Goed gedaan Eddy, de beginnende visser zal zich er vast wel in herkennen.
Luid en duidelijke weergave van een prima initiatief.
Het zelf draaien kost echter wel wat inspanning zou voor de deze doelgroep wel eens en niet te nemen drempel kunnen zijn..
Boilies maken, waar te beginnen? Eddy Norder
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 671
- Lid geworden op: 21-01-2002 01:00
- Locatie: Dwingeloo
Eddy,
Duidelijk artikel en zeer welkom voor veel startende karpervissers. En dat gelardeerd met goede, duidelijke foto's. Chapeau!
Gr,
Frank
Duidelijk artikel en zeer welkom voor veel startende karpervissers. En dat gelardeerd met goede, duidelijke foto's. Chapeau!
Gr,
Frank
- Eddy Norder
- Berichten: 1317
- Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
- Locatie: Sappemeer
- Contacteer:
Dank je, ook al is er maar 1 iemand die er iets aan heeft dan ben ik tevreden.
GR.
E.
GR.
E.
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
-
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
- Locatie: Utrecht
Super duidelijk..
Alleen 1 vraag bij attractoren staat 50gr. Kerrie poeder.
Is dat een beetje hetzelfde als Chilli poeder of moet ik dan aan Robin Red denken.
Ik ga het zeker proberen.
Jasper.
Alleen 1 vraag bij attractoren staat 50gr. Kerrie poeder.
Is dat een beetje hetzelfde als Chilli poeder of moet ik dan aan Robin Red denken.
Ik ga het zeker proberen.
Jasper.
- Eddy Norder
- Berichten: 1317
- Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
- Locatie: Sappemeer
- Contacteer:
Jasper,
Dank voor je compliment.
Chilipoeder, Kerriepoeder en Paprikapoeder hebben overeenkomsten maar zijn niet gelijk. Chilipoeder bestaat voor een groot gedeelte uit pepers, paprika poeder, komijn en oregano.
Kerriepoeder, de samenstelling hiervan kan heel sterk variëren. Voor de samenstelling hiervan zie link:
Kerrie
Paprikapoeder is het poeder van de rode paprika die eerst gedroogd wordt en daarna heel fijn gemalen. Je hebt een zoete paprika poeder die de gewone paprika smaak met zich mee draagt en je hebt een pittige variant die neigt richting de pepers.
Al met al komen vele kruiden weer bij elkaar terug en zie je ze ook in combinatie. Robin Red is daar natuurlijk ook eentje van, ook hierin zitten ingrediënten verwerkt als paprika en dergelijke. Het in het artikel aangehaalde recept is natuurlijk ook maar een voorbeeld. Je kunt de kerrie gerust vervangen door een andere. Heel veel kruiden en specerijen kunnen dat plekje invullen. Dat is het persoonlijke tintje wat je eraan geven wilt/kunt.
Groeten
Eddy
Dank voor je compliment.
Chilipoeder, Kerriepoeder en Paprikapoeder hebben overeenkomsten maar zijn niet gelijk. Chilipoeder bestaat voor een groot gedeelte uit pepers, paprika poeder, komijn en oregano.
Kerriepoeder, de samenstelling hiervan kan heel sterk variëren. Voor de samenstelling hiervan zie link:
Kerrie
Paprikapoeder is het poeder van de rode paprika die eerst gedroogd wordt en daarna heel fijn gemalen. Je hebt een zoete paprika poeder die de gewone paprika smaak met zich mee draagt en je hebt een pittige variant die neigt richting de pepers.
Al met al komen vele kruiden weer bij elkaar terug en zie je ze ook in combinatie. Robin Red is daar natuurlijk ook eentje van, ook hierin zitten ingrediënten verwerkt als paprika en dergelijke. Het in het artikel aangehaalde recept is natuurlijk ook maar een voorbeeld. Je kunt de kerrie gerust vervangen door een andere. Heel veel kruiden en specerijen kunnen dat plekje invullen. Dat is het persoonlijke tintje wat je eraan geven wilt/kunt.
Groeten
Eddy
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
-
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 22-03-2008 20:42
Ik denk dat heel veel beginnende boilie-draaiers, inclusief ik, hier heel veel aan hebben.
Super stuk!
Gr. Christian
Super stuk!
Gr. Christian
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Eddy,
da's de tweede al.
Niet naast je schoenen gaan lopen hè, doar is't now wat te kold veur in Grun'n.
da's de tweede al.
Niet naast je schoenen gaan lopen hè, doar is't now wat te kold veur in Grun'n.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Eddy Norder
- Berichten: 1317
- Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
- Locatie: Sappemeer
- Contacteer:
Ik heb een hekel aan koude voeten Henk, dus dat komt wel goed.
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
-
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 14-07-2007 15:58
- Locatie: Utrecht
oke in februari ga ik het recept maken en proberen..
Ik kwam op 4euro per kilo..
Waar halen jullie trouwens goedkoop je eieren gewoon bij de albert heijn 20 stuks of bij een boer?
Gr. Jasper
Ik kwam op 4euro per kilo..
Waar halen jullie trouwens goedkoop je eieren gewoon bij de albert heijn 20 stuks of bij een boer?
Gr. Jasper
-
- Berichten: 280
- Lid geworden op: 22-03-2008 20:42
Als je een eierboer in de buurt hebt, dan zou ik daar eens gaan vragen wat ze kosten.
