goede boilies of aas met beperkte middelen.
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Mijn ervaring is dat maismeel je deeg erg taai maakt. Ik zou de soya en de maismeel omdraaien.
Dus 250 soya en 125 maismeel of voeg polenta of broodmeel toe toe, neutraliseerd de binders waarvan teveel is toegevoegd en het laat je mix nog beter rollen.
vismeel 150gr
griesmeel 250gr
maïsmeel 125gr
soyameel volvet/tarwemeel 250gr (of van ieder 125 gram)
125 gram polenta
robin red 70gr
snufje zout en wat maggie
Zo heb je een goeie uithardende, bindende en rolbare basismix.
Dus 250 soya en 125 maismeel of voeg polenta of broodmeel toe toe, neutraliseerd de binders waarvan teveel is toegevoegd en het laat je mix nog beter rollen.
vismeel 150gr
griesmeel 250gr
maïsmeel 125gr
soyameel volvet/tarwemeel 250gr (of van ieder 125 gram)
125 gram polenta
robin red 70gr
snufje zout en wat maggie
Zo heb je een goeie uithardende, bindende en rolbare basismix.
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 24-09-2009 22:33
Zit er zelf aan te denken om de volgende mix te gaan proberen:
Polenta 0,2
Griesmeel 0,2
Sojameel Vet 0,2
Vismeel 0,2
Robin Red 0,1
Leverpoeder 0,1
Ben er nog niet helemaal uit welke vismeel te gebruiken, lt, pre digested of een mix van beiden.
Opmerkingen en tips (ook voor eventuele vloeibare toevoegingen) zijn ook welkom.
Polenta 0,2
Griesmeel 0,2
Sojameel Vet 0,2
Vismeel 0,2
Robin Red 0,1
Leverpoeder 0,1
Ben er nog niet helemaal uit welke vismeel te gebruiken, lt, pre digested of een mix van beiden.
Opmerkingen en tips (ook voor eventuele vloeibare toevoegingen) zijn ook welkom.
- kornelis schipper
- Berichten: 351
- Lid geworden op: 31-03-2010 14:32
- Locatie: putten
Mischien wat olie.Visolien,slaolie,supermarkten staan tegenwoordig vol met allerlij soorten olien.
Vissen is ontspanning en geen gezeur met elkaar.
-
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 18-04-2010 11:24
dag allemaal :p
ik ben een beginnende karpervisser en wil ervaring opdoen in het rollen van mijn boilies.
mijn mix die ik zou willen maken is de volgende:
200gr Tarwegriesmeel
200gr Koekjesmeel
200gr Tarwemeel(voor volkorenbrood)
150gr Polenta wit
250gr Carp master bruin
40gr kippekruiden
kippenbouillon
iemand suggesties om deze bol te verbeteren?
laat gerust maar iets weten
zou deze bol btw ook in frankrijk dan eens willen proberen.
mvg jeanke de visser
ik ben een beginnende karpervisser en wil ervaring opdoen in het rollen van mijn boilies.
mijn mix die ik zou willen maken is de volgende:
200gr Tarwegriesmeel
200gr Koekjesmeel
200gr Tarwemeel(voor volkorenbrood)
150gr Polenta wit
250gr Carp master bruin
40gr kippekruiden
kippenbouillon
iemand suggesties om deze bol te verbeteren?
laat gerust maar iets weten
zou deze bol btw ook in frankrijk dan eens willen proberen.
mvg jeanke de visser
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 03-02-2010 00:51
Gooi dat Tarwemeel(voor volkorenbrood) er maar uit en als vervanger 200 gr soyameel
Moeders vond mij te dik , maar na mijn eerste 30er werd ik tot model uitgeroepen.
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
hoe krijg ik me bolie harder ?
- Jeroen v Engelenburg
- Berichten: 670
- Lid geworden op: 02-12-2007 18:09
gerjan berendijk schreef:hoe krijg ik me bolie harder ?
met lucht
eialbumine kan natuurlijk ook.
succes
MVG Jeroen
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
is die dan goed hard wand die van mij naar 1 keer opniewe ingooien knijp je hem zo in elkaar
- Jeroen v Engelenburg
- Berichten: 670
- Lid geworden op: 02-12-2007 18:09
door ze lucht te drogen worden ze vrij hard
maar zodra ze een paar uur in het water hebben gelegen zijn ze natuurlijk weer zacht.
door een 3 tot 5 % eialbumine toe te voegen aan je mix blijven ze zeer zeker langer hard.
je kan natuurlijk ook kijken hoe hard je boilie word door bijvoorbeeld een mix te maken met
caseine (30 mesh) erin.
in de meeste gevallen kan je dan de eialbumine achterwege laten.
maar zodra ze een paar uur in het water hebben gelegen zijn ze natuurlijk weer zacht.
door een 3 tot 5 % eialbumine toe te voegen aan je mix blijven ze zeer zeker langer hard.
je kan natuurlijk ook kijken hoe hard je boilie word door bijvoorbeeld een mix te maken met
caseine (30 mesh) erin.
in de meeste gevallen kan je dan de eialbumine achterwege laten.
