Heren knikkerdraaiers,
Hoeveel % garnalenmeel heb je nodig om je boilie te laten drijven?
Ik lees 5%, 10%, 25% en zelf 40% heb ik al eens gelzen, maar het verschil tussen 5% en 40% is wel heel erg veel...
Gaarne jullie reactie hierop, en dan graag degenen die daadwerkelijk de meel toepassen in hun recept en niet iemand die weer is iets heeft gehoord...
Ik wil graag praktijkvoorbeelden, geen gelezen voorbeelden...
Alvast bedankt!
Garnalenmeel, hoeveel??
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Harm,
Het antwoord is vrij simpel: Het hangt af van het gewicht van je andere
ingredienten in je mix. B.v. je hebt een mix met (zwaar!) vrij veel tarwe-
griesmeel, dan word de hoeveelheid garnalenmeel ook wat verhoogt om
het drijvend te krijgen.
Met 15 a 20% kom je een heel eind, maar meer mag ook als je een heel
sterk drijf vermogen wilt creeeren....!
groetjes Benny
Het antwoord is vrij simpel: Het hangt af van het gewicht van je andere
ingredienten in je mix. B.v. je hebt een mix met (zwaar!) vrij veel tarwe-
griesmeel, dan word de hoeveelheid garnalenmeel ook wat verhoogt om
het drijvend te krijgen.
Met 15 a 20% kom je een heel eind, maar meer mag ook als je een heel
sterk drijf vermogen wilt creeeren....!
groetjes Benny
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Gewoon proberen dus,
Het hangt van de verdere mixsamenstelling af, zoals Benny al schrijft.
Het hangt van de verdere mixsamenstelling af, zoals Benny al schrijft.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 164
- Lid geworden op: 19-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Hallo,
Is garnalenmeel nog te koop?
Bij alle viswinkels waar ik kom zeggen ze dat het niet meer leverbaar is omdat er een schadelijke stof in zou zitten of zoiets, er daarom mag het niet meer verkocht worden.
Is garnalenmeel nog te koop?
Bij alle viswinkels waar ik kom zeggen ze dat het niet meer leverbaar is omdat er een schadelijke stof in zou zitten of zoiets, er daarom mag het niet meer verkocht worden.
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Psssssst,
Volgens mij hebben ze het hier nog:
http://www.henkkoster.nl/boiliemixingredienten.htm
Maar ik weet niet of het inderdaad niet meer verkocht mag worden.
Volgens mij hebben ze het hier nog:
http://www.henkkoster.nl/boiliemixingredienten.htm
Maar ik weet niet of het inderdaad niet meer verkocht mag worden.
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- Marco Bluming
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 02-03-2002 01:00
- Locatie: Groningen
Volgens mij is dat puur marketingtechnisch. Hoe meer garnalenmeel je aan je droge mix toevoegt, hoe hoger het drijfvermogen = pop-up boilie. Garnalenmeel is relatief goedkoop. Veel, heel veel goedkoper dan dure pop-upmix van €20,- per 500 gram. Daar verdient de winkelier dus veel meer aan!
Een gek kan duizend keer meer vragen stellen, dan een wijze kan beantwoorden.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Wel is het aan te raden om er iets van lactalbumine of ei-albumine bij te gebruiken, daar het je aas erg bros maakt. Dit maakt het natuurlijk ook weer duurder.
maak ook eens wat deeg met een flinke stoot (geweekt) garnalenmeel. Werkt erg goed heb ik gehoord.
groet Mitsz
maak ook eens wat deeg met een flinke stoot (geweekt) garnalenmeel. Werkt erg goed heb ik gehoord.
groet Mitsz
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
10% / 15% lijkt me wel genoeg.
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
15 % of 10 % als de mix een laag gewicht heeft. Daarbij dan wel nog wat lactalbumine en wat ei-albumine en verder je standaard mix of een 50/50 mix en dan flink wat attractors. Dan nog eens even koken en de pop-ups goed lang laten drogen tot ze echt kei en keihard zijn. En dan als laatste nog even de pop-ups in wat visolie, melasse of dip zetten.
Tadaaaaa.... Vangen maar!
Tadaaaaa.... Vangen maar!
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Er zijn echter ook manieren om 20% garnalenmeel in je aas te verwerken, zonder dat het gaat drijven, heb ik gehoord
Iemand?
Iemand?
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Mitsz,
Het gebruik van 20% garnalenmeel in je mix lijkt me best haalbaar!
Als je er maar voor zorgt dat die andere 80% mix maar zodoende zwaar genoeg is zodat het geheel alsnog niet gaat drijven.
Daarbij te denken aan verschillende bulkingredienten en aanvullingen.
Echte smaakmakers heb je niet meer nodig omdat garnalenmeel als riekt en smaakt van z'n eigen. Vismelen kan er eventueel aan bijgevoegt worden.
Een mixje kan ik niet uit m'n blote bolletje frutselen. Ben er van overtuigd dat jij dat wel kan.
Good luck!
Het gebruik van 20% garnalenmeel in je mix lijkt me best haalbaar!
Als je er maar voor zorgt dat die andere 80% mix maar zodoende zwaar genoeg is zodat het geheel alsnog niet gaat drijven.
Daarbij te denken aan verschillende bulkingredienten en aanvullingen.
Echte smaakmakers heb je niet meer nodig omdat garnalenmeel als riekt en smaakt van z'n eigen. Vismelen kan er eventueel aan bijgevoegt worden.
Een mixje kan ik niet uit m'n blote bolletje frutselen. Ben er van overtuigd dat jij dat wel kan.
Good luck!
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
De ellende met garnalenmeel is dat je nooit dezelfde kwaliteit hebt.
Je kunt er geen touw aanvastknopen, het is afhankelijk van hoe groot de hoeveelheid schildjes zijn die meeverwerkt worden.
ik heb ze laten drijven met 5 % en soms was 10 % nog niet voldoende.
maw niet teveel mix in 1 keer klaar maken en proberen het is niet anders.
Je kunt er geen touw aanvastknopen, het is afhankelijk van hoe groot de hoeveelheid schildjes zijn die meeverwerkt worden.
ik heb ze laten drijven met 5 % en soms was 10 % nog niet voldoende.
maw niet teveel mix in 1 keer klaar maken en proberen het is niet anders.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Het zou eigenlijk niet eens zo'n stom idee zijn om deze winter eens uit de kast te trekken voor de mensen die wel door blijven vissen.
Misschien dan maar eens proberen om het bij je standaard mix toe te voegen? Misschien dan maar wat extra uitharders?
Wat eigenlijk ideaal zou zijn is het uitzoeken bij hoeveel procent je boilie zinkt (ik noem maar wat... misschien 5%) en bij hoeveel hij drijft (maybe dan maar 7%) zodat je zelf pop-ups kan maken die minimaal afwijken van je gewone boilies. Zal alleen erg veel werk worden.
Misschien dan maar eens proberen om het bij je standaard mix toe te voegen? Misschien dan maar wat extra uitharders?
Wat eigenlijk ideaal zou zijn is het uitzoeken bij hoeveel procent je boilie zinkt (ik noem maar wat... misschien 5%) en bij hoeveel hij drijft (maybe dan maar 7%) zodat je zelf pop-ups kan maken die minimaal afwijken van je gewone boilies. Zal alleen erg veel werk worden.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
slim hoor
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
je hebt er ook nog, die na een uurtje weer boven komen.