vissen met mais
-
- Berichten: 1720
- Lid geworden op: 03-07-2006 18:57
- Locatie: Den Haag
Wat ik heb begrepen is weken genoeg voor het niet schaden van de vis (zie menig topic over mais, correct me if I am wrong). Maar persoonlijk kook ik mn mais een aantal minuten.. +/- een kwartiertje. Dit om het mais iets wat aantrekkelijker te maken voor de vis.
Mitchel
Mitchel
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Nick je hebt gelijk, tenminste ik geef het maar tegen personen met jou kortzichtigheid is geen kruid gewassen.
Jammer genoeg doe jij jezelf tekort door al die lekkere dingetjes die er in zitten niet voldoende te benutten de besparing op het gas is jou blijkbaar meer waard.
Jammer genoeg doe jij jezelf tekort door al die lekkere dingetjes die er in zitten niet voldoende te benutten de besparing op het gas is jou blijkbaar meer waard.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Zo zie je maar weer een kinderhand is snel gevuld.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Nick Flip mag ik vragen hoe oud je bent. Je praat alsof je al 40 jaar doet karpervissen Van Douwe weten we dat hij genoeg ervaring heeft, en beetje apart is (positief bedoeld!). Maar hij staat wel altijd iedereen te woord. Hij kan ook niks zeggen, maar neemt toch de moeite. Vind dat dit beetje vergeten wordt.
Mais moet je toch altijd koken? Hierboven wordt gezegd dat weken genoeg is Ik kook zelf altijd een grote pan mais in één keer. Zo'n 10 kilo. Dan red je het met kwartiertje hoog vuur echt niet! Eerdat het kookt, laat ik het een half uur koken en daarna op laag vuur nog een half uur naprutelen met toevoegingen.
Meestal één dag laten staan.
Over dat verhaal dat je nog nooit een karper hebt zien drijven/dood zien gaan vind ik ook zo'n kul. Ben je altijd op de vijver/plas/etc. en zie jij de dode vissen altijd? Het is dat je ze meestal ruikt en dan in het riet ofzo ziet liggen, maargoed. Vind gewoon niet zo slim om hier die onzin allemaal te vertellen terwijl de kans bestaat dat veel jonge vissers straks dit gedrag overnemen.
Wat maakt dat half uurtje tot een uurtje extra werk nou uit? Al helemaal als je nog op school zit heb je toch zeeen van tijd
Mais moet je toch altijd koken? Hierboven wordt gezegd dat weken genoeg is Ik kook zelf altijd een grote pan mais in één keer. Zo'n 10 kilo. Dan red je het met kwartiertje hoog vuur echt niet! Eerdat het kookt, laat ik het een half uur koken en daarna op laag vuur nog een half uur naprutelen met toevoegingen.
Meestal één dag laten staan.
Over dat verhaal dat je nog nooit een karper hebt zien drijven/dood zien gaan vind ik ook zo'n kul. Ben je altijd op de vijver/plas/etc. en zie jij de dode vissen altijd? Het is dat je ze meestal ruikt en dan in het riet ofzo ziet liggen, maargoed. Vind gewoon niet zo slim om hier die onzin allemaal te vertellen terwijl de kans bestaat dat veel jonge vissers straks dit gedrag overnemen.
Wat maakt dat half uurtje tot een uurtje extra werk nou uit? Al helemaal als je nog op school zit heb je toch zeeen van tijd
- mario niemann1
- Berichten: 263
- Lid geworden op: 26-02-2006 20:35
- Locatie: raalte
Jeeuj
En daar gaan we niks meer aan toevoegen
(netjes gezegd hoor !)
mvg M
En daar gaan we niks meer aan toevoegen
(netjes gezegd hoor !)
mvg M
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
Helemaal gelijk coen wat is nou een half uurtje op een mensen leven. @ nick laat ook maar
vr gr peter
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Heb niks tegen die jonge mannen die hierzitten, maar ooit is het lastig te zien hoe oud iemand is. Zou eigenlijk moeten staan onder je naam.
Als je een vraag hebt, en iemand geeft een oplossing en diegenen blijkt 14 jaar te zijn, tja... Als iemand die al 30 jaar vist, kan het vertellen uit zijn eigen ervaring. Die geloof ik meer. Vind absoluut niet erg dat die mannen reageren, maar jullie snappen me punt wel denk ik
Als je een vraag hebt, en iemand geeft een oplossing en diegenen blijkt 14 jaar te zijn, tja... Als iemand die al 30 jaar vist, kan het vertellen uit zijn eigen ervaring. Die geloof ik meer. Vind absoluut niet erg dat die mannen reageren, maar jullie snappen me punt wel denk ik
- Tonny Lebbink
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 07-04-2008 21:09
- Locatie: Klarenbeek
als afgunst branden wou hadden we het hele jaar zomer . . . .