MVG Jeroen
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
gerjan,niet alleen ei-albumine maakt je bol harder,er zijn tal van producten die allen een verschillende werking hebben :
casseine,bloedmeel,griesmeel,tarwemeel,tarwegluten,maismeel,maisgluten,rijstebloem,pindameel,trouvit,biggenmeel en ga zo maar even door.
word je bol niet hard genoeg zijn er 3 dingen die mee kunnen spelen
- je kookt te kort
- je kookt lang genoeg maar laat ze te kort drogen (uitharden)
- je mix moet iets aangepast worden,bijvoorbeeld door een iets hoger percentage uitharder te gebruiken neem griesmeel als voorbeeld,gebruik je nu bij wijze van 50 gram probeer dan eens 100 gram.maak niet gelijk grote hoeveelheden klaar,maar maak eens een beetje aan met 1 ei,voeg je mix toe dit het draaibaar word,en kook ze tot ze drijven nog een minuutje door.doe dit net zo lang tot je een goede bol creert,
wil je niet te te veel moeite doen kan je dit als basismix gebruiken :
1 kilo griesmeel
1 kilo tarwemeel
1 kilo maismeel
nu kan je nog toevoegen wat je zelf wilt,deze basis draait als een jekko,vangt zijn vissen,hard goed uit,en rolt perfect,
mvg Ricardo
casseine,bloedmeel,griesmeel,tarwemeel,tarwegluten,maismeel,maisgluten,rijstebloem,pindameel,trouvit,biggenmeel en ga zo maar even door.
word je bol niet hard genoeg zijn er 3 dingen die mee kunnen spelen
- je kookt te kort
- je kookt lang genoeg maar laat ze te kort drogen (uitharden)
- je mix moet iets aangepast worden,bijvoorbeeld door een iets hoger percentage uitharder te gebruiken neem griesmeel als voorbeeld,gebruik je nu bij wijze van 50 gram probeer dan eens 100 gram.maak niet gelijk grote hoeveelheden klaar,maar maak eens een beetje aan met 1 ei,voeg je mix toe dit het draaibaar word,en kook ze tot ze drijven nog een minuutje door.doe dit net zo lang tot je een goede bol creert,
wil je niet te te veel moeite doen kan je dit als basismix gebruiken :
1 kilo griesmeel
1 kilo tarwemeel
1 kilo maismeel
nu kan je nog toevoegen wat je zelf wilt,deze basis draait als een jekko,vangt zijn vissen,hard goed uit,en rolt perfect,
mvg Ricardo
- Laurens Maasland
- Berichten: 827
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Kan iemand mij een goede freezerbait aanbevelen?
Ik heb weinig eisen, zolang ze maar een beetje zoet smaken (dus niet bitter), groot zijn (25mm+) en een stevige duurzame structuur zodat ze daadwerkelijk blijven liggen voor de karper. Niet meer dan 5 Euro per kilo, da's duur zat voor 50-100 kilo.
Zelf veel gevist met de boillies van Herman Coenen, dit zijn gewoon goede kwaliteitsboillies alleen is het een pleuris eind rijden...daarbij vrees ik dat het inclusief benzinekosten én een (mij niet bekende) meerprijs voor 24mm formaat net iets te prijzig wordt. Stuur maar een PB of een bericht terug!!
Greetz Laurens
Ik heb weinig eisen, zolang ze maar een beetje zoet smaken (dus niet bitter), groot zijn (25mm+) en een stevige duurzame structuur zodat ze daadwerkelijk blijven liggen voor de karper. Niet meer dan 5 Euro per kilo, da's duur zat voor 50-100 kilo.
Zelf veel gevist met de boillies van Herman Coenen, dit zijn gewoon goede kwaliteitsboillies alleen is het een pleuris eind rijden...daarbij vrees ik dat het inclusief benzinekosten én een (mij niet bekende) meerprijs voor 24mm formaat net iets te prijzig wordt. Stuur maar een PB of een bericht terug!!
Greetz Laurens
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
empire baits,100 euro voor 25 kg.zijn welliswaar 24 mm bollen,dan moet je de creamy birdfood hebben,deze is een redelijke grove scopex bol,die op de rivier waar ik vis ook gewoon intact blijft. mvg rk
- Thomas de Zeeuw :P
- Berichten: 148
- Lid geworden op: 17-06-2008 21:35
- Locatie: Zuid-Holland
ik wou een bol gaan maken voor de rivier die moet dus goed hard zijn dus ik dacht aan dit mixje:
400 gram griesmeel
300 gram tarwemeel
300 gram maismeel
8 a 10 eieren + ....(hoeveelheid ml?) flavour met iets visachtigs
word deze bol goed hard? en hoe is de rolbaarheid? ik hou het simpel en doe het niet zo uitgebreid omdat ik alleen spullen uit de supermarkt haal etc en vandaar die weinig soorten melen etc
ik had eerst ook altijd een probleem met me mixjes weet niet precies meer welke maar dat ik ze net van de rolplank afhaalde en even op een dienblad legde dat zin inzakt etc wat kan ik hieraan doen???
