Rotary Roger Feijen

Plaats reactie
Tom Boer

28-01-2002 09:48

Hallo zeg,

Wat een puike bijdrage Roger.

Zo diep ben ik nog niet op verschillende aspecten ingegaan. Petje af hoor voor jouw denkwijze.

Ik heb er weer heel veel nieuwe dingen in gezien.

Ga zo door, ik ben heel benieuwd naar de reacties van de volgende rotaristen.

Groeten,

Tom
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

28-01-2002 11:34

Prima stukje werk Roger, erg leuk een uitkristalisering te lezen van de vele discussies die wij hadden over de dingen die ons beroeren en bezig houden.

Het voordeel van schrijven is dat je niet constant in de reden gevallen wordt met de opmerking "ja, maar".

:smile:

Het is zelfs zo dat ik helemaal geen reden of aanleiding vind om er eens stevig tegenaan te gaan met jou, jammer he!
Ik vond het ook jammer dat PB er niet verder op in ging, foto,s bewijzen het gelijk.

:wink:

Ik zie je op Carp.

Douwe

_________________
Vissen is een hobby, geen religie!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Douwe Bijlsma op 28-01-2002 11:37 ]</font>
Gebruikersavatar
Ruud Laros
Berichten: 797
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: delft

28-01-2002 17:15

complimentjes roger ,
slaat met een aantal dingen de spijker op zijn kop en daar hou ik wel van .

groetjes ruud
Roy Alofs
Berichten: 192
Lid geworden op: 02-01-2002 01:00

28-01-2002 17:46

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Roy Alofs op 2002-10-19 02:40 ]</font>
Raymond Hakkert
Berichten: 770
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Contacteer:

28-01-2002 19:42

Leuke bijdrage Roger!
Ben het niet overal mee eens maar ga zo door!

Even over die Polen...tja deze mensen leven nog in de jaren 40 als je ze met ons vergelijkt kunnen ze weinig aan doen denk ik. Zij zien een vis als een lekkernij en maken er geen punt van om de waterkant als vuilnisbak te gebruiken maar dat geldt niet alleen voor deze lui wat dacht je van de Fransen, Duitsers en Nederlanders ik denk dat je om welk land het ook gaat beter kan spreken over asociale en niet asociale lui!
HET IS WERKELIJK OM JE KAPOT TE SCHAMEN HOE SOMMIGE LANDGENOTEN DE WATERKANT GEBRUIKEN ALS VUILNISBELT...VOOR DE ZOVEELSTE MAAL, LAAT HET MIJ NIET ZIEN GEBEUREN want ik laat het je ter plekke opvreten...heb het al eens vaker gezegd en heb niet zoals Roger een auto nodig om je dat te laten doen als ik echt boos ben en als natuurfreak en karpervisser ben ik daartoe instaat!!

Nee zonder gekheid jongens laten we zuinig zijn op wat we (nog) hebben!

GR RAY
Gebruikersavatar
Roger Feijen
Berichten: 324
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Westervoort
Contacteer:

28-01-2002 20:16

Hallo allemaal

Allereerst bedankt voor al die complimenten :smile:

Roy

Lees dat stukje nog eens Roy. Je zult dan zien dat ik het met je eens ben dat de vis vaak ook in en voor het wier komt s'nachts. Theoretisch zou dit eigenlijk niet kunnen, maar in de praktijk komt het toch heel veel voor. Op sommige wateren zit er tussen de kent en het wier zelfs een wiervrije "zone". Overdag heb ik daar nog nooit karper gezien, maar s'nachts heb ik ze daar al wel gevangen. Misschien valt het wel mee met dat zuurstoftekort, of kan een karper gewoon ook met minder zuurstof uit de voeten als we gedacht hadden??

Raymond

Dat volk verder uit het oosten een andere mentaliteit hebben als wij(intussen gezapige westeuropeanen) is weinig mis mee. Het wordt alleen problematisch als "de goeden" eronder moeten lijden. Nu weet ik ook wel dat er in iedere cultuur(of land) een aantal "varkens" rondlopen. Het word echter anders als dit verankerd zit in hun gewoontes. Men meent dan namelijk dat dat kan! Nu moet ik eerlijk bekennen dat er een aantal terugkomers is die dus regelmatig die streek aandoen. Van die terugkomers is zich al een gedeelte bewust van de "normale" gang van zaken in Holland, en deze mensen beginnen zich ook aan te passen. Enkele van jullie hebben het nieuwe fenomeen ook al waargenomen(Russen). Die vuilproblematiek zou niet bestaan als er niet legaal(maar wel gedoogt) gevist mocht worden gedurende de nacht. Als je plek schoon is mag je verder vissen, is het een rotzooitje, dan moven, met een bekeuring.

