Update domein Muisbroek

Moderator: Hoedemakers Mark

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hoedemakers Mark
Berichten: 1157
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Kinrooi - België
Contacteer:

06-09-2013 10:28

UPDATE domein MUISBROEK

Gisteren heb ik contact opgenomen met Rudi Yseboodt, visserijbioloog ANB van de provincie Antwerpen, om een zicht te krijgen op de situatie op domein Muisbroek.

Rudi heeft enkele weken geleden overlegd met de Stad Antwerpen en de duikclub. In oktober/november laat ANB/Visserijfonds de visstand en de waterkwaliteit van beide plassen van het Muisbroek onderzoeken (door bureau VisAdvies uit NL). De duikers verlenen hieraan hun medewerking via onderwateropnames.

Bij de bespreking van de resultaten zal ook naar de toekomstige inrichting van het water, inclusief hengelmogelijkheden, worden gekeken. De stad Antwerpen is in ieder geval niet principieel gekant tegen het vissen in de Grote Vijver en wil mee nadenken over een duidelijkere zonering om zowel het duiken als het vissen mogelijk te maken. De duikers zijn ook niet principieel tegen, zolang hun milieuvergunning daardoor niet in het gedrang komt. Hiervoor wordt het advies van de dienst milieuvergunningen ingewonnen. Bij groen licht kan de PVC de zonering mee financieren.

De resultaten van het onderzoek worden verwacht tegen februari-maart 2014. ANB Antwerpen hoopt in het voorjaar 2014 tot een compromis te komen.

VBK zal de vinger aan de pols houden en pleiten voor nieuwe hengelmogelijkheden vanaf maart/april 2014.
Gebruikersavatar
Peter Matheesen
Berichten: 684
Lid geworden op: 14-06-2013 22:53

06-09-2013 19:19

mooi initiatief,woon er niet veraf en had al eens gedacht om daar enkele sessies te doen,weet alleen niet hoe het visbestand daar is.
Weet alleen van een collega(duiker)dat er redelijk wat snoek op zit.
Ook dat ze al eens boilies tegenkomen.
Meer info heb ik helaas niet.
Heb soms heldere momenten zijn wel schaars
Plaats reactie