flavour geur
- nick rademakers
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
- Locatie: lommel
Beste,
ik heb nu 2 verschillende scopex flavours geprobeerd in mijn boilies, maar de ballen ruiken helemaal niet tot nauwelijks.
Als ik de flavour bij de eieren doe dan is de geur goed.
Als het deeg gekneed is, is deze echter al minder.
Na het koken zo goed als weg.
Breek ik de boilie open dan ruik je het wel maar niet hard.
Ik gebruik ongeveer 4ml flavour per ei.
Dus dit zou normaal genoeg moeten zijn?
Ik heb hier ook een peach flavour en met dezelfde dosering enz.. doet deze het wel.
Maarja deze boilie heeft van zijn eigen al een specifieke geur door het cédé eivoer dat erin verwerkt is.
Kan het komen dat deze de scopex geur neutraliseerd?
1 flavour is van nash en de andere eens langs ebay gekocht.
Misschien eens een ander merk proberen.
Weet iemand wie nog scopex flavour heeft?
Of tips om de flavour toch beter te behouden?
Alvast bedankt!
ik heb nu 2 verschillende scopex flavours geprobeerd in mijn boilies, maar de ballen ruiken helemaal niet tot nauwelijks.
Als ik de flavour bij de eieren doe dan is de geur goed.
Als het deeg gekneed is, is deze echter al minder.
Na het koken zo goed als weg.
Breek ik de boilie open dan ruik je het wel maar niet hard.
Ik gebruik ongeveer 4ml flavour per ei.
Dus dit zou normaal genoeg moeten zijn?
Ik heb hier ook een peach flavour en met dezelfde dosering enz.. doet deze het wel.
Maarja deze boilie heeft van zijn eigen al een specifieke geur door het cédé eivoer dat erin verwerkt is.
Kan het komen dat deze de scopex geur neutraliseerd?
1 flavour is van nash en de andere eens langs ebay gekocht.
Misschien eens een ander merk proberen.
Weet iemand wie nog scopex flavour heeft?
Of tips om de flavour toch beter te behouden?
Alvast bedankt!
-
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 29-06-2006 21:50
- Locatie: Diepenbeek
4ml per ei? Wablieft?
Ten eerste: Duur bollen
Ten tweede, wat een geur moet dat wel niet geven. ( normaal gezien toch )
Als ik hier 4ml scopex van Nash op 10 eieren gebruik val je al omver...
Ten eerste: Duur bollen
Ten tweede, wat een geur moet dat wel niet geven. ( normaal gezien toch )
Als ik hier 4ml scopex van Nash op 10 eieren gebruik val je al omver...
-
- Berichten: 615
- Lid geworden op: 30-09-2009 16:33
Ruiken ze na het invriezen en ontdooien nog niet genoeg naar scopex?
Kook je de boilies misschien (veel) te lang?
Kook je de boilies misschien (veel) te lang?
- remon van dusschoten 2
- Berichten: 921
- Lid geworden op: 08-07-2007 08:19
- Locatie: nijkerk
- Contacteer:
40 ml op tien eieren is zeker heftig man dan moeten die bollen echt wel ruiken naar scopexs Flavour je bollen anders na dan ruik je het zeker en gebruik gewoon wat er op de fles staat en niet meer. Koop anders nieuwe misschien dat het aan je flesje licht dat de inhoud niet meer goed is
- Richard Mol
- Berichten: 436
- Lid geworden op: 17-12-2009 21:17
- Locatie: Westfriese carp scene
- Contacteer:
hoe is je boilie van structuuur??? heb je veel fijne melen gebruikt en veel binders dan laat de bol weinig los probeer er wat wat gecrushte hennep in te gooien of vogelzaad of kelp enz dan lekt de bol lekker uit grtz rich
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
- Locatie: geleen
Hoe ruikt een karper onderwater,of neemt hij een geur waar??????????
Ruiken is toch iets waarnemen d,m,v lucht.snuifhu.
m,f,g der ronnie.
