,met een toch afwijkend oplosmiddel.
het is en blijft de rode draad waar Klaas al op doelt, alle op bv propyleen basis flavours smaken voor de karper nu eenmaal hetzelfde, hij weet echt het verschil tussen een aardbei en een kaneelstok niet.
smaak in je boilie blijft toch het belangrijkste bij voercampagnes en lange termijn plannen
bij nabehandeling zou ik ze toch eerder soaken in een mengeling van vloeibare amino en een minimaal drupje flavour,
denk dat je daar toch langer lol van hebt.
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Ger,
Vraag omtrent Remon was puur wat hij nu doet.. Is het nu erover, of erdoor..
En flavour, bah, gebruik ik niet!
Jan Willem Hilverts schreef:Flavour vangt visser
Smaakstoffen vangt vissen
Vraag omtrent Remon was puur wat hij nu doet.. Is het nu erover, of erdoor..
En flavour, bah, gebruik ik niet!
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
subtiel erdoor Jan Willem, subtiel met wat extra smaakstoffen ( kruiden, suikers of zouten)
Ger
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
Bij alle bollen die ik verkoop gaat de Flavour door het deeg heen maar er zijn periodes dat ik de bollen ook na Flavour die ik zelf gebruik. Ik doe dit nog wel eens als ik instand ga vissen, het hoeft dan niet altijd Flavour te zijn ik gebruik ook wel vloeibaare Krill hier voor of Aminol
-
- Berichten: 2844
- Lid geworden op: 29-03-2011 19:22
De commercie is wat men voorgeschoteld krijgt...
It's okay 2 pay
- Rene Schouten
- Berichten: 1092
- Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
- Locatie: Soest
....en vervolgens maak je je keus.... Naflavouren: bollen in de diepvrieszak, flavour erover,goed schudden, invriezen. If not, heb ik me al 30 jaar wat laten wijsmaken....
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
There will be ATTITUDE.
- jafeth de ruiter
- Berichten: 22
- Lid geworden op: 19-10-2007 15:56
- Locatie: Heemskerk
onder water werkt geur anders, het gaat dan meer over uitwasemming van oliën en andere bestanddelen die de karper aantrekken
Geen hoogtepunten zonder dieptepunten