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
Misschien niet schadelijk, maar je haalt er nooit het maximale uit
Mvg, Janieck
Hoeft ook niet persee als je het voor een voercampagne gebruikt.
Tenminste niet als je de mais gebruikt naast de boilies die je voert.
Aleen boilies voeren is nogal duur.
En op de mais komen er wat kleinere vissen die de grote ook weer aantrekken.
Maar van af en toe een knol wordt ik zeker niet verdrietig !
Nick
@ Coen
Ik heb ook niet meer ervaring dan douwe maar is dat een reden om hem gelijk te geven?
Dacht het even niet
Tenminste niet als je de mais gebruikt naast de boilies die je voert.
Aleen boilies voeren is nogal duur.
En op de mais komen er wat kleinere vissen die de grote ook weer aantrekken.
Maar van af en toe een knol wordt ik zeker niet verdrietig !
Nick
@ Coen
Ik heb ook niet meer ervaring dan douwe maar is dat een reden om hem gelijk te geven?
Dacht het even niet
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Nou Flip aan dat denken daar mankeert het nu net aan, diep in je hart weet je het wel maar je zet je af tegen een naam.
Wil je een nadenker?
Kleine vis kan grote vis ook afschrikken.
Een voerstek moet vis aantrekken waarom zal je er dan niet het beste uithalen in plaats veel goede dingen te laten zitten?
Wil je een nadenker?
Kleine vis kan grote vis ook afschrikken.
Een voerstek moet vis aantrekken waarom zal je er dan niet het beste uithalen in plaats veel goede dingen te laten zitten?
Vissen is een hobby, geen religie!
- Stef Rijkers
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 13-04-2008 13:31
- Locatie: Gemert
ik weet niet hoelang je mais moet koken...
ik vis met ingeblikte mais .. het zal vast niet schadelijk zijn want mensen kunnen het ook eten.
maar als je dan tog wil vissen met mais die je zelf klaarmaakt lijkt mij een half uurtje koken op een grote pan is tog goed zat voor de voermais en doe dan een paar ongekooktje pitjes aan je hair?? dat is tog goed?
(ben 14 jaar)
ik vis met ingeblikte mais .. het zal vast niet schadelijk zijn want mensen kunnen het ook eten.
maar als je dan tog wil vissen met mais die je zelf klaarmaakt lijkt mij een half uurtje koken op een grote pan is tog goed zat voor de voermais en doe dan een paar ongekooktje pitjes aan je hair?? dat is tog goed?
(ben 14 jaar)
!may the carpforce be with you!
greetings from Stef
greetings from Stef
Douwe Bijlsma schreef:Nou Flip aan dat denken daar mankeert het nu net aan, diep in je hart weet je het wel maar je zet je af tegen een naam.
Wil je een nadenker?
Kleine vis kan grote vis ook afschrikken.
Een voerstek moet vis aantrekken waarom zal je er dan niet het beste uithalen in plaats veel goede dingen te laten zitten?
Wat wil je nu eigenlijk zeggen ?
,
- Peter kuipers
- Berichten: 1254
- Lid geworden op: 20-03-2007 20:17
- Locatie: Dokkum
HAHA denk eens na nick lol. Het antwoord geeft ie al.
@ coen ik snap heel goed wat je bedoelt sommige jeugdige visser hebben echt wel wat ervaring en weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Maar het gros leest meer dan ze het in de praktijk uitvoeren.
@ coen ik snap heel goed wat je bedoelt sommige jeugdige visser hebben echt wel wat ervaring en weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Maar het gros leest meer dan ze het in de praktijk uitvoeren.
vr gr peter
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Ja vind verder ook niet erg die jonge mannen, ik ben 22 en begin nu pas serieus met karperen. Maar als ik dan iets vraag en krijg een antwoord waar ik niks aan heb. tja daar wordt ik soms een beetje moe van.
Kijk neem eerder iets aan van een ouwe rot dan een broekie van 14 jaar.
Misschien is het iets voor de beheerder dat mensen dit altijd kunnen zien. Dus dat het onder je naam staat. Zo ken je voor jezelf al een beetje filteren
Kijk neem eerder iets aan van een ouwe rot dan een broekie van 14 jaar.
