Jasper,
Dank voor je compliment.
Chilipoeder, Kerriepoeder en Paprikapoeder hebben overeenkomsten maar zijn niet gelijk. Chilipoeder bestaat voor een groot gedeelte uit pepers, paprika poeder, komijn en oregano.
Kerriepoeder, de samenstelling hiervan kan heel sterk variëren. Voor de samenstelling hiervan zie link:
KerriePaprikapoeder is het poeder van de rode paprika die eerst gedroogd wordt en daarna heel fijn gemalen. Je hebt een zoete paprika poeder die de gewone paprika smaak met zich mee draagt en je hebt een pittige variant die neigt richting de pepers.
Al met al komen vele kruiden weer bij elkaar terug en zie je ze ook in combinatie. Robin Red is daar natuurlijk ook eentje van, ook hierin zitten ingrediënten verwerkt als paprika en dergelijke. Het in het artikel aangehaalde recept is natuurlijk ook maar een voorbeeld. Je kunt de kerrie gerust vervangen door een andere. Heel veel kruiden en specerijen kunnen dat plekje invullen. Dat is het persoonlijke tintje wat je eraan geven wilt/kunt.
Groeten
Eddy