Een skp met kleine letters...

Moderator:Hoedemakers Mark

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Hoedemakers Mark
Berichten:1157
Lid geworden op:05-01-2002 01:00
Locatie:Kinrooi - België
Contacteer:

08-04-2013 16:45

In Limburg (B) loopt er tot op heden slechts 1 écht SKP, een officiële uitzetting waarvan elke vis gefotografeerd is. Dit naar aanleiding van een afvissing van een natuurgebied in 2009.

Dat wil zeker niet zeggen dat de provinciale visserijcommissie geen karper uitzet. In tegendeel!!! Het uitzetbeleid in Limburg wijkt echter in die zin af van de rest van ons gewest, dat er wordt gewerkt met éénjarige pootkarper. De uit te zetten hoeveelheden, zowel in kilogram als individuele karpertjes, ligt telkens hoog genoeg zodat men uitval in de eerste twee jaar na uitzetting opvangt. Hoewel deze werkwijze eerst met de nodige scepsis werd onthaalt, dient de eerlijkheid én de beleefdheid ons te zeggen dat we fout waren. Hoewel het monitoren van de visjes vanaf de levering door de kweker niet mogelijk is, bewijzen de vele vangsten van jonge karper op de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal dat de opvolging van onze kanaalreuzen verzekerd is. Zelfs als er maar 5% van de totale uitgezette hoeveelheden elk jaar overleeft, kan dit al genoeg zijn. En dan weet je ook meteen dat je met sterke overlevers te maken hebt!

Dan nu mijn vraag. Bij deze doe ik een oproep om zo’n vangst (bij voorkeur een spiegeltje) eens op foto te zetten. Man-vis foto. Het bewijs dat de aanpak van onze Limburgse bioloog loont, en meteen de bevestiging dat het niet altijd rond veertigers moet draaien op de Limburgse kanalen. 'k Zou het mooi vinden om ook naar PVC en bioloog wat feedback te kunnen geven w.b. de uitgezette visjes van de afgelopen 5-6 jaar.

MVG
Mark
Plaats reactie