Ok, ik ben zo goed als overtuigd
Koken of stomen
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
Ok, ik ben zo goed als overtuigd
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Het verhaal is niet geheel correct. Stomen op hoge temparatuur doet het aminozuurpatroon juist schade aan. Voor de rest klopt het wel.
- Edward Jakobs
- Berichten: 363
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Bergen (Limburg)
Ik maak gebruik van een inmaakketel. ( marktplaats )
Hier heb ik 5 mandjes voor gemaakt die erin passen.
Op deze manier stoom ik zeer snel mijn boilies.
Hier heb ik 5 mandjes voor gemaakt die erin passen.
Op deze manier stoom ik zeer snel mijn boilies.
Gr.
Edward
Edward
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ziet er goed uit Edward. Dus bij jou kan ik ook een paar potten soep bestellen?
- Edward Jakobs
- Berichten: 363
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Bergen (Limburg)
Tuurlijk, geen enkel probleem.
Gr.
Edward
Edward
-
- Berichten: 524
- Lid geworden op: 19-10-2006 21:33
- Locatie: rheden
mitsz van der kamp schreef:Hans,
laat die club maar in de kast staan.
Wat bedoel je daarmee mitsz?
Leven is als een neus, haal eruit wat er in zit!!!!!!!!!
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ik was iets te rap bezig Hans. Interpretatiefoutje mijnerzijds.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Weer slapende slagersenoudijzerboerenhonden aan het wakker maken Mitsz? Nou waren ze bijna uitgejat en kom je weer met combisteamers op de proppen.
Als je de exacte en optimale benutbare werking ook nog even uitlegt zal ik er persoonlijk voor zorgen dat je met je hol boven de grond begraven word in het park..zodat ze jou nog 1x ge- of misbruiken kunnen.
Als je de exacte en optimale benutbare werking ook nog even uitlegt zal ik er persoonlijk voor zorgen dat je met je hol boven de grond begraven word in het park..zodat ze jou nog 1x ge- of misbruiken kunnen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Daar heb ik even geen antwoord op. Jij bent vast de leukste thuis niet?
Zo'n combisteamer is één, maar dan moet je 'm ook nog goed gebruiken en weten waaróm je zo'n ding hebt gekocht. Hihi
Ik ga maar ff vissen zo denk ik. Met mijn gestoomde boilies
Zo'n combisteamer is één, maar dan moet je 'm ook nog goed gebruiken en weten waaróm je zo'n ding hebt gekocht. Hihi
Ik ga maar ff vissen zo denk ik. Met mijn gestoomde boilies
- Ray v/d Bos
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
- Locatie: Doesburg
Mannen!
Hoe je de boilies ook klaarmaakt, eiwitten ( aminozuren) hebben altijd nadeel door verhitting.
Lysine en Tryptophaan gaat bij 47*C al kapot.
dus of je nu kookt of stoomt je eiwitten hebben altijd te lijden.
Maar er wordt ook al jaren gewoon doorgevangen met boilies, Ready's- Freezers, partikels het maakt niet uit de vis eet het toch wel.
Ik geloof ook niet dat dit rekenen achter de komma invloed hebt op de karper, ze hebben ook natuurlijk voedsel.
Wat me meer de voordeel van stomen tegenover koken heeft dat de aantrekkingskracht van de boilie beter is, en ik liever hebt dat de stofen in het viswater eruit komen dan in het kookwater.
er staat een pittig stuk op het net over verwarmen bij eiwitten.
http://www.kanenpieper.be/basis100/invl ... de_voe.htm
http://www.animalfrontline.nl/vega/fruitisme.php
WE maken ons veel te druk, grote vissen hebben niet veel eiwitten nodig, ze worden liever vet van de zetmelen/ koolydraten ( glucose)
Hoe je de boilies ook klaarmaakt, eiwitten ( aminozuren) hebben altijd nadeel door verhitting.
Lysine en Tryptophaan gaat bij 47*C al kapot.
dus of je nu kookt of stoomt je eiwitten hebben altijd te lijden.