Misschien is het iets voor de beheerder dat mensen dit altijd kunnen zien. Dus dat het onder je naam staat. Zo ken je voor jezelf al een beetje filteren
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Leeftijd is niet verplicht en hoeft het ook niet te zijn.
aan de manier van typen merk je meestal al welke leeftijd daar achter hangt.
aan de manier van typen merk je meestal al welke leeftijd daar achter hangt.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Om maar weer ontopic te komen... Als jullie met bijvoorbeeld kippenmais vissen, vinden jullie ingeblikte zoete mais als haakaas dan een voordeel? Smaakt wel beter, maar vind zelf dat het niet zo goed aan de hais blijft zitten. Net iets te zacht.
Of gebruiken jullie van dat nepmais met bijvoobeeld CSL?
Of gebruiken jullie van dat nepmais met bijvoobeeld CSL?
- Rick van Meegen
- Berichten: 225
- Lid geworden op: 15-10-2004 21:49
- Locatie: Valkenswaard, Velp
Gewoon je mais na het weken helemaal kapot koken, je vind in alles dat je gekookt hebt echt wel stuk of 10 pitjes die heel zijn gebleven waar je een tijd mee kunt vissen...
Nee Coen dan gaat er ook kippenmais op de hair wat ik wel doe is minimaal 4 korrels op de hair de 1 na laatste is een nepmaisje/kurkje dat het sliertje iets van de bodem af laat komen zeg maar een semi pop uppie,het nadeel van zachte mais is dat als je met een loodsysteem(vastlood) vist je niet altijd kunt zien of er witvis aan je aasje zit te klooien gevolg een kale hair.
Met pennen is het natuurlijk een ander verhaal.
Wat ik ook doe is de mais een paar dagen laten staan tot het gaat gisten en het gevolg daarvan is dat het verschrikkelijk gaat stinken pas dan gebruik ik hem,vinden ze lekker .
Dit heb ik in deze hele topic niet terug kunnen vinden terwijl dit juist de sterke kant is van vissen met mais.
Laat hem maar Douwe dat van die suikers en het gisten snapt hij niet,komt misschien nog wel .
Met pennen is het natuurlijk een ander verhaal.
Wat ik ook doe is de mais een paar dagen laten staan tot het gaat gisten en het gevolg daarvan is dat het verschrikkelijk gaat stinken pas dan gebruik ik hem,vinden ze lekker .
Dit heb ik in deze hele topic niet terug kunnen vinden terwijl dit juist de sterke kant is van vissen met mais.
Laat hem maar Douwe dat van die suikers en het gisten snapt hij niet,komt misschien nog wel .
- stefan andriessen
- Berichten: 1604
- Lid geworden op: 07-10-2007 18:30
- Locatie: gouderak zuidholland
- Contacteer:
wat ik altijd doe: prik eerst 3 (kippen) maiskorrels aan de boilienaald.(wel dunne gebruiken bijvoorbeeld de paarse korda naald) let op! prik ze door de gele naar de wittte zachte kern zo de minste kans om te scheuren.
nadat ik die 3 geprikt heb prik ik er ook nog een kunst maisje achter aan van enterprise.
dat laatse vind ik toch heel belangerijk omdat je dan je mais strak tegen elkaar kunt schuiven.
meestal pakt het niet zo goed uit als je mais een beetje los aan je hair bengeld.
nadat ik die 3 geprikt heb prik ik er ook nog een kunst maisje achter aan van enterprise.
dat laatse vind ik toch heel belangerijk omdat je dan je mais strak tegen elkaar kunt schuiven.
meestal pakt het niet zo goed uit als je mais een beetje los aan je hair bengeld.
zal wel......!
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Ja dat had ik afgelopen weekend. Wel op tijd achter gekomen gelukkig
Heb een bestelling bij Carp-Meetingpoint en bestel meteen wat van dat nepaas. Keer testen. Koop zakje zinkende/popup/fluor mais. Gewoon lekker mee gaan testen
Laat mijn mais overigens een dag staan, na het koken. Vind ik lang genoeg.
Heb een bestelling bij Carp-Meetingpoint en bestel meteen wat van dat nepaas. Keer testen. Koop zakje zinkende/popup/fluor mais. Gewoon lekker mee gaan testen
Laat mijn mais overigens een dag staan, na het koken. Vind ik lang genoeg.
- Gerard Brondijk
- Berichten: 1233
- Lid geworden op: 08-07-2006 08:57
- Locatie: Friesland
- Contacteer:
Ik kook de mais kapot met een met watergevulde frituurpan.
KSN
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Douw hij moet toch ook weken, voor een goede bereiding van de mais?
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Klopt Coen maar ik dacht wat voor argument zal nu eindelijk eens aanslaan hij begon zelf over het duur zijn toen dacht ik bingo een argument.
Vissen is een hobby, geen religie!