toch maar zelf gaan draaien
-
- Berichten: 59
- Lid geworden op: 18-07-2007 15:41
- Locatie: Zevenaar
aangezien steeds kopen best duur is gan ik ze zelf maar draaien,
maar wat vinden jullie van deze mix
30%maismeel
30%tarwebloem
20%paneermeel
10%gemalen hennep(wil dit zelf malen)
10%griesmeel
wat vanillepoeder, of al ik iets anders nemen
tips en/of aanmerkingen, toevoeging enz. graag
maar wat vinden jullie van deze mix
30%maismeel
30%tarwebloem
20%paneermeel
10%gemalen hennep(wil dit zelf malen)
10%griesmeel
wat vanillepoeder, of al ik iets anders nemen
tips en/of aanmerkingen, toevoeging enz. graag
Greets randy
- pieter de gouw
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
- Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode
Ej Randy,
Heb dit jaar voor het eerst een vergelijkbare mix gedraait. Vanillepoeder is een mooie aanvulling!
Zie mijn reactie op de mix van simon bregman (topic: Help)
Draaien maar en veel succes/plezier!
Heb dit jaar voor het eerst een vergelijkbare mix gedraait. Vanillepoeder is een mooie aanvulling!
Zie mijn reactie op de mix van simon bregman (topic: Help)
Draaien maar en veel succes/plezier!
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
-
- Berichten: 59
- Lid geworden op: 18-07-2007 15:41
- Locatie: Zevenaar
oke bedankt zal even kijken
Greets randy
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
[quote="Randy Muts"]aangezien steeds kopen best duur is gan ik ze zelf maar draaien,
maar wat vinden jullie van deze mix
30%maismeel
30%tarwebloem(beter is het om tarwemeelte gebruiken en dan maar 20%
20%paneermeel
10%gemalen hennep(wil dit zelf malen)
10%griesmeel (mag 20% zijn)
wat vanillepoeder, of al ik iets anders nemen
[/b]
maar wat vinden jullie van deze mix
30%maismeel
30%tarwebloem(beter is het om tarwemeelte gebruiken en dan maar 20%
20%paneermeel
10%gemalen hennep(wil dit zelf malen)
10%griesmeel (mag 20% zijn)
wat vanillepoeder, of al ik iets anders nemen
[/b]
- pieter de gouw
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
- Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode
korte uitleg waarom je deze aanpassingen doet is wel op z'n plaats
Maakt de boilie zoeter en dat complementeerd de hennep (en evt de vanille)
Maakt de boilie zoeter en dat complementeerd de hennep (en evt de vanille)
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
tarwemeel is veel gezonder dan tarwebloem.Meel bevat nog alle originele bestanddelen = gewoon de korrel gemalen,bij meel zijn de zemelen weg (héél goed voor de doorstroming in het darmkanaal).Ook zullen er zich meer problemen voordoen bij het draaien indien men bloem gebruikt (bollen gaan aan de roltafel plakken),dit gebeurt ook met meel,daarom 20%.Natuurlijk is dit uit te zoeken hoeveel men juist moet gebruiken.
-
- Berichten: 59
- Lid geworden op: 18-07-2007 15:41
- Locatie: Zevenaar
oke bedankt voor je uitleg
even iets veranderd
basismix(heb 500 gram gereken voor makkelijkheid
100 gram tarwe meel/bloem
200 gram maismeel
200 gram griesmeel
100 gram gemalen hennep en/of vannile poeder(voor alleen vanilleboilie)(variatie)
even iets veranderd
basismix(heb 500 gram gereken voor makkelijkheid
100 gram tarwe meel/bloem
200 gram maismeel
200 gram griesmeel
100 gram gemalen hennep en/of vannile poeder(voor alleen vanilleboilie)(variatie)
Greets randy
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Verpoorten clement schreef:tarwemeel is veel gezonder dan tarwebloem.Meel bevat nog alle originele bestanddelen = gewoon de korrel gemalen,bij meel zijn de zemelen weg (héél goed voor de doorstroming in het darmkanaal).Ook zullen er zich meer problemen voordoen bij het draaien indien men bloem gebruikt (bollen gaan aan de roltafel plakken),dit gebeurt ook met meel,daarom 20%.Natuurlijk is dit uit te zoeken hoeveel men juist moet gebruiken.
Foutje Clement,
Tarwemeel bevat niet alle originele bestanddelen, volkorenmeel bevat deze wel.
Tarwemeel is niets anders dan Tarwebloem waaraan na het zeefproces weer een deel zemelen, en een klein deel kiemen en griezen zijn toegevoegd.
Bij Tarwebloem (patent) zijn wel heel veel bestanddelen uitgezeefd en het endosperm tot bloem vermalen.
In de molen gebeurt het vermalen trapsgewijze. Om volledig vermalen te worden passeert het maalgoed zo'n 20 paar walsen. De eerste vijf à zes walsenparen zijn geribbeld en hebben tot doel de korrel open te breken en apparte brokjes endosperm ((ook griezen genoemd!)) en zemeldeeltjes te produceren. Men noemt dit het schroten. Na elke doorgang wordt er gezeefd in zogenaamde plansifters, waarbij de bloem steeds afgescheiden wordt van de verder te vermalen deeltjes. Verder in het maalproces worden de min of mer zuivere stukjes endosperm op gladde walsen verder tot bloem verkleind. Men noemt dit het uitmalen.