Maar er wordt ook al jaren gewoon doorgevangen met boilies, Ready's- Freezers, partikels het maakt niet uit de vis eet het toch wel.
Ik geloof ook niet dat dit rekenen achter de komma invloed hebt op de karper, ze hebben ook natuurlijk voedsel.
Wat me meer de voordeel van stomen tegenover koken heeft dat de aantrekkingskracht van de boilie beter is, en ik liever hebt dat de stofen in het viswater eruit komen dan in het kookwater.
er staat een pittig stuk op het net over verwarmen bij eiwitten.
http://www.kanenpieper.be/basis100/invl ... de_voe.htm
http://www.animalfrontline.nl/vega/fruitisme.php
WE maken ons veel te druk, grote vissen hebben niet veel eiwitten nodig, ze worden liever vet van de zetmelen/ koolydraten ( glucose)
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Hej mitz..
Dat van de drap in de pan klopt wel.. als ik mijn overdreve grote frietpan pak zit er naar 5 kg zwaare drap in.
soms kookt het ook weleens over als de kookpanen te hoog staan.
Ik had al het vermoeden dat dit kwam over de bind middelen.
Dus nu heb ik even een bevesteging das ook wel lekker
Dat van de drap in de pan klopt wel.. als ik mijn overdreve grote frietpan pak zit er naar 5 kg zwaare drap in.
soms kookt het ook weleens over als de kookpanen te hoog staan.
Ik had al het vermoeden dat dit kwam over de bind middelen.
Dus nu heb ik even een bevesteging das ook wel lekker
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
In een gewone stoompan is toch geen verhoogde druk? Dan zal de stoom ook nooit warmer worden als 100C. Dus de temp. wordt ook niet hoger dan bij het koken. (even inhakend om beweringen op blz. 1 en 2)
blub blub
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Steek maar eens een thermometer boven je fluitketel als ie op volle bak draait.
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Met gemak boven de 100 graden
http://www.stoommotor.nl/stoom.html
pfff daar gaan je mineralen en vitamientjes
gr Harnold
http://www.stoommotor.nl/stoom.html
pfff daar gaan je mineralen en vitamientjes
gr Harnold
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Harnold,
Temperaturen boven de 100 graden kunnen bereikt worden als er gestoomt word op druk.
Temperaturen boven de 100 graden kunnen bereikt worden als er gestoomt word op druk.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
De fluitketel staat onder druk. Als je het dopje eraf laat en dan de stoom meet, is het volgens mij niet boven de 100C. Dat is dus op 1 bar > zie tabel > 99,6 C.
blub blub
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Volgens mij gaat de fluitketen fluiten om van de druk af te komen dus staat dan niet meer onder druk.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Als je de stoom door een verhitter leidt, krijg je oververhitte stoom. Kan wel, maar niet met een fluitketeltje in de keuken. In een hogedrukpan kookt water bij een hogere temperatuur. Heet niet voor niks snelkoker. In een stoompan "kook" je voedsel bij lagere temperatuur. Al kun je wellicht beter zeggen "gaar" je.
Groet, Kees
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
ik gebruik die combi-steamer wel.
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 14-10-2004 08:53
- Locatie: Oldambt
Stoom komt niet boven de 100 graden uit, mitz je niet onder druk stoomt.
Een temperatuur meter op de bak zetten, voor de hobby mannen!
Nu nog een goede mix vinden die bij 80 graden ook hard word, maar met "bolle" van 100 graden vang je ook hoor.
Oude mixen moesten wel aangepast worden, zo dat ze beter uitharden.
Een temperatuur meter op de bak zetten, voor de hobby mannen!
Nu nog een goede mix vinden die bij 80 graden ook hard word, maar met "bolle" van 100 graden vang je ook hoor.
Oude mixen moesten wel aangepast worden, zo dat ze beter uitharden.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Meeste zetmeelsoorten verstijfselen (harde bollen) al bij 65 graden C.
Waarom hoger gaan wanneer er dan juist zoveel nutriënten verloren gaan?
Zou Soja meel er iets mee van doen kunnen hebben??