mvg

Roger Feijen
Pieter de Jongh

29-01-2002 22:15

Beste Roger,
Allereerst complimenten voor jou uitvoerige bijdrage.
Ik wil er wel bij zeggen dat ik over enkele dingen anders denk of ze gewoonweg tever gezocht vind.
Maar jou nu een beetje kennende vind ik dat op de manier jij denkt je dit gewoon diep wil uitspitten en dat doe je dan goed, voor mij te diep maar dat wil zeker niet zeggen dat jij fout bezig bent.
Anders denken mag maar dan vooral onderbouwen waarom.
En dat doe jij goed, misschien dat ik over een tijdje ook wel wat dieper wil/moet gaan denken.
Maar meestal laat ik het zover niet komen en ga ik naar een water toe waar het makkelijk vissen is!

Vooral het punt over zuurstoftekort bij een wierbed 's nacht denk ik dat het wel meevalt.
Nadat de zon onder is, einde fotosynthese, is het zuurstofgehalte net op zijn hoogst en heeft een redelijk buffer voor de nacht.
Aangezien de nachten vrij kort zijn en de invloed van extra karper miniem zullen zijn en daar bovenop ook nog een keer toevoer van "vers" zuurstof uit het omringende water zal komen denk ik dus dat er nooit een niveau bereikt zal worden dat het de vis afstoot.

Helaas heeft de commercie er meer moeite voor over om oms te belazeren dan de handen ineen te slaan met ons vissers en een front te maken tegen de bedreigingen die vaak beter georganiseers zijn.
Het zij zo, het zal een minder belegde boterham worden voor hun.

Groeten pieter
Tom Boer

30-01-2002 13:47

Helemaal met Pieter eens. Echt een goede diepgravende Rotary Letter die je weer eens aan het denken zet en soms laat denken vissen is toch veel simpeler.
Hopelijk worden de volgende rotarys ook weer zo goed.

Groeten,

Tom
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

31-01-2002 11:35

Hallo Roger,

Complimenten voor je goede onderbouwing.
Zelfs het zuurstof tekortverhaal rond de wierbedden maak je aannemelijk, zeker wanneer je de reactie van Pieter er naast legt, bovendien wil het niet zeggen dat de karper het tussen de wierbedden opgenomen voedsel ook daar verteerd, maar dit ook op zuurstofrijkere plaatsen zou kunnen doen.

Het commerciele gedeelte met betrekking tot de materialen ( rigs en mooie spullen), ach ja, de vraag bepaald het aanbod en het is maar net wat de gek ervoor geeft.

Anders word het waar de commercie gaat bemoeien met "Natuurlijk geconserveerd", "niet Chemisch" en "Luchtgedroogd".
Gevaarlijk word het daar waar de conserverende werking van Natuurlijke stoffen erger is dan de vermoedelijke kwaal.
Prima dat je dat naar voren brengt, want hier worden we met ons allen flink belazerd.

Groeten Henk
Piet Vogel
Berichten: 853
Lid geworden op: 19-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

19-02-2002 19:42

Hallo Roger
Allereerst even een compliment voor je zeer uitgebreide rotary.Ik kan het met veel van jou meningen eens zijn maar over dat PB gedoe moet ik toch reageren. Als eerste kan ik mij niet voorstellen dat iemand van ons zo reageerd op een vraag van een klant, iedereen die ons kent weet dat wij al jaren op de karperbeursen staan om onze onderlijnen goed uit te leggen. En over het feit dat wij zo commerciel zijn moet ik toch even lachen, heb jij wel eens een bedrijf op de beurs gezien die al jaren al de knopen van hun rigs aan iedereen verteld die het weten wil (lekker commerciel niet?) en vervolgens ook nog eens stap voor stap deze knopen in Karperwereld nr. 15 publiseerd. En als laatste nog even over de Triggerrig die volgens jou het zelfde is als de Hingelink, nou dat is niet zo de Trigger heeft het rvs ringetje met twee driekamerknopen bevestigt en de Hingelink heeft het ringetje aan 1 kant (de haak kant) direct vastgeknoopt. Wat ik ook nog even kwijt wil is dat er op de Triggerrig door ons nu een veel betere variant is ontworpen deze rig is doormiddel van een stukje gevlochten lijn onderbroken (dit is geen reclame omdat wij deze rig niet op de markt brengen om de doodeenvoudige reden dat hij veel te duur zou worden. Wel een aanrader voor een iedereen om zelf te maken, wil je weten hoe dat moet? kom dan naar de Visma en wij nemen zoals gewoonlijk alle tijd voor een iedereen om de rig uit te leggen. Ook zal ik zo snel mogelijk een uitgebreid artikel over alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stiff rigs voor de Karperwereld schrijven.
Dit is trouwens de eerste keer dat ik op iets dat mij aangaat reageer ik vond het eigelijk wel leuk dus ik denk dat jullie mij vaker op deze goede site zullen zien reageren.
Roger tot ziens hoop ik.
Gebruikersavatar
Roger Feijen
Berichten: 324
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Westervoort
Contacteer:

19-02-2002 20:37

Hallo Piet

Leuk dat je even reageerd Piet. Ik weet natuurlijk niet of jij of een ander dat was die die reactie gaf daar. dat is ook al een paar jaar terug. Het voorval is echter wel echt gebeurd(maakt nu ook niets meer uit). Waar het om draait, is de term hingelink, en triggerrig. Een hingelink is een stiffrig die op de een of andere manier via een hinge(scharnier) een draaipunt creeerd. Met wat voor knoop, en met hoeveel ringetjes dat gebeurd is niet van belang. De scharnierende werking van die rigs is per slot practisch hetzelfde, vandaar de naam hingerig.
Nu een triggerrig moet een trigger hebben. Een trigger is iets dat reageerd op een actie van een vis(bv het klemmen van de boilie en dan wegzwemmen levert rek op in het elastiek bij de wonderlijn). Dat is dus een vorm van trigger. Er zijn nog andere vormen. Een actie van een vis geeft een reactie van je rig. De vis triggert de rig. Een fundamenteel verschil dacht ik zo?!

Waarom dan een "simpele" hingerig een triggerrig noemen?

De commercie zorgt in dit geval dus door de termen te verdraaien voor spraakverwarring onder de vissers. De vissers die al een tijdje meedraaien noemen een rig hingelink, die door de mensen(die beinvloed zijn door commercie) triggerrig genoemt wordt.

Beide rigs kunnen heel goed werken mits de omstandigheden daarvoor juist zijn. dus waarom niet het beestje bij zijn juiste naam noemen?

Dat PB goede producten maakt, daar ben ik het wel mee eens(gebruik er zelf een aantal van naar volle tevredenheid). Dat de uitleg en/of benaming ervan soms niet klopt, is net als bij korda voor verbetering vatbaar. Het nu ingezette proces van anders benamen is inmiddels onomkeerbaar geworden(lees het artikel rigs van Bart van de Hurk er maar op na). dat is spijtig, en ik vindt dat de commercie hiervoor wel verantwoordelijk is.

Nu hoef je je dit als PB testvisser(of medewerker) niet kwalijk te nemen daar er vele anderen zich hieraan ook schuldig maken. en ik weet ook wel dat je een achterstand zou oplopen als PB als enige actie zou ondernemen. In mijn ogen zou PB echter wel erop vooruitgaan!! Eerlijkheid is voor mij wel belangrijk.


Met vriendelijke groet

Roger Feijen
Mike van Zijl
Berichten: 324
Lid geworden op: 08-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam

19-02-2002 21:18

Hé Hallo Piet.

Wat leuk dat je ondanks alle drukte met o.a jullie eigen site, de winkel, de beurzen, de regio Amsterdam (geintje) toch nog tijd hebt gevonden om op dit Forum te verschijnen.
Ik (wij) zou(den) het heel erg waarderen als je van tijd tot tijd eens meedoet met voor jou interessante discussies.

Als man uit de vaak harde praktijk is jou input meer dan welkom.

Groeten en ik zie je 6 maart vast wel.


Mike

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mike van Zijl op 2002-02-19 21:19 ]</font>
Tom Boer

20-02-2002 09:48

Hallo Piet,

Echt leuk dat je hier bent.
Ik weet wel dat het PB knoop team op elke beurs, meeting zeer veel publiek trekt. En alle knopen worden dan uitgebreidt voorgedaan.

Wat ik nog even wil vragen aan jouw Piet:
In een andere discussie gaat het over het wel en wee van de recoilrig. Ik zag deze op de laatste beurs ook bij jullie op tafel liggen. En als jullie iets knopen dan is er meestal ook goed over nagedacht. Graag zou ik dan ook jouw mening eens horen over deze rig.

Alvast bedankt,

Tom
Hans-Peter van Ee

20-02-2002 14:57

Piet

Welkom op deze site en ik moet zeggen dat jij in jouw eerste posting, je mening niet onder stoelen of banken steekt.

Mooi, hoe kritischer hoe beter.

