STOMEN STOMEN STOMEN
-
- Berichten: 19
- Lid geworden op: 18-05-2008 23:21
Coen, ik weet niet hoeveel kilo jij per keer wil draaien?
In ongeveer 4uur draai ik ongeveer 8 kilo, deeg maken, door de gehaktmolen (worsten maken) rollen en stomen.
Gr Michiel
In ongeveer 4uur draai ik ongeveer 8 kilo, deeg maken, door de gehaktmolen (worsten maken) rollen en stomen.
Gr Michiel
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Helaas martijn het ging over een combi steamer.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Ja in zo'n frietpan, ken maar een kilo ofzo per keer niet?
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
Ik heb gewoon een grote pan gekocht en een stuk geperforeerd plaatje aluminium bij de Gamma. Dan de ronding van de pan uitknippen (tweemaal) en RVS boutjes en moertjes bevestigen zodat het plaatje omhoog komt en dan heb je een dubbele grote stoompan.
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Huhhh... ik volg 'm effe niet. Heb je een fotootje toevallig?
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Zou ook wel een foto willen zien
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
Ik heb een foto maar kan hem op de een of andere manier niet bijvoegen, er wordt aangegeven dat het bestand te groot is. Weet jij hoe het werkt.
-
- Berichten: 177
- Lid geworden op: 06-02-2005 22:39
- Locatie: Lieshout
en zo stoom je 30 kg tegelijk....... ik heb dit een jaar of 2 geleden bij Ray vd Bos gezien en nagemaakt.... werkt super staat ook in een van de laatste Spiegels
Rob
Rob
- Bijlagen
-
- stoomoven.JPG
- (107.64 KiB) 965 keer gedownload
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Kan je ook wat plaatjes van binnenin maken?
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Slim gemaakt kerel!
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
Een hele kunst inderdaad
KSN
-
- Berichten: 470
- Lid geworden op: 31-05-2006 12:43
Kijk, nu wordt eea mij ook duidelijk!
Marcel, leg jij je boilies los op die roosters of komt daar nog iets van een mandje op?
Marcel, leg jij je boilies los op die roosters of komt daar nog iets van een mandje op?
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 18-07-2006 22:36
- Locatie: hoogkarspel
- Contacteer:
ik leg ze los op het rooster en dan de deksel van de pan er op.
-
- Berichten: 720
- Lid geworden op: 20-10-2004 21:43
- Locatie: Twente
De elektrische variant van de stoombak, ik gebruik deze bak inmiddels 1,5 jaar en dat werkt prima.
Max. 5 a 6 kilo 20 mm in 15 min stomen.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Mooi spul allemaal, maar wat zou je nou kwijt zijn wil je zo'n bak maken?
-
- Berichten: 118
- Lid geworden op: 09-05-2008 00:53
- Locatie: amsterdam
ik ga der ook 1 maken moet voor mij niet zo moeilijk zijn aangezien mijn vader in de horeca apperatuur zit
leef om te vissen, dus stel nooit iets uit tot morgen als je het ook tot overmorgen kan uit stellen
stoomkoker bij de aldi voor 25 eurie
- Bijlagen
-
- BILD09.jpg
- elektische stoom koker
- (39.49 KiB) 616 keer gedownload
Denk niet in onmogelijkheden maar geloof in mogelijkheden
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Zal je wel niet zoveel in één keer kunnen maken, maar natuurlijk wel leuk om mee te testen. Ben ook bezig met boilietesten. En dan met gelatine, stomen, koken, skinnen, etc. Maar moet zeggen dat met stomen de boilies goed hard blijven en ook vrij veel kleurstof behouden. Werk met kleurstof om te kijken welke het eerst uitlekken en hoeveel. Tevens hoeveel er verloren gaat met de bereiding ervan.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Tussen gelatine en stomen zie ik niet heel veel verschil in uitlekken van de keurstof. Als je echter additieven toevoegd, stoom je die niet kapot door de temperatuur? Zal minimaal zijn, maar lig te twijfelen of ik gelatine gebruik of ga stomen.
Heeft iemand een foto van die gelaste RVS bakken waar een brander onder staat? Ik vroeg mij af of deze ook van traanplaat gemaakt kunnen worden en of het water in de bak staat en daar de brander dan weer onder?
Groet.
Theo
Groet.
Theo
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Ik doe het hier mee. Gehaald bij een toko. Die ik heb is 34 cm doorsnee en past goed op 1 pit. Kost 13 euro en er gaat 2 kg boilies in. 25 mm boilies zijn in 6 minuten perfect gestoomd!
Als je er maar vertrouwen in hebt.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Heb zelf ook het gevoel dat ze dan veel harder zijn als koken. Waarschijnlijk omdat ze dan niet zo nat zijn?