tegenvallende geur.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
henk
Op welke wijze werkt die mechaniek dan?
Op welke wijze werkt die mechaniek dan?
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Henk ter Maat schreef:Wat als je eerst de suiker oplost in water en vervolgens mengt met de andere vochtbestanddelen plus je flavour?
Weet zeker dat het dan een heel ander mechaniek verhaal word tenopzichte van het gebruik van droge suiker in je mix.
maar dan gebruik je de suiker nietmeer als suiker wat eerst aangegeven werd... dan maak je er zelf een zoetstof van ...dant kun je ook wer onderscheiden in 2 variaties ... suikerwater of een stroop massa! wat beide ook weer anders werkt!
Ttx is een maiskoek
grove zoete mais word droog geperst en later nagedroogd als een soort koek..
en ik ben ook van mening dat smaakstoffen in een voer visserij veel belangrijker zijn dan geur.
Instand wil ik dit niet zeggen ..
Ik ben een egte voer visser .. bevoer ook het gehele jaar door 2 stekken aan om de dag op precies het zelfde tydstip!
en voer redelijk gesprijd om de vissen aan te leren dat het een herkenningspunt is!
Dit kun je al doen door enkel een maismeel bol te voeren ... maar ik wil ook nogeens een gezonde bal, en een bak die herkenbaar is aan de smaak!
en flaver tjah dat gebruim ik denk ik meer voor het vertrouwen wat ik dr zelf in heb!
Gr Tomba
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- ronald kreling
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:04
Heb er ook geen moment aan getwijfeld dat je het niet wist
Mvg. ronald
Mvg. ronald
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
sorry ronald
maar je hebt zojuist wel een fucking goede instant tip weggegeven
gr
maar je hebt zojuist wel een fucking goede instant tip weggegeven
gr
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- ronald kreling
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:04
Ach,het is geven en nemen.
Kun je goed gesprijd mee voeren
Succes
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
niet aleen goed gesprijd voeren... als de aan de koek zelf kan komen (Grove delen) dan kun je deze aanmaken met een olie waardoor hij heel erg langzaam oplost.
Ik heb er goede ervaringen mee. en weinig witvis op de stek .. dit begint pas als het er een uurtje of 8 inligt .
en bij het instand vissen ben ik dan meestal alweer op de volgende stek......
Ik heb er goede ervaringen mee. en weinig witvis op de stek .. dit begint pas als het er een uurtje of 8 inligt .
en bij het instand vissen ben ik dan meestal alweer op de volgende stek......
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
De schil die je aanhaald om de boilie heen Martijn,
wat als deze nu eens niet uit ei of ei-albumine is opgebouwd of ingekapseld is maar een gedeelte wateroplosbaar ingredieent bevat, dan gaat jouw scheikunde verhaal ook niet meer op en werkt de suiker toch echt als transportmiddel
heb welliswaar een onvoldoende voor scheikunde, maar ben voor het karpervissen cum-laude geslaagd
Ger
wat als deze nu eens niet uit ei of ei-albumine is opgebouwd of ingekapseld is maar een gedeelte wateroplosbaar ingredieent bevat, dan gaat jouw scheikunde verhaal ook niet meer op en werkt de suiker toch echt als transportmiddel
heb welliswaar een onvoldoende voor scheikunde, maar ben voor het karpervissen cum-laude geslaagd
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- Rene Kerkdijk
- Berichten: 58
- Lid geworden op: 10-08-2008 09:50
- Locatie: Almelo
- Contacteer:
Mvg Rene kerkdijk
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Ger Milius schreef:De schil die je aanhaald om de boilie heen Martijn,
wat als deze nu eens niet uit ei of ei-albumine is opgebouwd of ingekapseld is maar een gedeelte wateroplosbaar ingredieent bevat, dan gaat jouw scheikunde verhaal ook niet meer op en werkt de suiker toch echt als transportmiddel
heb welliswaar een onvoldoende voor scheikunde, maar ben voor het karpervissen cum-laude geslaagd
Ger
het blijft een eigen ding denk ik .. en iedereen denkt datie gelijk heeft ... en gelukkig staat iedereen achter zijn eigen ding ... ik vind dat er in het verhaal van martijn een grote vorm van waarheid inzit .. maar wat jij zegt ger klopt tog ook als een bus!
en je moet je eigen noit de hemel in prijzen Ger en tog weet ik dat je zowizo op gebied van aas met kop en schouders boven mij uit zal steken ...
wat een heerlijke hobby tog he !
