waarom moet men in godsnaam partikels eerst altijd koken vraag ik me af....?
in de natuur valt een maiskolf ook heus niet gekookt in het water of lupine en andere noten zaden???
ik doe het overigens wel altijd!!!
MVG TOM
partikles
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
knollenvanger 1ste klas
-
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 11-01-2003 01:00
- Locatie: krimpen aan den ijssel
omdat sommige partikels als ze in contact komen met water uitzetten. als de karper dit eet en al dat aas zet zich uit in de karper zijn buik kan zijn buik imploderen/exploderen. daarnaast komt volgens mij ook nog dat de meeste partikels in de natuur ook veel vocht in zich hebben. de partikels die wij kopen zijn soms ook gedroogt kijk naar harde mais en volgens mij ook tijgernoten.
Laatst gewijzigd door robin nieuwhof op 05-02-2004 17:05, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 47
- Lid geworden op: 28-10-2003 01:00
doordat dit droog voer is heeft het de eigenschap om als het in het water valt een groote hoeveelheid water op te nemen en als de karper het opeet voor het genoeg water heeft opgenomen kan het alsnog gaan uitzetten in zijn maag en kan dodelijk zijn voor een karper daarom weken en koken we het altijd eerst ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb
later nigel
later nigel
sommige partikles kunnen in grote hoeveelheden ook giftig zijn als je ze niet kkokt(heb ik gelezen hoor)
P.P
P.P
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
En de geur/smaak van een partikel die is gekookt is gewoon veel beter!
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- jordyopthof
- Berichten: 1606
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Particles koken:
Wellicht kunnen we ook rekening houden met het feit dat de meeste zaden en noten eerst 12 tot zelfs 48 uur geweekt moeten worden!!!
Ok koken,
1 om zorg te dragen dat de particle helemaal voorzien is van vocht
2 om de particle te ontdoen van eventuele gevaarlijke stoffen.
3 omdat de particles en de meeste gevallen attractiever zijn na het koken
4 om ze minder hard te maken
zijn vast nog wel wat redenen te bedenken, maar dit is de basis (het allerbelangrijkst.
Good luck,
Wellicht kunnen we ook rekening houden met het feit dat de meeste zaden en noten eerst 12 tot zelfs 48 uur geweekt moeten worden!!!
Ok koken,
1 om zorg te dragen dat de particle helemaal voorzien is van vocht
2 om de particle te ontdoen van eventuele gevaarlijke stoffen.
3 omdat de particles en de meeste gevallen attractiever zijn na het koken
4 om ze minder hard te maken
zijn vast nog wel wat redenen te bedenken, maar dit is de basis (het allerbelangrijkst.
Good luck,
Geniet van alle vissen, klein en groot. Maar, zodra de het genieten van klein verdwijnt is het wellicht tijd om te stoppen...
-
- Berichten: 466
- Lid geworden op: 03-04-2002 02:00
- Locatie: Culemborg
Om het derde door Jordy aangehaalde punt iets toe te lichten: door het koken wordt er een proces van fermentering in gang gezet.......zetmeel.......need I say more?
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
ik ga op vakantie en daar ik niet de mogelijk heb kilo's te kunnen koken vroeg ik me af of lang weken ook goed is???
mvg
tom
mvg
tom
knollenvanger 1ste klas
heb ze een x een week goed gehouden NIET IN DE ZON ZETTEN! maar gewoon ik de hui/woonkamer
en na 4 dagen het vocht verververst
zo kan je ze denk ik wel 2 weken ged houden??
maar je hebt er geloof ik ook blikjes van! alleen ik vertrouw die nie zo vandaar dat als ik daar bij kempervenne ben voor 2 weken ik ze ook gewoon ga maken hoor
en na 4 dagen het vocht verververst
zo kan je ze denk ik wel 2 weken ged houden??
maar je hebt er geloof ik ook blikjes van! alleen ik vertrouw die nie zo vandaar dat als ik daar bij kempervenne ben voor 2 weken ik ze ook gewoon ga maken hoor
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 25-08-2003 02:00
ej tom!
in de natuur vallen er ook wel noten mais enz. van bomen/struiken af, maar dan niet in één keer een paar kilo
maar dat is in kleine hoeveelheden, als jij gaat voeren komen er grote hoeveelheden in, en als de karper die allemaal gaat eten en het voer zet uit.........de rest weet je zelf wel ?!
mvrg, Gijs!
in de natuur vallen er ook wel noten mais enz. van bomen/struiken af, maar dan niet in één keer een paar kilo
maar dat is in kleine hoeveelheden, als jij gaat voeren komen er grote hoeveelheden in, en als de karper die allemaal gaat eten en het voer zet uit.........de rest weet je zelf wel ?!
mvrg, Gijs!