Ruiken is toch iets waarnemen d,m,v lucht.snuifhu.
m,f,g der ronnie.
breek me de slurf niet open
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Gaan we weer.....discussie 39856 of een karper kan ruiken of niet
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
Ruiken?? Nee dat kan een karper niet!! Tenminste niet wat wij mensen onder ruiken verstaan, maar proeven dat kan de karper maar al te goed!! Neusgaten bezit de karper wel maar er is geen verbinding met de keelholte, het bestaat slechts uit een voor- en achteropening, de ruimte daartussen is overspannen met huid.In de daaronder liggende holte bevinden zich huidplooien die bedekt zijn met een slijmhuid. Tijdens het zwemmen stroomt er water door de neusholte wat daar weer gecontroleerd wordt door de zintuigcellen.Dit 'ruiken' is natuurlijk niet te vergelijken met de menselijke reukzin, die gebruik maakt van de lucht als drager van geurstoffen. Proeven doen karpers met hun baard en met smaakpapillen, die op het verhemelte zitten. Deze smaakzintuigen reageren gevoelig op pikante, zoete, zoute en zure stoffen. Dat verklaart waarom het assortiment lokaas voor karpers zo uitgebreid is, en ook waarom verschillende strategieën toch alle succes kunnen opleveren.
ennuh nick rademakers:
Probeer eens de bollen in een sluitzakje te doen en de lucht eruit te zuigen en ze dan eens te koken zodat niet alles in het kookvocht beland
ennuh nick rademakers:
Probeer eens de bollen in een sluitzakje te doen en de lucht eruit te zuigen en ze dan eens te koken zodat niet alles in het kookvocht beland
Oja joh!!!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Waar is Douwe? Ik meen hem toch te lezen.
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
douwe is een weekje op vakantie
Oja joh!!!
-
- Berichten: 571
- Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
- Locatie: geleen
Nash en dan 40 ml op 10 eieren,man die heeft je water verkocht.
Beetje verstand heb je toch wel dat dit niet kan.
Bij mij ligt er al 8 jaar een flesje nash en die werkt nog naar behoren.
m,f,g der ronnie.
Beetje verstand heb je toch wel dat dit niet kan.
Bij mij ligt er al 8 jaar een flesje nash en die werkt nog naar behoren.
m,f,g der ronnie.
breek me de slurf niet open
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Martijn Nederpel schreef:Gaan we weer.....discussie 39856 of een karper kan ruiken of niet
en de meesten snappen het nog steeds niet!
[quote="R de Winter"]Ruiken?? Nee dat kan een karper niet!! Tenminste niet wat wij mensen onder ruiken verstaan, maar proeven dat kan de karper maar al te goed!! Neusgaten bezit de karper wel maar er is geen verbinding met de keelholte, het bestaat slechts uit een voor- en achteropening, de ruimte daartussen is overspannen met huid.In de daaronder liggende holte bevinden zich huidplooien die bedekt zijn met een slijmhuid. Tijdens het zwemmen stroomt er water door de neusholte wat daar weer gecontroleerd wordt door de zintuigcellen.Dit 'ruiken' is natuurlijk niet te vergelijken met de menselijke reukzin, die gebruik maakt van de lucht als drager van geurstoffen. Proeven doen karpers met hun baard en met smaakpapillen, die op het verhemelte zitten. Deze smaakzintuigen reageren gevoelig op pikante, zoete, zoute en zure stoffen. Dat verklaart waarom het assortiment lokaas voor karpers zo uitgebreid is, en ook waarom verschillende strategieën toch alle succes kunnen oplevere
Goed overgenomen van internet!!! :
Goed overgenomen van internet!!! :
- leen goudappel
- Berichten: 6376
- Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
- Locatie: Trakker Armo
Maar zo is het wel
Dus van internet af ja of nee,gaat om het principe
Dus van internet af ja of nee,gaat om het principe
.
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
maaktg het uit hoe je het noemt? de vis is gewoon in staat diverse stoffen waar te nemen, en is zeer zeker ook in staat om verschillen tussen flavours waar te nemen, en ik ben er van overtuigd dat sommige flavours meer in hun mars hebben hebben dan andere, hoe je het noemen wil is niet interesant, hoe je het wil en kan toepassen des te meer......