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
Ger
Schil of geen schil dat maakt voor het osmose verhaal niet uit. Suiker heeft de neiging water aan zich te binden, op het moment dat de boilie in het water ligt zal dat voor het overgrote deel het water zijn waar hij in ligt. Oplosbare ingredienten hebben natuurlijk vanzichzelf al een goede attractie waarde maar dat staat los van suiker. MAar dat jij cum laude geslaagd bent voor karpervissen betwijfel ik ook niet
Henk gaf aan dat als je suiker oplost, er een mechaniek ontstaat. Ik heb er nog eens over nagdacht maar of je nu suiker oplosti n water en toevoegd aan de eitjes, of als je suiker in je mix hebt en daar eitjes aan toevoegd in beide gevalllen lost de suiker op. Immers je voeg je mix toe aan de eitjes waarna de suiker (en bijv ook de poeder sweetner/flavour) in een oplossing gaan. Daarom hoef je in mijn ogen een poeder sweetner of flavour ook niet te combineren met een vloeibare variant. Tenzij ik iets over het hoofd zie, maar dan zou ik dat graag onderbouwd zien
mvg martijn
Schil of geen schil dat maakt voor het osmose verhaal niet uit. Suiker heeft de neiging water aan zich te binden, op het moment dat de boilie in het water ligt zal dat voor het overgrote deel het water zijn waar hij in ligt. Oplosbare ingredienten hebben natuurlijk vanzichzelf al een goede attractie waarde maar dat staat los van suiker. MAar dat jij cum laude geslaagd bent voor karpervissen betwijfel ik ook niet
Henk gaf aan dat als je suiker oplost, er een mechaniek ontstaat. Ik heb er nog eens over nagdacht maar of je nu suiker oplosti n water en toevoegd aan de eitjes, of als je suiker in je mix hebt en daar eitjes aan toevoegd in beide gevalllen lost de suiker op. Immers je voeg je mix toe aan de eitjes waarna de suiker (en bijv ook de poeder sweetner/flavour) in een oplossing gaan. Daarom hoef je in mijn ogen een poeder sweetner of flavour ook niet te combineren met een vloeibare variant. Tenzij ik iets over het hoofd zie, maar dan zou ik dat graag onderbouwd zien
mvg martijn
- Ger Milius
- Berichten: 332
- Lid geworden op: 19-02-2008 19:29
- Locatie: Breda
- Contacteer:
We zijn er bijna uit heren!!!
enne Martijn ,dat osmose verhaal ken ik alleen uit mijn aquarium tijd, osmose water voor chiclides was namelijk een pré, hele dagen dat apparaat aan de kraan om uiteindelijk van 100 liter water een 50 liter osmosewater over te houden, heerlijke hobby
Ger
enne Martijn ,dat osmose verhaal ken ik alleen uit mijn aquarium tijd, osmose water voor chiclides was namelijk een pré, hele dagen dat apparaat aan de kraan om uiteindelijk van 100 liter water een 50 liter osmosewater over te houden, heerlijke hobby
Ger
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het ook langs de waterkant
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Suikerkristallen lossen in water op en verliesen daarmee hun osmotische werking.
Bij het drogen van de boilie gemaakt uit een mix met opgelost suiker vindt er overigens weer kristallisatie plaats.
Groet, Kees
Bij het drogen van de boilie gemaakt uit een mix met opgelost suiker vindt er overigens weer kristallisatie plaats.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Beste kees.
Iets wat je veranderd van massa kan zelden of nooit terug komen in de zelfde vorm of staat .. op water na dan.
en dan is ook de vraag nog .. hoelang duurt het voor het oplost in het water! want het zit in een massa.
Osmose is tog een bepaalde filtering van het water tog?
Kan iemand dit even toelichten aub....
Iets wat je veranderd van massa kan zelden of nooit terug komen in de zelfde vorm of staat .. op water na dan.
en dan is ook de vraag nog .. hoelang duurt het voor het oplost in het water! want het zit in een massa.
Osmose is tog een bepaalde filtering van het water tog?
Kan iemand dit even toelichten aub....