Zal zo rond de 6 á 7 cent per ei zitten, scheelt toch weer wat met de supermarkt!
Gr
Zal zo rond de 6 á 7 cent per ei zitten, scheelt toch weer wat met de supermarkt!
Gr
- Rick Van Derks
- Berichten: 1121
- Lid geworden op: 24-02-2005 21:16
- Locatie: Hoogeveen
- Contacteer:
Prima artikel Eddy.
Groeten Rick
Groeten Rick
Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis.
Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist
http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
Combineer wat je meemaakt, met wat je al wist
http://www.hetvettebaarsje.nl/karpergroep
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 29-09-2009 19:04
- Locatie: swansdorf
Tja ;
Je zal anno 2010 niet weten hoe je n bolletje moet maken , dan staat je er mooi op
Gr
Je zal anno 2010 niet weten hoe je n bolletje moet maken , dan staat je er mooi op
Gr
- niek stroeve
- Berichten: 55
- Lid geworden op: 25-04-2010 19:47
- Locatie: Twente
Ik wil deze mix ook gaan draaien, maar zou ik in plaats van 50 gram kerriepoeder ook 50 gram robin red gebruiken? of is dit te weining? En zou ik hier ook een flavour in kunnen doen? Zo ja welke?
Groeten
Niek
Groeten
Niek
"The Difference in Carp is the way to success"
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 03-01-2011 17:37
- Contacteer:
hee, ik wil het gaan probeeren maar als ik het zo doe doe ik het dan goed ???
gr Tim,
• 200 gram polentabloem
• 200 gram tarwebloem
• 150 gram maïsmeel
• 100 gram sojameel
• 75 gram rijstemeel/bloem (voor de uitharding)
Totaal 725 gram basismix
• 125 gram vlees- of vismeel (bijvoorbeeld LT vismeel);
• 8 à 9 eieren
• Voeg aan dit geheel 30 ml olie toe (zonnebloem olie)
Wat hebben we Nodig om het te maken
• Kom of emmer (voor de mix, eieren en vloeibare toevoegingen)
• Mixer
• Pan en een gaspit
• Boilieplank of rolplank
• Boiliespuit (handmatige spuit of eentje op luchtdruk, in het geval van een luchtdrukspuit zul je ook nog voor een compressor moeten zorgen)
• Een droogplek om de boilies goed te kunnen laten drogen
Het maken van de boilie
1. je pakt een kom en tikt er 9 eieren in
2. dan voeg je er olie aan toe 30 ml{ en als het kan wat meg a mino
3. dit geheel kluts je goed door elkaar met een vork
4. wil je het bewaren zonder de vriezer dan moet je er wat conserveermiddelen bij doen
5. dan voeg je de kilo boillie mix (basis mix) aan toe dit kneed je met een mixer tot het een mooi bolletje word
6. heb je dit dan doe je het in de boilie spuit
7. spuit er worsten van op de boilie tafel
8. gebruik tijdens het rollen niet te veel kracht
9. na het rollen doe je de boilie is een grote pan met een zeef en laat ze koken ongeveer 3á4 min of tot ze drijven
10. schud een paar keer dat ze niet aan elkaar blijven plakken
11. leg ze op een theedoek of in een droog mand en laat ze 12 uur drogen
gr Tim,
• 200 gram polentabloem
• 200 gram tarwebloem
• 150 gram maïsmeel
• 100 gram sojameel
• 75 gram rijstemeel/bloem (voor de uitharding)
Totaal 725 gram basismix
• 125 gram vlees- of vismeel (bijvoorbeeld LT vismeel);
• 8 à 9 eieren
• Voeg aan dit geheel 30 ml olie toe (zonnebloem olie)
Wat hebben we Nodig om het te maken
• Kom of emmer (voor de mix, eieren en vloeibare toevoegingen)
• Mixer
• Pan en een gaspit
• Boilieplank of rolplank
• Boiliespuit (handmatige spuit of eentje op luchtdruk, in het geval van een luchtdrukspuit zul je ook nog voor een compressor moeten zorgen)
• Een droogplek om de boilies goed te kunnen laten drogen
Het maken van de boilie
1. je pakt een kom en tikt er 9 eieren in
2. dan voeg je er olie aan toe 30 ml{ en als het kan wat meg a mino
3. dit geheel kluts je goed door elkaar met een vork
4. wil je het bewaren zonder de vriezer dan moet je er wat conserveermiddelen bij doen
5. dan voeg je de kilo boillie mix (basis mix) aan toe dit kneed je met een mixer tot het een mooi bolletje word
6. heb je dit dan doe je het in de boilie spuit
7. spuit er worsten van op de boilie tafel
8. gebruik tijdens het rollen niet te veel kracht
9. na het rollen doe je de boilie is een grote pan met een zeef en laat ze koken ongeveer 3á4 min of tot ze drijven
10. schud een paar keer dat ze niet aan elkaar blijven plakken
11. leg ze op een theedoek of in een droog mand en laat ze 12 uur drogen
Life is a game, Fishing is serieus.
-
- Berichten: 169
- Lid geworden op: 02-12-2010 19:42
met alles mixen enz pak je gewoon ff een mixer ipv die vor, werk stukkkken fijner.
gr
gr