Richard Mol schreef:vind het allemaal beetje ver gaan ik heb geen verschil met de vangsten gemerkt toen ik stoomde en kookte wat me wel opviel was dat mijn gestoomde boilies sneller uitlekte wat ik aleen maar als een voordeel kan zien wil je het effect vertragen even langer stomen
Rich
Ik heb ook altijd gekookt. Niks mis mee!
Maar aangezien we met een paar man boilies maken elke keer,en er dus aardig wat bollen door de machine gaan hebben we gekozen voor stomen,omdat je er meer tegelijk kan klaarmaken. Koken kan je ook doen natuurlijk. Alleen met stomen is het voordeel dat er minder teringzooi tevoorschijn komt. Veel minder tot geen vuil water,geen graflucht waar je in moet werken.
Met koken ken je ow zoveel verzinnen om het je zo makkelijk mogelijk te maken,maar dan komt dat er weer bij en weer dat en weer zus en weer zo. Fabrikanten kunnen makkelijk praten. Een particulier zoekt het gemak op en daarom heb ik voor stomen gekozen. lekker makkelijk kan er meer tegelijk bereiden en minder troep! daarbij kwa waterverbruik werkt het ook in je voordeel,inplaats groot koken waarbij je liters moet verversen omdat het niet meer te doen is zo vuil het word.
Jah je kan denken lui. Maar gemak is ook een uitkomst.
Maar stomen slechter en koken beter? Of andersom? Geen idee.
Wat ik wel weet
De ingredienten blijven er veel beter inzitten
En........
Gas blijft je evenveel verbruiken
ps: Als stomen niet goed zou zijn ofzo. Waarom word er ook menselijk eten mee bereid?
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust