Kan iemand mij helpen met een receptje?
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Dag, Ik heb als eens eerder wat boilies gemaakt maar dat was niet veel.
Nu heb ik wat betere ingredienten gehaald erbij.
Namelijk de volgende.
Vismeel
Sojabloem (vet)
Maismeel zoet
Gemalen hennep
Tarwebloem
Tarwegriesmeel
En ik heb ook nog poeders zoals paprika knoflook en kaneel enzo.
Kan iemand mij hier eens een fijn receptje uithalen.
Bij voorbaat dank.
Nu heb ik wat betere ingredienten gehaald erbij.
Namelijk de volgende.
Vismeel
Sojabloem (vet)
Maismeel zoet
Gemalen hennep
Tarwebloem
Tarwegriesmeel
En ik heb ook nog poeders zoals paprika knoflook en kaneel enzo.
Kan iemand mij hier eens een fijn receptje uithalen.
Bij voorbaat dank.
-
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 08-08-2008 21:42
- Contacteer:
hey roy,
hier heb ik een fijn mixje voor je:
150 gr maismeel
150 gr griesmeel
80 gr soja-vet
35 gr cede eivoer...bij de dierenspeciaalzaak halen!
40 gr trouvit gemalen
25a30 gr tarwezemelen
5 ml zonnebloemolie
2a3 theelepeltjes bruine basterd suiker
dan de eieren erbij 2x
de rest met water.
succes ermee hoor van je.
GTRZ
hier heb ik een fijn mixje voor je:
150 gr maismeel
150 gr griesmeel
80 gr soja-vet
35 gr cede eivoer...bij de dierenspeciaalzaak halen!
40 gr trouvit gemalen
25a30 gr tarwezemelen
5 ml zonnebloemolie
2a3 theelepeltjes bruine basterd suiker
dan de eieren erbij 2x
de rest met water.
succes ermee hoor van je.
GTRZ
-
- Berichten: 1049
- Lid geworden op: 21-09-2009 22:38
- Locatie: Zuid-Holland
Kijk anders even in het recepten-topic!
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Ja heb ik een paar keer door gelezen enzo xd maar ik wil eigg met deze ingredienten een boilie maken. En niet nog meer er in doen.
Kheb nog wel zemelen staan.
En tis ook meer voor ff een beginboilie, Kan ik later nog een beetje uitbreiden met andere ingredienten natuurlijk.
Dan had ik nog een vraagje kan je gemalen hennep en vismeel in een mix? of raden jullie dat af?
Toen ik het recepten topic las, heb ik dit een beetje samgensteld.
200 gram maismeel
200 gram tarwegriesmeel
200 gram sojabloem vet
200 gram vismeel
als basis
en dan dit er nog bij:
50 gram knoflookpoeder
100 gram gemalen hennep
25 gram zout ofso.
Die knoflook? zal ik die er uit halen? of erin laten zitten? en zijn die verhoudingen beetje goed? rolt dat een beetje?
Ik heb zelf namelijk een beetje het idee dat hennep en vismeel niet goed bij elkaar passen ivm de geuren ook knoflook er niet bij past.
Maarja dat zullen jullie beter weten dan ik
Bij voorbaat dank.
Kheb nog wel zemelen staan.
En tis ook meer voor ff een beginboilie, Kan ik later nog een beetje uitbreiden met andere ingredienten natuurlijk.
Dan had ik nog een vraagje kan je gemalen hennep en vismeel in een mix? of raden jullie dat af?
Toen ik het recepten topic las, heb ik dit een beetje samgensteld.
200 gram maismeel
200 gram tarwegriesmeel
200 gram sojabloem vet
200 gram vismeel
als basis
en dan dit er nog bij:
50 gram knoflookpoeder
100 gram gemalen hennep
25 gram zout ofso.
Die knoflook? zal ik die er uit halen? of erin laten zitten? en zijn die verhoudingen beetje goed? rolt dat een beetje?
Ik heb zelf namelijk een beetje het idee dat hennep en vismeel niet goed bij elkaar passen ivm de geuren ook knoflook er niet bij past.
Maarja dat zullen jullie beter weten dan ik
Bij voorbaat dank.
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
- Cor Hendriks
- Berichten: 747
- Lid geworden op: 15-01-2007 19:27
- Locatie: Emmercompascuum
Gewoon draaien, niets mis mee. Geuren en kleuren hoeven niet altijd bij elkaar te passen om te vangen
Een beetje trouvit zou er nog bij kunnen. Niet te duur en altijd goed.
Een beetje trouvit zou er nog bij kunnen. Niet te duur en altijd goed.
Bfp, baitboats for pirates. The instant, medium and Big Pearl.
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Nou, net begonnen met draaien
Het deeg rook egt fantastisch helemaal hoe ik het hebben wil.
Het rolde heel fijn. Alleen de geur werd na het koken iets minder. Maar hoe voorkom je dat nou? Wat doe ik fout? T maakt niet veel uit denk ik daar niet van.
Maar ik heb er wel vertrouwe in.
Het deeg rook egt fantastisch helemaal hoe ik het hebben wil.
Het rolde heel fijn. Alleen de geur werd na het koken iets minder. Maar hoe voorkom je dat nou? Wat doe ik fout? T maakt niet veel uit denk ik daar niet van.
Maar ik heb er wel vertrouwe in.
