Shelflife Boilies in de vriezer ??
- Bert Kneppers
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 10-03-2010 19:07
- Locatie: Zoetermeer
Hallo, ik zou graag willen weten of je shelflife boilies in de vriezer kunt bewaren. Buiten de vriezer zijn ze zo'n 3 maanden optimaal. Kan ik ze in de vriezer langer bewaren of gaat door de kou de kwaliteit achteruit ?
- jacco noordermeer
- Berichten: 1889
- Lid geworden op: 02-02-2007 18:08
- Locatie: gorinchem
- Contacteer:
Bert als je ready's 3 maanden kan bewaren kan je ze ook 3 jaar bewaren.
Dit verhaaltje is prachtig maar gaat niet op helaas.
Invriezen kan altijd en zal evt bacterie ontwikkeling remmen.
Dit verhaaltje is prachtig maar gaat niet op helaas.
Invriezen kan altijd en zal evt bacterie ontwikkeling remmen.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
de zogenoemde versheid (haha sorry).blijft mischien een jaar langer goed (word niet zo hard) verder kan je die dingen zelfs 20 jaar later nog gebruiken.ken je nagaan..............
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Tja Rik...
Zelfs freezers kan je jaren buiten de vriezser goed houden. Kwestie van goed drogen en "insmeren" met olie. Worden wel bikkelhard, maarblijven jaren goed. Praten we dan ook nog over vers.. Of een bol die een maand of 3 al in de vriezer ligt.. is het dan ook nog "versheid"?
Zelfs freezers kan je jaren buiten de vriezser goed houden. Kwestie van goed drogen en "insmeren" met olie. Worden wel bikkelhard, maarblijven jaren goed. Praten we dan ook nog over vers.. Of een bol die een maand of 3 al in de vriezer ligt.. is het dan ook nog "versheid"?
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
jan dat is een beetje een domme vergelijking.jij zou toch beter moeten weten of toch niet ? conservering of een eitje is toch wel een wereld van verschil.mischien is dat mijn mening en is de jouwe anders dat kan.maar je gaat mij niet wijs maken dat ready mades vers zijn in de winkel.massa consumptie die al weken/maanden ? in een magazijn liggen te niksen tot er een winkelier of verdeler ze opkoopt.wil je vers is er 1 optie.bij een bollenboer laten draaien of zelf draaien.maar dat hoef ik toch zeker niet uit te leggen ?
mvg Ricardo
mvg Ricardo
-
- Berichten: 1180
- Lid geworden op: 10-09-2008 15:27
- Contacteer:
Rik,
De vergelijking is niet dom! Meeste bollenvoeren in nl. Die shelfs draaien, maken ze op bestelling. Dan is t ook vers..
Als jij nu bollen rolt, droogt ze goed, beetje olie weer drogen en zo kan je ze maanden goed houden. Is t dan nog vers?
Als jij je bollen invriest en na een half jaar gebruikt, is t dan nog vers?
Kortom.. Je weet nooit of iets vers is an een leverancier! Ik geloof wat je zegt en ga daar ook in mee. Bij grote leveranciers zal t misschien al tijden liggen. Zeker als je in sommige viswinkels kijkt waar amper karpervissers komen. Maar ik denk niet dat dit geld voor de kleinere boilieboeren in nl. Die op bestelling rollen! Komt t dus ook vers van de rolplabk en is het dus letterlijk vers!
En dan kunnen we discussiëren over conservering.. Ook hier zit zoveel verschil in! Maar daar gaat t topic niet over
De vergelijking is niet dom! Meeste bollenvoeren in nl. Die shelfs draaien, maken ze op bestelling. Dan is t ook vers..
Als jij nu bollen rolt, droogt ze goed, beetje olie weer drogen en zo kan je ze maanden goed houden. Is t dan nog vers?
Als jij je bollen invriest en na een half jaar gebruikt, is t dan nog vers?
Kortom.. Je weet nooit of iets vers is an een leverancier! Ik geloof wat je zegt en ga daar ook in mee. Bij grote leveranciers zal t misschien al tijden liggen. Zeker als je in sommige viswinkels kijkt waar amper karpervissers komen. Maar ik denk niet dat dit geld voor de kleinere boilieboeren in nl. Die op bestelling rollen! Komt t dus ook vers van de rolplabk en is het dus letterlijk vers!
En dan kunnen we discussiëren over conservering.. Ook hier zit zoveel verschil in! Maar daar gaat t topic niet over
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
jan je begrijpt de ene kant van het verhaal zeg je.nou dat is dus ook de kant die ik bedoel.en als een freezerbait overigens een jaar in de freezer heb gelegen dan merk je dat wel hoor.dan is de versheid ervan af.en als ze doordrenkt met olie zijn merk je dat al helemaal !
ontopic maar weer
ontopic maar weer
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
De vraag is echter: merk je het aan je vangsten? Veel van het voer dat wij mensen eten is ook geconserveerd en niet meer "vers" maar prima eetbaar. Sterker nog we halen tegenwoordig gewichten die we vroeger zelden haalden . Ook binnen de wereld van readys is wel het een en ander veranderd..
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Een optie is om ze nu vacuum te verpakken om te overbruggen voor de aankomende maanden. Vertraagd het proces aanzienelijk.
- Marc Schrikkema
- Berichten: 3034
- Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
- Locatie: Heerhugowaard
Dries,
Als in readymade's afsluiten voor lucht?
Als in readymade's afsluiten voor lucht?
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Ik bekijk het zo, vacuum verpakken, vertraagd het proces voor bederving en ja waarom niet met readys. Maar ik vis eigenlijks nooit met readys. maar tegenwoordig is het toch bijna allemaal shelf-lifes??
- Bert Kneppers
- Berichten: 25
- Lid geworden op: 10-03-2010 19:07
- Locatie: Zoetermeer
Ik heb genoeg info dacht ik zo, het was een simpele vraag maar wat een discussie zeg !! Iedereen bedankt voor de reacties.Ik gooi ze in de vriezer, buiten vriest het nu immers ook, dus even rustig aan nu met vissen .