bewaren van boilies

Forumregels
Huisregel 1e. Beheerders en moderatoren staan kritisch tegenover betaalwater. Dit is gericht tegen de commerciële uitbating van karperbestanden en niet tegen karpervissers die op deze wateren vissen of willen vissen, dan wel ervaringen of foto's van hun vangst willen delen. Om dit laatste mogelijk te maken is hiervoor een apart forum ingericht, waarin zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Daarbij gelden wel de huisregels van dit board. Uitingen die uitgelegd kunnen worden als een rechtstreekse bevordering van een betaalwater als gevolg van een belang bij dat water worden verwijderd. Bespreking van betaalwater in andere forums van Carpboard is niet toegestaan.
Plaats reactie
jesse de boitselier
Berichten: 64
Lid geworden op: 09-05-2010 19:44

10-05-2010 21:13

hallo allemaal!
ik ga volgende week donderdag boilies maken, heeft iemand een idee, hoe ik die het best bewaar?
grtzz
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

10-05-2010 21:17

misschien in de diepvries??? :roll: :roll:
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
jesse de boitselier
Berichten: 64
Lid geworden op: 09-05-2010 19:44

10-05-2010 21:20

danny lok schreef:misschien in de diepvries??? :roll: :roll:

nou, dat ben ik vergeten te vermelden;
ik heb in mijn vriezer plaats voor 5kg :(
& meer mag ik niet gebruiken van mijn moeder..
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

10-05-2010 21:29

anders flavour eroverheen en vacuim zuigen das de enige 2 opties die ik weet :wink: :wink:
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

11-05-2010 20:17

In 't zout zetten (of in de suiker)
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

12-05-2010 19:56

Rene Schouten schreef:In 't zout zetten


dat deden ze in de 16de eeuw pekelvlees
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

12-05-2010 20:30

Beim Natur pur Traveller wurde auf den Zusatz von Konservierungsstoffen gänzlich verzichtet. Er wird lediglich mit Salz konserviert und macht ihn so lange haltbar auch ohne den Einsatz von Konservierungsstoffen. (Das Salz befindet sich NICHT im Boilie sondern drumherum) Das Salz wirkt sich auf keinen Fall negativ auf die Fängigkeit aus ! Versuche durch unsere Team / Testangler haben ergeben, dass sich das Salz und die darin gebundenen wasserlöslichen Stoffe, sich sehr zum Vorteil vom Fangergebisses auswirkt. Ein Praktischer Nebeneffekt.
Verpackt sind die jeweils 3,5 kg Boilies in Tüten zu 5kg Gesamtgewicht, wobei das Salz die 1,5 kg bilden.
Vor dem füttern kann das Salz zuvor abgewaschen werden, das muss es aber nicht !

mindestens 12 Monate haltbar
ohne Einfrieren oder Kühlung haltbar
keine negativen Geschmacks- oder Geruchsveränderungen durch das Salz
ideal für Urlaubsreisen

Nou is mijn duits een beetje roestig maar dit gaat volgens mij NIET over vlees.... en dan nog wat, omdat ze vlees in 't zout zetten werd het pekelvlees genoemd. Dus NA het zout heet 't pekelvlees, niet ERVOOR.
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

12-05-2010 21:29

gast denk nou is na,
:( :( dit gaat over een ventje die thuis woont en bij ma een paar knikkers in de diepvries wil dumpen dan ga jij hem voorstellen om 3.5 kg boiliies in 1.5kg zout te doen :o :o
fijn als je naar frankrijk ga met ca 60-70 kg boilies
heeft hij maar 30 kg zout nodig :cry: :cry:

zal ma blij mee zijn :evil: :evil:
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

12-05-2010 21:47

Je hebt gelijk, als je wel 70kg bollies kan betalen maar geen 30kg zout (van 29cent bij iedere prijsvechter)......
Kan je beter op dag 1 alle 70 kilo in 't water rossen, ben je van dat probleem ook af :oops:
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

12-05-2010 23:57

of je vriest ze in of je verpakt ze vacium zoals een normaal iemand zou doen
:-? :-?
maarja we zijn niet allemaal zo goed als jouw
8) 8)


karpervissen op de noordzee die is ook zout misschien ook een optie
heb je maar 1 bolie nodig want bijten zullen ze daar niet :roll: :roll:
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
Hans Gielissen
Berichten: 105
Lid geworden op: 28-01-2004 20:07
Locatie: Eindhoven

13-05-2010 00:00

ik heb niet de indruk dat hij naar Frankrijk gaat. Hij gaat bollen draaien. Dan is de zoutmethode nog niet zo'n gekke optie (als ie tenminste een paar afgesloten emmers in de garage mag zetten). Wel de bollen eerst zo goed mogelijk drogen anders wordt het een zootje.
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

13-05-2010 12:27

ik lees nergens dat hij een garage heeft misschien woont hij wel 12 hoog :-? :-?