gr TZ
400 gram griesmeel
300 gram tarwemeel
300 gram maismeel
8 a 10 eieren + ....(hoeveelheid ml?) flavour met iets visachtigs
word deze bol goed hard? en hoe is de rolbaarheid? ik hou het simpel en doe het niet zo uitgebreid omdat ik alleen spullen uit de supermarkt haal etc en vandaar die weinig soorten melen etc
ik had eerst ook altijd een probleem met me mixjes weet niet precies meer welke maar dat ik ze net van de rolplank afhaalde en even op een dienblad legde dat zin inzakt etc wat kan ik hieraan doen???
gr TZ
Every one got a dream but there not always the same !!
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Rik koster schreef:1 kilo griesmeel
1 kilo tarwemeel
1 kilo maismeel
nu kan je nog toevoegen wat je zelf wilt,deze basis draait als een jekko,vangt zijn vissen,hard goed uit,en rolt perfect,
mvg Ricardo
100 gram vismeel op een kilo.hard goed uit,heeft geen flavours nodig maar kan wel.
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
rik het had die bolie te kord gekookt daar lag het aan
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
mooi dat je het opgelost heb kerel. vangse
- jelmer de winter
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24-01-2010 12:45
- Locatie: groningen
is het slim om in de winter met vismeel boillies te vissen of toch beter zoet ? dan kan ik daar rekening mee houden bij het draaien
everyone go fishing
ik maak vaak typfouten
ik maak vaak typfouten
-
- Berichten: 484
- Lid geworden op: 07-04-2010 21:11
sjon, nu je al je echte naam niet gebruikt. zou je mischien wel normaal kunnen antwoorden?
alvast bedankt
alvast bedankt
- Jamy wuijts
- Berichten: 509
- Lid geworden op: 20-09-2009 08:35
- Locatie: 040
Sjon het Viskanon schreef:Gwoon een sappie drbaaaaaaai, een paar boilies met wit sap erdoor.
BAN!
als je niks fatsoenlijks te melden hebt donder dan op..
- gerjan berendijk
- Berichten: 204
- Lid geworden op: 22-06-2008 16:44
- Contacteer:
waon midelen kan ik het beste in me bolie stopen voor deze winter
-
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 21-06-2004 00:01
- Locatie: Delft
Ik heb toevallig gister geprobeerd om popups te maken... Ik heb het gedaan zoals het stukje dat Mitz ons hier gunde.
Toch ging het niet helemaal vlekkenloos en ik moet nog maar zien of ze drijven, ze liggen nu te drogen.
In de magnetron zwelde de buitenmantel van de boilie heeel snel, de kleur werd vaal en onregelmatig en de boilie was ook niet meer rond. Mn mix was wel nog vrij zacht, moet het eigenlijk niet eerst gekookt en gedroogd worden voordat je het in de magnetron gaat verhitte?
Ook heb ik het geprobeerd met een pan te braden. Dit ging een stuk beter. De boilies blijven mooier rond. Wel goed in beweging houden anders branden de boilies gelijk aan.
Ik moet het resultaat nog zien maar tot zover ben ik er niet echt tevreden over, misschien heb ik iets verkeerds gedaan dat weet ik niet.
Toch ging het niet helemaal vlekkenloos en ik moet nog maar zien of ze drijven, ze liggen nu te drogen.
In de magnetron zwelde de buitenmantel van de boilie heeel snel, de kleur werd vaal en onregelmatig en de boilie was ook niet meer rond. Mn mix was wel nog vrij zacht, moet het eigenlijk niet eerst gekookt en gedroogd worden voordat je het in de magnetron gaat verhitte?
Ook heb ik het geprobeerd met een pan te braden. Dit ging een stuk beter. De boilies blijven mooier rond. Wel goed in beweging houden anders branden de boilies gelijk aan.
Ik moet het resultaat nog zien maar tot zover ben ik er niet echt tevreden over, misschien heb ik iets verkeerds gedaan dat weet ik niet.
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 15-12-2010 21:22
gerard hekkelman schreef:Hallo karpervissers,
ik heb dit jaar nog niet veel op karper gevist. Als ik vis, moet ik meestal de boilies weghalen helemaal uit Steenwijk of in Lelystad om een fatsoenlijk merk te kopen. Ik wil daarom beginnen met zelf boilies maken, maar omdat ik op een eiland woon, is het erg moeilijk om alle ingredienten van de boilies te krijgen.
Daarom vraag ik van jullie een boilierecept met ingredienten die je in elke supermarkt kan vinden. Of een ander soort aas dat dressuur doorbrekend is.
Brand maar los!!