40% sojameel volvet
15% tarwebloem
20% maismeel/polenta
10%gemalen hennep
10%griesmeel ( maïsgriezen)
5%paneermeel
10% gemalen hennep is wel wat veel, het is behoorlijk vet en grof spul.
Mogelijk dat het deel maïs en tarwe producten het wel aankan, anders de dosis halveren.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- pieter de gouw
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
- Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode
Ik draai bollen met 20% gemalen hennep. Ze draaien prima. Je kunt het percentage dus best wat opvoeren, dan moet je wel in de gaten houden dat je genoeg binding hebt vanuit je overige producten.
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
-
- Berichten: 59
- Lid geworden op: 18-07-2007 15:41
- Locatie: Zevenaar
Randy Muts schreef:oke bedankt voor je uitleg
even iets veranderd
basismix(heb 500 gram gereken voor makkelijkheid
100 gram tarwe meel/bloem
200 gram maismeel
200 gram griesmeel
100 gram gemalen hennep en/of vannile poeder(voor alleen vanilleboilie)(variatie)
maar was is dit een mooie mix of niet??
Greets randy
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Nou Randy, er zijn mooiere.
Jou mix bevat enkel tarwe en mais ingrediënten met veel gluten waardoor je deeg wat taai en gummie-achtig word.
Ik had al een variant geplaatst die al een stukkie mooier moet zijn;
40% sojameel volvet
15% tarwebloem
20% maismeel/polenta
10%gemalen hennep
10%griesmeel ( maïsgriezen)
5%paneermeel
Jou mix bevat enkel tarwe en mais ingrediënten met veel gluten waardoor je deeg wat taai en gummie-achtig word.
Ik had al een variant geplaatst die al een stukkie mooier moet zijn;
40% sojameel volvet
15% tarwebloem
20% maismeel/polenta
10%gemalen hennep
10%griesmeel ( maïsgriezen)
5%paneermeel
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 59
- Lid geworden op: 18-07-2007 15:41
- Locatie: Zevenaar
oke zal is rond kijken
Greets randy
-
- Berichten: 202
- Lid geworden op: 22-05-2003 02:00
- Locatie: lommel
Henk ter Maat schreef:Verpoorten clement schreef:tarwemeel is veel gezonder dan tarwebloem.Meel bevat nog alle originele bestanddelen = gewoon de korrel gemalen,bij meel zijn de zemelen weg (héél goed voor de doorstroming in het darmkanaal).Ook zullen er zich meer problemen voordoen bij het draaien indien men bloem gebruikt (bollen gaan aan de roltafel plakken),dit gebeurt ook met meel,daarom 20%.Natuurlijk is dit uit te zoeken hoeveel men juist moet gebruiken.
Foutje Clement,
Tarwemeel bevat niet alle originele bestanddelen, volkorenmeel bevat deze wel.
Tarwemeel is niets anders dan Tarwebloem waaraan na het zeefproces weer een deel zemelen, en een klein deel kiemen en griezen zijn toegevoegd.
Bij Tarwebloem (patent) zijn wel heel veel bestanddelen uitgezeefd en het endosperm tot bloem vermalen.
In de molen gebeurt het vermalen trapsgewijze. Om volledig vermalen te worden passeert het maalgoed zo'n 20 paar walsen. De eerste vijf à zes walsenparen zijn geribbeld en hebben tot doel de korrel open te breken en apparte brokjes endosperm ((ook griezen genoemd!)) en zemeldeeltjes te produceren. Men noemt dit het schroten. Na elke doorgang wordt er gezeefd in zogenaamde plansifters, waarbij de bloem steeds afgescheiden wordt van de verder te vermalen deeltjes. Verder in het maalproces worden de min of mer zuivere stukjes endosperm op gladde walsen verder tot bloem verkleind. Men noemt dit het uitmalen.
SORRY ! Daar ik mijn ingredienten bij een molen haal (die zelf maalt) krijg ik ,wanneer ik tarwemeel bestel gewoon alles wat er vrijkomt van een gewone tarwekorrel die gemalen wordt,dus alles,zowel het omhulsel,de zemelen als het meer.Bij bloem is het alleen het witte meel (zonder omhulsel en zemelen)
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Okay Clement,
Volkoren tarwemeel noemt men het in Nederland, daarin zit de volle korrel vermalen.
Volkoren tarwemeel noemt men het in Nederland, daarin zit de volle korrel vermalen.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- janieck spithoff
- Berichten: 1295
- Lid geworden op: 13-03-2007 21:30
- Locatie: leeuwarden
- Contacteer:
Henk, mag ik vragen waar ik sojameel vandaan kan halen? En wat de prijs ongeveer is...
Mvg, Janieck
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- pieter de gouw
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
- Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode
janieck spithoff schreef:Henk, mag ik vragen waar ik sojameel vandaan kan halen? En wat de prijs ongeveer is...
wel even in de gaten houden dat je (vol)vette soja neemt! Dat is beter voor de karper!
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!