Nu beweer jij dat jouw/jullie bedrijfje niet commercieel is, en onderschrijft dat door te melden dat jullie elke knoop desnoods voordoen, plus alles wat er maar over te vertellen valt, vertellen jullie ook.
Volgens mij is dat gewoon een goede service naar de klant toe en heeft dat weinig te maken commercie.

Weet jij hoeveel knopen de gemiddelde karpervissen kent, laat staan zelf kan knopen??

Hoeveel karpervissers zijn bereid hun tijd te steken in het knopen van onderlijnen??

Ook meldt jij dat er een verbeterde versie van de trigger-rig is, maar dat de prijs te duur zou uitvallen om te kunnen verkopen.
Nou, sommige vissers geven hun geld gerust uit aan dit soort dure items, liever dat, dan dat men zelf uren gaat investeren in het knopen van onderlijnen.

En ook al zou jullie bedrijf commercieel zijn dat is dan toch jouw zaak??

Of is het zo dat als men zich kritisch uitlaat over onderlijnen waarvan de meerwaarde op zijn minst twijfelachtig is, slecht kan zijn voor de verkoopcijfers??

Zelf ben ik heel kort door de bocht wat betreft onderlijnen. Ik ken er slechts 2.

Een korte en lange onderlijn!

met vriendelijke groet

HPE

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Hans-Peter van Ee op 2002-02-20 14:58 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Hans-Peter van Ee op 2002-02-20 15:00 ]</font>
Piet Vogel
Berichten: 853
Lid geworden op: 19-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

20-02-2002 20:09

Hallo Tom,

Wat ik persoonlijk vind van de recoilrig is dat er nog steeds geen siliconenslang te vinden is die zo soepel is dat de rig hetzelfde zou werken als de rekkerrig (wonderlijn). Ik ben van mening dat geen enkel loodgewicht zwaar genoeg zal zijn om op zijn plaats te blijven en dat het siliconen langzaam op spanning komt. Verder vind ik de rig er op dit moment nog weinig subtiel uit zien. Wij zijn met het PB team druk bezig deze rig te optimaliseren of dit lukt kan ik op dit moment nog steeds niet met zekerheid zeggen.

Groetjes,
Piet Vogel.
Piet Vogel
Berichten: 853
Lid geworden op: 19-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

20-02-2002 20:17

Beste Hans-Peter,

Natuurlijk zijn wij een commercieel bedrijf, ik ben echter niet bang dat enige negatieve publiciteit over onze onderlijnen zal leiden tot een daling in de verkoop. Het is namelijk zo dat het grootste aantal onderlijnen dat wij verkopen bestemd is voor echte recreatievissers, zoals oudere mensen, witvissers met een bijlegger en vakantievissers, deze groep zal echt geen karperbladen of sites bezoeken dus die negatieve publiciteit zal hen niet bereiken. Het aantal speciale onderlijnen, zoals stiff- en triggerrigs dat wij verkopen, blijft hierbij ver achter. Dus mijn conclusie is dat de meeste "specialisten" toch hun onderlijnen zelf maken.

Groetjes,
Piet Vogel
Edwin Wouters
Berichten: 286
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Noord-Holland

20-02-2002 20:26

Ha die Piet,
leuk om jou hier ook te zien. Ben je al zo oud (geintje).
Hpe, tuurlijk is PB commercieel. Jij werkt toch ook voor je boterham :smile:, wat Piet aangeeft is dat het nog veel commercieler kan. Hij kan de knopen voor zichzelf houden. Dat doen ze niet. Ze staan ze op alle beurzen ALLES uit te leggen. Trouwens, als er één niet commercieel is (op dit gebied) is het Piet zelf wel, hij zal eerder de handel weggeven als eraan verdienen. En ik moet toegeven, als er bij mij één visser hoog aangeschreven staat is het Piet.
a. hij verteld ALLES om een ander te helpen
b. hij werkt voor zijn vissen (niet wachten)
c. hij bezit gigantisch watersence.
Zo, zit ik er diep genoeg in Piet?
Kort om, een aanwinst op dit board.
groet,
edwin
Hans-Peter van Ee

21-02-2002 08:20

Piet

Bedankt voor jouw uitleg want ik kreeg even het vermoeden dat jullie een sociale instelling waren voor armlastige karpervisers.

Wat betreft de diverse onderlijnen die PB in zijn assortiment heeft, wat is nu een graadmeter voor jullie om ze betere eigenschappen t.a.v. het vangen toe te kennen, dan gewoon een simpel standaard onderlijntje??

Edwin

Wat schuift het ?? :smile:

met armlastige groet

HPE
Plaats reactie