• complete mixen waaraan men enkel water of een andere vloeistof hoeft aan toe te voegen. Dus naast de bloem bevatten deze mixen ook vet, eieren, emulgatoren, gluten, vitamine C, mineralen enzovoort, uiteraard allemaal in poedervorm.
• premixen die 20 tot 50 % van de totale hoeveelheid bloem bevatten en waar naast vloeistof ook nog bloem moet aan toevoegen. Naarmate men minder bloem gebruikt spreekt men dan ook wel eens over concentraten. Hoe dan ook deze producten bevatten naast baktechnische hulpmiddelen (emulgatoren in vetstof, enzymen, gluten) ook secondaire grondstoffen zoals melkpoeder, eieren, vetten enz.
• verbeteraars waarin een kleine hoeveelheid bloem gebruikt wordt en die als drager dient voor de werkzame bestanddelen (emulgatoren, enzymen...)
Nooi te oud om wat te leren hè..
Waarom hoger gaan wanneer er dan juist zoveel nutriënten verloren gaan?
Zou Soja meel er iets mee van doen kunnen hebben??
• complete mixen waaraan men enkel water of een andere vloeistof hoeft aan toe te voegen. Dus naast de bloem bevatten deze mixen ook vet, eieren, emulgatoren, gluten, vitamine C, mineralen enzovoort, uiteraard allemaal in poedervorm.
• premixen die 20 tot 50 % van de totale hoeveelheid bloem bevatten en waar naast vloeistof ook nog bloem moet aan toevoegen. Naarmate men minder bloem gebruikt spreekt men dan ook wel eens over concentraten. Hoe dan ook deze producten bevatten naast baktechnische hulpmiddelen (emulgatoren in vetstof, enzymen, gluten) ook secondaire grondstoffen zoals melkpoeder, eieren, vetten enz.
• verbeteraars waarin een kleine hoeveelheid bloem gebruikt wordt en die als drager dient voor de werkzame bestanddelen (emulgatoren, enzymen...)
Nooi te oud om wat te leren hè..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Kan niet is onzin. Zoals ik al beweerde. De wiki dan maar...
Gewoon drukloos in een stoompan wordt de temperatuur geen 100°C. Dat is juist het voordeel van de stoompan.
Groet, Kees
Oververhitte stoom
Om oververhitte stoom te maken moet er extra warmte aan de stoom worden toegevoegd. In een fluitketel kan dat niet omdat daar alleen het water wordt verwarmd. De ontsnappende stoom blijft op het dauwpunt. In een stoomketel gebeurt hetzelfde, maar de geproduceerde stoom kan vervolgens door een oververhitter worden geleid. De verzadigde stoom stijgt in temperatuur en wordt dan oververhitte stoom genoemd. Bij verlies aan warmte zal deze stoom afkoelen zonder dat er minuscule waterdruppeltjes ontstaan die de rotors zouden kunnen beschadigen.
Gewoon drukloos in een stoompan wordt de temperatuur geen 100°C. Dat is juist het voordeel van de stoompan.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 14-10-2004 08:53
- Locatie: Oldambt
Kees we stomen ook al een tijdje, met een temperatuurmeter in de bak..
Loopt op tot 100 graden, dan is het gebeurd.
Hoger kom je niet (zonder druk)
Loopt op tot 100 graden, dan is het gebeurd.
Hoger kom je niet (zonder druk)
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Nee, oververhitte stoom krijg je niet in een bak of stoompan met stoom uit verwarmd water. Maar dat wil niet zeggen dat het niet boven 100°C uit kan komen. Alleen moet je dan de stoom door een verhitter leiden. Pff, het zit in het woordje kan...
Groet, Kees
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
-
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 14-10-2004 08:53
- Locatie: Oldambt
Wat allemaal niet kan, er kan zo veul, denk dat de hobby bolle draaiers, er baat bij hebben om lekker vrij te experimenteren.
En voordelen uit de stoombak kunnen toveren, en daar gaat het om
En voordelen uit de stoombak kunnen toveren, en daar gaat het om
Laatst gewijzigd door bas nanninga op 07-01-2010 23:12, 1 keer totaal gewijzigd.