Ik heb in de week voor de WS meeting 2zakken van 5 kg tijgernoten in de winkel van de zutter gekocht.
1 x 5 kg jumbos
1 x 5 kg black jumbos
Na ze 48 uur geweekt te hebben en bijna 1uur gekookt in een hoge druk pan zijn ze na een week nog niet aan het fermenteren.
Waarop zou dit kunnen duiden.
Ben ik misschien miskocht met nog oude noten van de vorige oogst van verleden jaar???????
oude noten ???
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Laat wel de deksel op de emmer...
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Cees,
Waarschijnlijk heb je erg oude noten te pakken. Daar ze dan erg ingedroogd zijn, zullen de nootjes veel langer gekookt moeten worden, om de suikers eraan te onttrekken. Die suikers zijn weer nodig om de gisting op te starten.
Het is nog mogelijk om ze weer te koken. Je kunt dan evt. wat suiker toevoegen. Kook ze bij voorkeur op een zacht pitje, totdat ze hun oorspronkelijke vorm hervonden hebben. Ze moeten dus goed zijn uitgezet. Sommige mensen voegen na het koken nog een flesje bruin bier toe aan het kookvocht.
succes Mitsz
Waarschijnlijk heb je erg oude noten te pakken. Daar ze dan erg ingedroogd zijn, zullen de nootjes veel langer gekookt moeten worden, om de suikers eraan te onttrekken. Die suikers zijn weer nodig om de gisting op te starten.
Het is nog mogelijk om ze weer te koken. Je kunt dan evt. wat suiker toevoegen. Kook ze bij voorkeur op een zacht pitje, totdat ze hun oorspronkelijke vorm hervonden hebben. Ze moeten dus goed zijn uitgezet. Sommige mensen voegen na het koken nog een flesje bruin bier toe aan het kookvocht.
succes Mitsz