zou gewoon opzoekgaan naar een vaciuumtrekmachine die zijn niet zo duur
knikkers blijven ca 6 maanden goed en je kan ze over neer leggen waar je wilt zelfs onder je bed :lol: :lol:
weinig ruimte geen stank en als je gaat vissen geen emmers met zout over
en dan maar hopen dat er geen vocht bij het zout komt anders kan je ook nog een kangoo gaan huren :cry: :cry:


of je moeder lief aankijken voor wat meer ruimte in de diepvries :roll: :roll:
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

13-05-2010 21:24

Neem alsjeblieft die vacuummachine van Lok over, zijn we van dat geneuzel ook af...
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
danny lok
Berichten: 76
Lid geworden op: 09-01-2010 16:34

13-05-2010 23:48

heb trouwens ook nog wat kilotjes zout in de aanbieding maar 3 seizoenen gebruikt staan bij de buurman in de garage in de weg had zelf geen ruimte meer :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
met de duurste karperspullen vissen , wil niet zeggen dat je meer vangt
Gebruikersavatar
Peter van de Sande
Berichten: 227
Lid geworden op: 20-03-2004 15:03
Locatie: Maarheeze

14-05-2010 09:48

Smijt het maar op je oprit, als we weer zo'n winter krijgen als afgelopen jaar. Scheelt een hoop vegen en sneeuwruimen.
Als je thuis bij de kachel zit, vang je ze niet!
http://www.empirebaits.nl
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

14-05-2010 12:38

Hij gaat weer lekker.

@ Danny

Hij zegt er wel meer niet bij behalve geen garage.
En zout is goedkoper als Vacuum verpakken :wink:

@ Jesse

Hoeveel ga je draaien?
Hoelang wil je ze gaan bewaren buiten de vriezer?
Kan je ze wel koel en donker leggen of gaan ze in een warme auto?
jesse de boitselier
Berichten: 64
Lid geworden op: 09-05-2010 19:44

14-05-2010 12:42

ron cuyten schreef:Hij gaat weer lekker.

@ Danny

Hij zegt er wel meer niet bij behalve geen garage.
En zout is goedkoper als Vacuum verpakken :wink:

@ Jesse

Hoeveel ga je draaien?
Hoelang wil je ze gaan bewaren buiten de vriezer?
Kan je ze wel koel en donker leggen of gaan ze in een warme auto?


in totaal is het 35 kg.
ongeveer tot juli.
Gebruikersavatar
Peter van de Sande
Berichten: 227
Lid geworden op: 20-03-2004 15:03
Locatie: Maarheeze

14-05-2010 14:27

Jesse,

Je kunt goed in zout conserveren maar ook in suiker of rijst. Langdurig drogen in de buurt van de verwarmingsketel kan ook. Als je een proefpartij een week tot 14 dagen laat drogen zie je wel hoe lang je ze goed houdt want het ligt ook een beetje aan de ingredienten van je mix. Als je ze dan vochtvrij kunt bewaren (dus niet in een vochtige schuur of zo) houd je ze ook wel goed tot juni/juli.
Het gaat erom dat je eventuele kiemen niet de gelegenheid geeft om te gaan groeien waardoor je schimmels krijgt.

Bewaar je gedroogde boilies in papieren zakken of karton, maar let eventueel op voor muizen en ander ongedierte!

Groet,

Peter
Als je thuis bij de kachel zit, vang je ze niet!
http://www.empirebaits.nl
Gebruikersavatar
leen goudappel
Berichten: 6376
Lid geworden op: 09-07-2008 17:11
Locatie: Trakker Armo

14-05-2010 14:36

Vriezer beste oplossing.

Als je als knikkers wil laten voelen,zou ik eerst even gaatjes voorboren,voor het geval dat,want anders breekt de ene boilie naald na de andere.

Als je ze zelf gemaakt heb,eerst een paar dagen goed laten drogen inderdaad en dan het liefst in de zon,en anders proberen de boilies in kratten te leggen,en eronder een ventilator zetten die lucht door blaast,dan drogen ze ook goed.

Maare als het over een paar kilo gaat,lijkt me dat die niet maanden bij hem thuis liggen,denk dat ie wel elk weekend een hengel wil uitwerpen. Gewoon goed laten drogen zoals door iemand eerder vermeld,in de zon dus. Koop een paar grote gripzakjes gooi de bollen erin, druk de sluiter dicht op een klein gaatje na,zuig de lucht eruit en dicht. En in het donker leggen op een niet te vochtige plek.
.


Damp,zonnetje vogeltjes en de rust,dat is wat een mens belust
ron cuyten
Berichten: 986
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: Hellevoetsluis

15-05-2010 09:37

Nog wat.. Boilies blijven geen 6maanden goed nadat je ze vacuum verpakt hebt. ( ookal zie je zo ff niets er aan)

Het beste blijft om ze of in te vriezen of zo snel mogelijk te gebruiken.

Waarom maak je eigenlijk in 1 keer zoveel mix aan?

Probeer ze gewoon per 5 kilo te draaien dan kan je ze gewoon invriezen.
Plaats reactie