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Wat betekent het Engelse woord, olfactory?
Wat betekent het Engelse woord, gustatory?
Rest my case.
Wat betekent het Engelse woord, gustatory?
Rest my case.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Wat martijn ook zegt het is niet belangrijk hoe je het noemt. Maar je moet weten hoe het werkt.
Wat neemt een karper waar?
Hoe versterk je deze waarnemingen?
Een klein voorbeeld, voordat het te technisch gaat worden.
Veel kruiden werken niet omwille van de smaak maar doordat ze eiwitten makkelijker waarneembaar maken.
De receptoren worden meer op scherp gezet om eiwitten beter waar te kunnen nemen.
Mochten er mensen op door willen gaan... ben benieuwd.
Mvg ulco
Wat neemt een karper waar?
Hoe versterk je deze waarnemingen?
Een klein voorbeeld, voordat het te technisch gaat worden.
Veel kruiden werken niet omwille van de smaak maar doordat ze eiwitten makkelijker waarneembaar maken.
De receptoren worden meer op scherp gezet om eiwitten beter waar te kunnen nemen.
Mochten er mensen op door willen gaan... ben benieuwd.
Mvg ulco
-
- Berichten: 1476
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:25
Dag Ulco,
Hier wil ik heel graag op doorgaan.
Een karper heeft twee verschillende systemen (met receptorcellen) om stoffen te detecteren, dus zal je die ook verschillend moeten benoemen.
Ik noem het gewoon reuk en smaak, simpeler kan het niet!
Zijn beide natuurlijk evolutionair (genetisch) bepaald.
Voor ons karpervissers is vooral de smaakzin van belang.
Als je in een omgeving leeft, met weinig zicht, is het een geweldig systeem!
Simpel gezegd komt het er op neer, hoe vind ik het gemakkelijkst mijn voedsel.
Wat doen al die verschillende receptorcellen? Bepaalde stoffen detecteren, b.v. aminozuren.
We weten uit de praktijk, dat sommige aassoorten zeer goed werken.
Waarom en hoe? Ga ik niet verder op in, omdat we op dat gebied, volgens mij nog zeer veel niet weten. Alhoewel....
Kruiden die receptoren op scherp zetten? Is compleet nieuw voor mij.
Alkaloiden? Emergentie?
Daar wil ik graag meer over weten!
Gr.
Hilco
Hier wil ik heel graag op doorgaan.
Een karper heeft twee verschillende systemen (met receptorcellen) om stoffen te detecteren, dus zal je die ook verschillend moeten benoemen.
Ik noem het gewoon reuk en smaak, simpeler kan het niet!
Zijn beide natuurlijk evolutionair (genetisch) bepaald.
Voor ons karpervissers is vooral de smaakzin van belang.
Als je in een omgeving leeft, met weinig zicht, is het een geweldig systeem!
Simpel gezegd komt het er op neer, hoe vind ik het gemakkelijkst mijn voedsel.
Wat doen al die verschillende receptorcellen? Bepaalde stoffen detecteren, b.v. aminozuren.
We weten uit de praktijk, dat sommige aassoorten zeer goed werken.
Waarom en hoe? Ga ik niet verder op in, omdat we op dat gebied, volgens mij nog zeer veel niet weten. Alhoewel....
Kruiden die receptoren op scherp zetten? Is compleet nieuw voor mij.
Alkaloiden? Emergentie?
Daar wil ik graag meer over weten!
Gr.
Hilco
- R de Winter
- Berichten: 3066
- Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
- Locatie: JRC Extreme Brolly
- Contacteer:
richard vos schreef:Goed overgenomen van internet!!! :
dat klopt dat heb ik ook!! daar is internet toch ook voor of niet dan?
ennuh leen goudappel:
ik snap ook niet waarom richard vos zoiets neerzet, denk dat hij zelf ook niet door heeft dat als hij hier informatie vandaan haalt het ook onder internet valt... dus gewoon lekker laten gaan die gast
Oja joh!!!