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Wat beweer je nu Tomba? Dat iets dat opgelost is niet uit kan kristalliseren omdat er een massa verandering plaats vind die dat verhinderd? Begrijp ik niks van. En ik heb nog wel scheikunde gestudeerd. Geen karperaaskunde overigens. Denk even aan zoutwinning door verdamping van zeewater, voor het begrip...
Osmose is difussie door een semi-permeabele wand zoals Martijn al aangeeft. Heeft te maken met de manier waarop kristalsuiker (suikerklontje) water opneemt en oplost. Denk voor de functie maar aan een membraam.
Als je het mij vraagt doet het er weinig toe. De toepassing van het aas is in zo een grote overmaat aan water dat het suiker spontaan oplost zodra het in contact met water komt (concentratie vereffening). Daarmee komt de suiker vrij van of uit de boilie. De aantrekkingkracht zit hem dus in de waarneming van opgeloste suiker moleculen in het water door in de omgeving zwemmende karpers. De oplosbaarheid is echter zo groot dat dit een heel tijdelijk effect is. Of je moet er in slagen dat de boilie het suiker vertraagd afgeeft. Die kans lijkt mij groter als je suiker oplost bij de verwerking. Je verdeelt de suiker dan veel beter.
Groet, Kees
Osmose is difussie door een semi-permeabele wand zoals Martijn al aangeeft. Heeft te maken met de manier waarop kristalsuiker (suikerklontje) water opneemt en oplost. Denk voor de functie maar aan een membraam.
Als je het mij vraagt doet het er weinig toe. De toepassing van het aas is in zo een grote overmaat aan water dat het suiker spontaan oplost zodra het in contact met water komt (concentratie vereffening). Daarmee komt de suiker vrij van of uit de boilie. De aantrekkingkracht zit hem dus in de waarneming van opgeloste suiker moleculen in het water door in de omgeving zwemmende karpers. De oplosbaarheid is echter zo groot dat dit een heel tijdelijk effect is. Of je moet er in slagen dat de boilie het suiker vertraagd afgeeft. Die kans lijkt mij groter als je suiker oplost bij de verwerking. Je verdeelt de suiker dan veel beter.
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
een stof verander je door er iets mee te doen .. daarmee kun je dus dingen produceren en combineren.
wat ik probeer aan te geven ... als ik b.v. een aardappel kook , en laat hem daarna weer vocht ontrekken(maakt even niet uit hoe) krijg ik nooitmeer diezelfde aardappel maar een totaal iets anders .... met andere waardes enz enz.
bedankt btw nog voor je uitleg.. me pa kwam toevallig net binnen dus die had het me al uitgelegd.
Gr Tomba
wat ik probeer aan te geven ... als ik b.v. een aardappel kook , en laat hem daarna weer vocht ontrekken(maakt even niet uit hoe) krijg ik nooitmeer diezelfde aardappel maar een totaal iets anders .... met andere waardes enz enz.
bedankt btw nog voor je uitleg.. me pa kwam toevallig net binnen dus die had het me al uitgelegd.
Gr Tomba
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Met koken verander je de structuur van aardappel. Kristalliseren is echter een fase verandering. Als je een suikerklontje oplost krijg je na verdamping geen suikerklontje maar los kristalsuiker. Het is wel dezelfde suiker.
Groet, Kees
Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
kan kloppen .. ben benieuwd wat de rest hierop te zegen heeft!
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
ben jij zn zoon f wa?
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 05-12-2009 17:19
hij is wel net zo oud als me pa... maar nee.
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Jonge opa dan !
wahahaha maar we gaan tog maar ff terug naar t onderwerp
wahahaha maar we gaan tog maar ff terug naar t onderwerp
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
wat keer zegt klopt...
- tomba verwey
- Berichten: 731
- Lid geworden op: 17-12-2009 14:05
- Locatie: Rijen NB
Nog zo 1 gvd
http://www.hengelsportfauna.nl
Als ze me missen ben ik vissen!
Als ze me missen ben ik vissen!
-
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 05-12-2009 17:19
tomba verwey schreef:Jonge opa dan !
wahahaha maar we gaan tog maar ff terug naar t onderwerp
als ik een zoon of dochter zou hebben wel ghehe
maar die heb nog niet...
- ronald kreling
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 17-11-2009 22:04
Koffietafelpraat
Mvg.ronald
Mvg.ronald
Vroeger was ik een twijfelaar, ik ben daar nu niet meer zo zeker van.