Verschil concentrated gist en enzyme treated gist


Plaats reactie
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

20-05-2011 11:46

Zoals de titel al aangeeft..

Geconcentreerde: http://www.ccmoorebenelux.be/product_in ... ucts_id/93
Enzyme treated: http://www.ccmoorebenelux.be/product_in ... ucts_id/96

- Wie kent deze producten en hun eigenschappen/werking
- wat en waar is/zit het verschil in?

Er wordt aangegeven dat je van de geconcentreerde meer kan gebruiken dan de enzyme treated.. Lijkt me andersom, maar wellicht sla ik de plank even mis.

Hoor het graag, bedankt alvast!
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

20-05-2011 13:57

JW,

ik heb het natuurlijk niet voor me liggen, maar dat concentrated yeast zal wel gewoon biergist zijn. Smaakt vies, maar kan in lagere doseringen zeer effectief zijn. Niet wateroplosbaar

Enzyme treated wil zeggen dat door middel van toevoeging van enzymen en een soort centrifugeren, de celwand gescheiden van de inhoud. Hierdoor komen alle goodies direct beschikbaar. Dit soort producten hebben vaak een hartige, vlezige geur en smaak. Bovendien is het wateroplosbaar.

Dat doseringverhaal klopt wel.

groetjes Mitsz
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

20-05-2011 14:36

Dank voor je reactie Mitsz.

Als ik je dus goed begrijp, kan je de concentrated ook effectief inzetten, maar een max van 3% is aan te raden? De wateroplosbare zou in effectief opzicht nog beter zijn?

De versie die Icarp gebruikt, is waarschijnlijk dus ook de concentrate en niet wateroplosbaar? Voorkeur gaat wel uit naar wateroplosbaar namelijk
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

20-05-2011 15:08

Ik weet niet wat Icarp heeft, maar wij hebben beiden in huis.

Het gistextract (da's die enzymezooi) vind ik vele malen beter instant. En misschien ook wel op de lange termijn. Ruikt en smaakt heerlijk en is gewoon een toppertje. Ik vis het gerust aan 5-10% JW.

groetjes Mitsz
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-05-2011 15:19

Jan Willem,

Ik heb een aantal zakken van dat 'concentrated yeast powder' van CCM leeg gevist, tot doseringen van 10% van de mix. Hoger wilde ik toen vanwege de kosten niet gaan en bovendien was het effect achterlijk. Ze werden steeds wilder. Ook de zeelten en brasems.

Met die 'enzyme treated' van hun heb ik maar niet gevist, dat zou met mijn manieren wel erg duur worden.

Hierna ben ik gistextract gaan gebruiken. Dit spul is enorm wateroplosbaar, zoals L-zero-30 bijvoorbeeld. Ik houd daar wel van. Het heeft een wat mildere smaak dan bijvoorbeeld biergist of die 'concentrated yeast powder'.

Groet,
Willem
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

20-05-2011 15:21

WPJ en Mitsz,

Bedankt.

Gistenextract, praten we dan over een ander extract dan die bij CCM te halen is? Wil hem nl in combi met L-zero en andere oplosbare shit gebruiken...
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-05-2011 15:30

Jan Willem,

Die Mitsz bedoelt, die gebruik ik ook weleens. Gistextract, van MTC. Dit is duidelijk iets anders dan het 'concentrated yeast powder', veel beter oplosbaar en dat is wat ik wil voor instant aas. Ik gooi er 5% of iets meer in en dat is wel te proeven, ook als je er bijvoorbeeld 50% vismeel in hebt zitten.

Toch is dat 'gewone' gistpoeder wel attractief hoor, ik merkte het echt, maar vooral het verschil tussen 5% en 10% was opmerkelijk.

Beetje spelen ermee en je leert hoe wat werkt, let daarbij ook op de interesse van andere vissen.

Groeten,
Willem
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-05-2011 15:32

JW,

Zoals ik al zei, met die 'enzyme treated yeast' van CCM heb ik nooit gevist, maar dit is -als je Mitsz zijn bericht leest- vermoedelijk ook een beter wateroplosbaar extract.

Groet,
Willem
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

20-05-2011 15:56

Juist als je er 50% vismelen in hebt Willem.

De overdaad aan B vitamines doet bijdragen aan de vertering van het overtollig eiwit.
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-05-2011 16:04

Kijk aan, vitamine B als katalysator.
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

20-05-2011 16:25

Wederom dank voor jullie reacties,.

Ga het toch eens proberen dit ingredient! Voornamlijk alleen met vismeel gebruikt WPJ, of ook in andere combinaties?
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-05-2011 19:02

JW,

Tot nu toe voornamelijk met vismeel, maar volgens mij voegt dit ingrediënt aan elk aas iets toe, die indruk krijg ik wel. Het is trouwens niet nieuw hè, lees bijvoorbeeld de boeken van Hutchy maar eens.

Verstoor het signaal eerst liever niet met L-zero-30, maar probeer het op zichzelf, dan krijg je een betrouwbaarder beeld van wat het als toevoeging in huis heeft.

Groeten,
Willem
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

20-05-2011 21:57

Ik zeg: marmite! :wink:
Gebruikersavatar
Wim Baans
Berichten: 1145
Lid geworden op: 10-10-2010 21:48
Locatie: Friesland

20-05-2011 22:29

Tja, da's ook gistextract. Had Rod het ook over.
Gebruikersavatar
Andre Jacobs
Berichten: 1974
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Finsterwolde

23-05-2011 14:59

mitsz van der kamp schreef:Ik weet niet wat Icarp heeft, maar wij hebben beiden in huis.

Het gistextract (da's die enzymezooi) vind ik vele malen beter instant. En misschien ook wel op de lange termijn. Ruikt en smaakt heerlijk en is gewoon een toppertje. Ik vis het gerust aan 5-10% JW.

groetjes Mitsz


Mitsz, bedoel je met "wij" MTC? Ik zie op de mtc site nl alleen biergist staan.

Groet André
Jan Willem Hilverts
Berichten: 1180
Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
Contacteer:

23-05-2011 15:00

Stuur even een mail naar ze Andre ;)

Klopt wat die zegt.
--- Toedeledokie ---

Jan Willem

http://www.jw-hilverts.nl
Plaats reactie