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 17-10-2009 16:55
- Locatie: Noord-Holland
dat de bollen iets minder sterk ruiken na het koken dat is normaal.
het hangt er natuurlijk wel vanaf hoelang je kookt.
hoe langer, hoe meer geur je eruit kookt.
en vergeet ook niet dat onze vriend de karper niet ruikt maar proeft dus de geur is nog lang niet zo belangrijk als de smaak.
proef daarom is een stukje van de boilie na het drogen voor ze de vriezer in gaan en oordeel dan nog is.
mischien smaken ze nog wel sterk maar ruiken wat minder.
ik kook 16mm. 90sec 20mm 2min. en 28mm 3 en halve minuut.
en anders kan je altijd nog kijken of stomen een optie is, dan behoudt je ook wat beter de geur.
maargoed las dat je net bent begonnen met draaie dus mischien eerst maar bij simpel koken houden.
hoop dat je hier wat aan heb.
gr. patrick
het hangt er natuurlijk wel vanaf hoelang je kookt.
hoe langer, hoe meer geur je eruit kookt.
en vergeet ook niet dat onze vriend de karper niet ruikt maar proeft dus de geur is nog lang niet zo belangrijk als de smaak.
proef daarom is een stukje van de boilie na het drogen voor ze de vriezer in gaan en oordeel dan nog is.
mischien smaken ze nog wel sterk maar ruiken wat minder.
ik kook 16mm. 90sec 20mm 2min. en 28mm 3 en halve minuut.
en anders kan je altijd nog kijken of stomen een optie is, dan behoudt je ook wat beter de geur.
maargoed las dat je net bent begonnen met draaie dus mischien eerst maar bij simpel koken houden.
hoop dat je hier wat aan heb.
gr. patrick
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Je doet waarschijnlijk niets fout hoor. Maar door het koken kook je wel je ingredienten deels kapot. Laat ze eens drogen, vries ze in en haal ze daarna er weer eens uit. Ze zullen zeker goed ruiken. Alleen richt je niet alleen op de geur, maar op de smaak. Naar mijn idee (en dat van velen anderen) is de smaak veel belangrijker. Maar met jouw mix zit dat wel goed. En het belangrijkste heb je al....het vertrouwen.
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
- James warner
- Berichten: 1241
- Lid geworden op: 23-09-2009 20:08
- Locatie: Zuid West Nederland
Haha ook toevallig
ONDER WELK SCHRIFT????
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
Hey babe, wanna come over to myspace and twitter my yahoo till I google all over your facebook?
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 17-10-2009 16:55
- Locatie: Noord-Holland
ps.
ja ik heb gezien dat er vismeel in je mix zit en dat dit mischien niet zo lekker smaakt zal je denken.
maar dit kan soms best meevallen
@ james: hahaha idd toevallig.
ja ik heb gezien dat er vismeel in je mix zit en dat dit mischien niet zo lekker smaakt zal je denken.
maar dit kan soms best meevallen
@ james: hahaha idd toevallig.
- Roy Hanrats
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:20
- Locatie: Grashoek
Proeven van boilies doe ik wel vaker.
Ik vind die van proline maar chemisch smaken en die van stairbaits zijn ook niet om te eten. egt niet lekker ofso... lijkt wel vol te zitten met chemische zooi..
Maar zelfgemaakte hoef je niet zo snel van te kotsen xd.
En ik ben het er ook mee eens dat de smaak het belangrijkste is.
En t komt wel goed met deze boilies.
en over dat koken. Ik gooi ze in kokend water, en als ze dan naar boven komen drijven laat ik ze nog ff een minuut doorkoken ofso en dan laat ik ze een dag drogen. Achja oefening baart kunst.
Ik vind die van proline maar chemisch smaken en die van stairbaits zijn ook niet om te eten. egt niet lekker ofso... lijkt wel vol te zitten met chemische zooi..
Maar zelfgemaakte hoef je niet zo snel van te kotsen xd.
En ik ben het er ook mee eens dat de smaak het belangrijkste is.
En t komt wel goed met deze boilies.
en over dat koken. Ik gooi ze in kokend water, en als ze dan naar boven komen drijven laat ik ze nog ff een minuut doorkoken ofso en dan laat ik ze een dag drogen. Achja oefening baart kunst.
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
had je dit niet ff kunnen nazoekken in het boilie tropic!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 03-02-2010 00:51
Ik zou er geen zout in doen want dat zit al in vismeel en in knoflook. en zeker geen 25 gram pure zout..
Een mens overlijd al van 5 gram zout.
Een mens overlijd al van 5 gram zout.
Moeders vond mij te dik , maar na mijn eerste 30er werd ik tot model uitgeroepen.
- Jeroen v Engelenburg
- Berichten: 670
- Lid geworden op: 02-12-2007 18:09
dan zal het best rustig worden aan de waterkant.......als je er vanuit gaat dat de gemiddelde nederlander gemiddeld 12 gram zout per dag binnen krijgt.
MVG Jeroen
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
________________________________________________
Hoe hoger je de lat legt, des te eerder ga je er onderdoor.
- Viktor van Ophuizen
- Berichten: 1424
- Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
- Locatie: omgeving nijmegen
precies,gewoon 25 gram zout per droge kilo.
gr
viktor
gr
viktor
-
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
ik gebruik meestal 30gr op een kilo en de visjes vinden het lekker (koeten ook trouwens )
pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeep