Penavonturen van een Kubo


Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:21

Hoi, medevissers :)

Ik heb het een en ander gepost in mijn voorsteltopic, maar met oud en nieuw door elkaar, en het werd een beetje rommelig vond ik. Vandaar dit nieuwe topic over mijn penavonturen. :lol:

18-08-2016:

Ik sta op het punt om aan mijn tweede karpervisleven te beginnen. en aangezien ik forums wel leuk vind, heb ik me hier maar aangemeld.

ik ben 41 jaar, 100% medisch afgekeurd, maar ik kan nog wel iets, en de verveling begon een beetje toe te slaan. ik was behoorlijk intensief karpervisser een jaar of 20 geleden, dus waarom die hobby niet weer eens oppakken? inspectie van de spullen leerde me dat ik eigenlijk nog alles heb, op een bivvy na, maar die heb ik toch niet meer nodig.

ik heb vroeger het hele plaatje doorlopen, van het begin op de plaatselijke en zeer goed bezette wetering naar wat plasjes in de buurt, toen naar het kanaal en uiteindelijk op de rivier belandt (de maas) en ook nog behoorlijk wat trips gemaakt naar frankrijk. daarnaast redelijk wat pen-ervaring en dat laatste wil ik dus weer gaan oppakken. neen, ik heb geen zin meer om op een stretcher te hangen en dagen aan het water te bivakkeren ik wil actief gaan vissen. natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen, maar een aantal zaken zijn toch veranderd, zo ga ik niet wegen, en ook geen foto's maken. gewoon lekker vissen, vangen en meteen terugzetten.

Vanavond begin ik met voeren op een tweetal oude stekken, beiden brugstekken op een gedeelte van een water waar je in ieder geval op dat gedeelte niet uit de kant kan vissen wegens oevervegetatie, en buiten mij heb ik daar nog nooit iemand zien vissen, aangezien je er natuurlijk geen bivvy kwijt kan en ook het scheppen van een karper een hels karwij is. maar ik heb er in het verleden uitstekend gevangen, en ik heb er harstikke veel zin in. ik denk dat ik er meteen maar een uur of 2 a 3 ga vissen, blijf doorvoeren en volgende week na de regen (het schijnt de komende dagen wat slechter te worden qua weer) ga ik dus pas echt vissen. 's-ochtends vroeg en in de avond. ik weet zeker dat ik er een pak ga vangen! :)
aas is vooralsnog duivenvoer en hennep met een snuifje chilipeper, maar ik ga er af en toe wat aardappelen bijgooien (niet te veel in verband met de snelle verzuring van de aardappel) om uiteindelijk toch op de aardappel te gaan. witvis op de stek is juist de bedoeling, azen zet aan tot azen.

nou, dat was het vooralsnog. misschien maak ik nog wel een topic aan bij 'penvisserij' om mijn avonturen op te tekenen. maar reken niet op gewichten of foto's, want het gewicht boeit me niet meer en foto's met karpers heb ik echt al stapels en stapels.

jullie horen het nog wel,

Joost Rippen.
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:26

19-08-2016. 's-ochtends

2 uurtjes gevist, ik vond het erg leuk. nog niks gevangen, maar wel meteen witvis op de stek (veel kleine aasplakkaatjes) en een horde voorntjes die mijn dobber maar bleef aanvallen. van het weekend wat andere dingen te doen, maar natuurlijk gewoon doorvoeren en ik denk vanaf dinsdag weer vissen.
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:28

19-08-2016 's-avonds

tuurlijk!

Ik ben net wezen voeren, en ik dacht nog even een minuutje of 10 te blijven kijken of ik actie zag.

En dat heb ik geweten. uiteindelijk heb ik een uur staan kijken naar een groepje karpers, allemaal dikke spiegels (terwijl ik er vroeger alleen schubs uithaalde). de grootste en een kleinere hebben zowat een half uur al happend een halve meter onder de oppervlakte rondgezwommen op en rond mijn stek om die dan toch te gaan inspecteren. uitendelijk zag ik de grote naar boven zwemmen met een aardappel in zijn mond om die weer te laten vallen. buiten de aardappels te inspecteren hebben ze niet echt op het duivenvoer geaasd want geen enkel aasplakkaat gezien, en die zie je echt wel op deze bodemsoort. naast de twee spiegels spotte ik nog een spiegel die zich wat afzijdig hield en nog wat onduidelijke schimmen.

helaas kan ik vanavond niet vissen, maar het is natuurlijk wel erg hoopvol. ik hoop dat ik dit weekend al een gaatje vind om te gaan vissen, geen zin om tot dinsdag te wachten!
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:41

20-08-2016

vanochtend toch een gaatje gevonden om te vissen.

binnen 5 minuten zag ik de grote spiegel al op mijn stek, en nog 5 minuten later zeilde het pennetje al weg :)

natuurlijk meteen de waterlelies in, maar gelukkig sta je er recht boven (brugstek) en na een minuutje of 3 had ik hem los. de rest van de dril stelde niet zo veel voor hoewel scheppen erg lastig is op die stek.

op de valreep toch maar een bewaarzak meegegrist van thuis, de bedoeling was niet wegen en geen foto's maken maar ja, ik was toch wel nieuwsgierig, dus toch maar een weger gaan kopen en m'n pa opgetrommeld om een foto te maken. het gewicht was 26 pond nog wat en de vis was zo goed als leder op een enkele schub bij de kiewen en rond de staart.

(edit; achteraf bleek de weger kapot. ik had de weger ook al op zn kop gehouden, en precies in het midden staat 26, en dat kwam enigszins overeen met wat ik dacht, al had ik iets hoger gehoopt. inmiddels de kappote weger omgeruild voor een dure Korda weger. gewicht van de vis is dus onbekend.)

verder nog 2 wegzeilers gehad vlak na de vangst maar misgeslagen, een half uurtje later nog een wegzeiler die meteen omhoog kwam en toen werd het stil, op wat getrek van witvis na dan.
Bijlagen
visvis) (Custom).jpg
(197.99 KiB) 3947 keer gedownload
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:44

20-08-2016 's-avonds

vanavond toch maar weer 2,5 uur gevist op dezelfde stek maar ze deden het niet echt. wel mooie lucht met dubbele hele regenboog. maar goed, rustig doorvoeren en begin van de week weer vissen, heb minimaal 6 verschillende karpers gespot dus ik ben daar nog niet klaar. brugstek 2 heb ik nog niet gevist en doe het rustiger aan daar qua voeren. nog geen karper gezien daar en op brugstek 1 al 6 waarvan 1 gevangen.
Bijlagen
IMG_0004 (Custom).JPG
(97.54 KiB) 3946 keer gedownload
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:48

22-08-2016

nou, vanavond en morgenochtend moet het gebeuren. dat wil zeggen, als het niet regent vanavond. morgenvroeg is mist voorspeld, en dat zie ik wel zitten. verderop de week ook nog wel tijd, maar gezien het warme weer zullen dat denk ik alleen vroege ochtendsessies zijn :)
afgelopen donderdag begonnen met voeren/vissen en dus al een mooie 26 ponder gevangen in drie korte sessies van een uurtje of 2.

materiaal is een penhengel 12' 1,75 lbs met een verzwaard dobbertje, basisaas hennep met flink wat chilipoeder en duivenvoer met een schep suiker en ook chilipoeder dan nog wat aardappelkruimels en een aardappel aan de haak.

ik vis vanaf een bruggetje in een klein open stukje omgeven door waterlelies, diepte is 1 meter 70 en het water is erg helder, ik denk dat je zo 80 cm onder het wateroppervlak kan kijken waardoor je karpers op half water gewoon ziet zwemmen en zelfs zwiepende staarten kan spotten van karpers die op hun kop aan het azen zijn op mijn voerstek!

zo, wat heb ik er weer een zin in! :)
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:50

23-08-2016

oei, het was niet veel. gister niks, vanochtend duurde het drie uur voor een klein karpertje met de aardappel wegzwom. voelde even wat weerstand maar de hele aardappel kwam weer naar boven.

ook de witvis heeft het zo goed als laten afweten. na het vissen de rest van het voer er ingegooid, morgen eventjes niks zelfs niet voeren, laat het maar even tot rust komen. dit weer ligt mij niet zo als karpervisser. nog eens proberen als het weer wat omslaat.
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:52

gisteren toch maar gevoerd en niet zo'n beetje ook. en ondanks het warme weer toch maar even een hengeltje in gaan gooien vanavond met het voeren. als ik er toch ben kan ik net zo goed die hengel een uurtje of 2 uitwerpen en een stuk bruiner worden.

nu eens geen aardappels, maar gewoon eens kijken wat er met het basisvoer, duivenvoer en hennep, gebeurt. de grote aardappelhaak ingeruild voor een maatje 10 met een bruine boon en een maiskorrel op de hair. zo, wat een witvis actie, niet meer normaal. echt continue getrek aan het aas, zelfs met ingooien storten ze zich al op het aas. omdat het zo druk op de stek was toch maar een paar handen meer er bij gegooid. na een uur een schim op half water die over mijn stek zwom, en 5 minuten zeilde het dobbertje weg en hangen. zo wat een turbovis, heeft me alle hoeken van de opening tussen de lelies laten zien. hioj was ook aan de buitenkant gehaakt.na een behoorlijk lange dril dacht ik hem te kunnen landen, duikt ie weer de lelies in. na weer veel moeite hem er uit gekregen en schepte ik een mooi langgerekt schubje. maar niet gewogen want weger in de auto gelaten en snel een voorbijganger een fotootje laten maken en snel weer teruggezet. ik heb best wel mazzel gehad want de haak was ook al uitgebogen. snel alles vervangen, nog een halfuurtje gevist maar toen werd het al weer donker. van het groepje dikke spiegels die er vaak zit deze keer geen spoor. en ze zijn zo veel makkelijker te spotten met hun pikzwarte ruggen en felgele buiken dan de goed gecamoufleerde schubs die echt schimmen zijn.
omdat het zo druk was met witvis heb ik maar flink gevoerd na afloop, en ik ga de hoeveelheid voer verdubbelen de komende dagen. ik hoop dat ik van het weekend tijd heb, en wel voor ochtendsessies. die kan ik wat langer maken dan in de avond want de zon gaat al weer zo snel onder.
Bijlagen
IMG_0093 (1).jpg
(167.96 KiB) 4259 keer gedownload
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:55

26-08-2016

toch maar weer even gevist vanavond, en er lag een laagje groen/bruin/witte drab over mijn stek waardoor ik geen zicht had. toch maar gaan vissen, en na een uur een mooie wegzeiler. na wat strubbelingen tussen de waterlelies ving ik een mooie schub....

nou, dat wil zeggen, een losschieter en een schub aan de haak. de vis had mijn hele stek overhoop gehaald, toch maar weer ingegooid iets dichter bij de brug en ik zat meteen muurvast. uiteindelijk alles kwijtgeraakt inclusief mijn mooie verzwaarde dobbertje. :(

de zin was over dus maar weer naar huis gegaan waar de een of andere steekvlieg me zit lek te prikken. soms zit het mee, soms zit het tegen. naar goed, dus al 2 keer binnen het uur beet en dat is dan toch wel weer hoopgevend. :)
Bijlagen
IMG_0107 (Custom).JPG
(60.05 KiB) 4259 keer gedownload
IMG_0110 (Custom).jpg
(117.64 KiB) 4259 keer gedownload
IMG_0112 (Custom).JPG
(138.63 KiB) 3942 keer gedownload
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 11:58

en we zijn aangekomen bij vandaag :)

vanochtend vroeg uit de veren voor een korte pensessie :)

ik werd overrompeld door een flinke vis die een minuut of 2 na de ingooi er al vandoor ging met het aardappeltje. ik was te laat, de slip stond nog veel te open en voor ik hem kon blokken was de vis al een meter of 5 de waterlelies ingedoken waarna hij een draai maakte. muurvast, te veel lelies gepakt en na een minuutje of 10 duwen en trekken knapte de lijn. gelukkig was het de haakknoop, dus mijn dobbertje was gered en de karper geen sliert lijn achter zich aan. shit, dat was een hele mooie, ik meende de lederen huid van de dikke spiegel te zien. :(

daarna een uurtje niks tot er leven in het pennetje kwam en hangen. deze kon ik wel blokken, en na een redelijk makkelijke dril lande ik een kleine spiegel. vorige week een weger gehaald, een goedkope maar die deed gewoon helemaal niks! en toen kwam ik er achter dat ik mijn eerste vis ook niet goed heb kunnen wegen want de weger was toen al kapot, en ik heb op zijn kop gewogen en in het midden staat 26 dus daar kwam die op te staan. geen 26 pond maar 26 kilo!

helaas had ik mijn aardappelen iets te lang gekookt, waardoor ik na nog een half uurtje al door mn aardappelen was. geen zin om opnieuw op te tuigen voor met duivenvoer op de hair, dus ben ik maar naar de hengelsport gegaan voor een andere weger. ik dacht dezelfde te nemen, maar na een test deed ook die niks. tja, 19,95 dus troep denk ik. uiteindelijk heb ik de knoop maar doorgehakt en een dure Korda weger gekocht van 100 eurootjes.

overigens ga ik er wellicht een tweede stek op na houden, maar ik ben er nog niet helemaal over uit waar.
Bijlagen
IMG_0139 (Custom).JPG
(186.69 KiB) 3940 keer gedownload
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

30-08-2016 20:57

Leuk dat je een soort blog begonnen bent.

Ik las dat je een haak kromtrok. Mag ik weten met welke haken je vist?
ik heb zelf slechte ervaringen met Korda haken, die gebruik ik dus al een tijd niet meer.
ik ben zelf een voorstander van Nash TT haken, diverse Gamakatsu haken, Solar 101 haken, en nu probeer ik weleens wat andere soorten wide gape haken.

Je voert ook met aardappelen. Doe dat zeker niet teveel, aardappelen verzuren snel in het water.
Voer met pellets en vis eens met particles, probeer het eens.

Succes!

Frenk
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

30-08-2016 21:17

Hoi, Frenk :)

ik denk dat het een gamakatsu haak was, maatje 10. wel een van lang geleden, ik gebruik gewoon mijn haken van vroeger en dat was veelal gamakutsa.
de reden is denk ik gewoon omdat ik tussen de lelies vis, en ik de vissen echt moet blokken om ze te dwingen de andere kant op te gaan. zo ook met die vis. dus behoorlijk kracht zetten en dan is een maatje 10 misschien toch net te iel voor dat werk. maar goed, ik had m wel gevangen. :)

basisvoer is duivenvoer dus ik voer niet echt met aardappelen, in het begin een keer een beetje en een paar dagen geleden wat. ah, vanochtend zijn er door te zacht gekookt ook wat meer aardappeltjes in het water belandt. maar ik doe het echt niet te gek. en toch af en toe een keer met duivenvoer op de hair, maar volgende keer neem ik wel een maatje 8.

volgende sessie weet ik nog niet. maar morgen wel gewoon wat duivenvoer er in. lekker in de buurt dus weinig moeite. :)
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

30-08-2016 21:26

Kijk in dat geval eens voor Gamakatsu haken van de nieuwe generatie. Als ze al ruim 15 jaar oud zijn..... ik vis ook niet meer met de Rini Groothuis haken van 30 jaar oud. :lol:

Tip: check je lijn na elke inworp op slechte stukken. Vind je ze, dan alle omhoog schuiven, slecht stuk wegknippen en haak opnieuw plaatsen.

Succes,

Frenk
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

31-08-2016 13:09

Hoi, Frenk.

ja, ik zal wat nieuw materiaal gaan halen binnenkort. en natuurlijk check ik de lijn regelmatig, lelievissen kan de lijn snel beschadigen.

mijn stek lag er goed bij toen net met voeren, wel is er sprake van blauwalg, zoals op zowat elk water hier in de buurt. dat is dus dat laagje op het water. bij wind drijft het allemaal een hoek in en dan krijg je van die smerige grijsgroenbruine drab.

nu eens van de andere hoek gefotografeerd:
Bijlagen
IMG_0146 (Custom).JPG
(166.63 KiB) 3800 keer gedownload
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

31-08-2016 13:27

nadat ik gevoerd heb ben ik naar een andere stek op zoek gegaan op een ander water (mogelijk staat het in verbinding met het water waar ik al op vis), en mijn oog viel op een mooie stek bij een klein gemaaltje. om er te komen moet je met een handbediend pontje naar de overkant, en dat heeft wel iets :)

meteen flink wat duivenvoer gestrooid. ze zaten meteen op mijn stek, dat wil zeggen, de eenden dan, die wat restjes duivenvoer van de lelies visten. ja een leuke, niet al te moeilijke stek, hoewel ik wel op moet letten dat eventuele vissen niet richting de kabel van het pontje gaan.
Bijlagen
IMG_0150 (Custom).JPG
de stek
(175.86 KiB) 3801 keer gedownload
IMG_0151 (Custom).JPG
het pontje
(176.89 KiB) 3801 keer gedownload
IMG_0152 (Custom).JPG
de stek vanaf het pontje
(149.5 KiB) 3801 keer gedownload
IMG_0155 (Custom).JPG
de stek, vanaf de andere kant
(156.9 KiB) 3801 keer gedownload
Dennis Slagboom
Berichten: 2340
Lid geworden op: 12-01-2010 21:58
Locatie: poeldijk

01-09-2016 06:50

Wat is een kubo?
Let op slagboom !
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

01-09-2016 10:51

Hoi, Dennis :)

een Kubo is een bijnaam voor een inwoner van de stad waar ik woon/geboren ben.
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

01-09-2016 14:34

En waar woon je dan.
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

01-09-2016 14:58

@ Frenk:

Den Bosch.

Ku staat voor het scheldwoord met een t er achter dat hier nogal veel gebruikt wordt als spreektaal, en Bo staat voor Bosschenaar.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2336
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

01-09-2016 18:11

Brabants raadsel: het is wit en woont op de boerderij

Joost, witte geit ?
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

04-09-2016 13:15

ik loop een beetje achter.

vrijdagochtend op het bruggetje in anderhalf uur 2 mooie vissen verspeeld in de lelies, ik was er helemaal ziek van! 3 uit 7 maar, dat is veel te weinig. ik heb besloten er hier voorlopig mee te stoppen en terug te komen als de lelies zo goed als weg zijn. nog even 2 uur gepend op de nieuwe stek met het handpontje, maar halverwege mijn sessie konden mensen de overkant niet meer bereiken, hij liep vast op zo'n 2 a 3 meter van de overkant. ook mij lukte het niet de oversteek te maken, maar 3 van die roeiers op zo'n surfplank hielpen mij naar de overkant. ook deze stek ga ik mijden, want als het pontje niet werkt moet ik 5km+ omlopen!

maar van de week een paar oude vismaten opgezocht, en ja hoor ze vissen nog steeds. die gingen van vrijdag tot zondag op een groot water zitten dat als lastig bekendstaat. ik heb een fox tentje gekocht en ben ben zaterdag 100 meter van hen gaan zitten op een stek waar ik vroeger nooit heb gezeten. mijn eerste nacht vissen in 17 jaar! dus wel gewoon weer eens met vast lood. om 01.10 kreeg ik een rustige terugloper die overging in een keiharde run, en na een dril uit het boekje ving ik een mooie bijna leder van 12 kilo. :)

een van mijn maten heeft morgen ook vrij, dus we doen nog een nachtje. op het lastige water of misschien op een ander, veel makkelijker water. maar goed, nu even thuis, moet voor 3 katten zorgen, en even bijkomen want heel slecht geslapen, zo goed als niet. moet echt wennen aan de stretcher, de spanning van het nachtvissen, de geluiden, de veel te kleine slaapzak.

maar goed, de penavonturen zullen dus soms afgewisseld worden met een nachtje statisch.

de vis, en het water van vannacht:
Bijlagen
IMG_0225[2] (Custom).jpg
(152.65 KiB) 3841 keer gedownload
IMG_0221[1] (Custom).jpg
(136.17 KiB) 3524 keer gedownload
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

05-09-2016 14:32

mn vismaat wou vis vangen dus zijn we op het makkelijke water gaan zitten, en zijn neefje kwam er ook nog bij. het ging redelijk, 7 vissen tot 23 pond, waarvan ik 3. maar goed, dat water is eigenlijk niks voor mij. zit te veel vis, wordt te veel gevist en veel te druk met visite (ligt midden in een volkswijk) dus eenmalig wat mij betreft. toch zitten er daar zo 5 40+ vissen, een pak dertigers, maar dus ook meer dan 1000 kleintjes. maar ik heb echt geen zin om tussen een rij andere vissers me door het pak kleintjes te werken richting de groten.

ik ga nu even een vispauze nemen, en dan hervat ik mijn penavonturen weer, met af en toe een nachtje tussendoor op het lastige water. het lastige water trekt me enorm, er zit heel weinig vis op, maar wel dus bijna alleen maar grote vissen!.

verder heb ik nog steeds geen boilie aangeraakt. ik blijf voorlopig zweren bij mijn zwaar gekruide duivenvoer/hennep combinatie. statisch met duivenvoer op de hair, en met pennen er met een aardappel op vissen. bevalt me goed, en ik ben veel goedkoper uit.
Bijlagen
IMG_tommy0031 (Custom) (2).JPG
(134.35 KiB) 3440 keer gedownload
IMG_tommy0036 (Custom) (2).JPG
(157.51 KiB) 3440 keer gedownload
IMG_Tommy0042 (Custom).JPG
(84.61 KiB) 3757 keer gedownload
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

05-09-2016 15:53

Hoi Joost, Partikels zijn inderdaad nog steeds erg goed in te zetten en stuk goedkoper dan de bollen. Ik vis er zelf graag mee.

Wat voor kruiden gebruik je?

Gr,
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

05-09-2016 17:28

Hoi, Kevin

Ik ben begonnen met flink wat chilipoeder, maar nu gaat er ook een flinke scheut paprikapoeder en knoflookpoeder doorheen, zowel tijdens het weken als ook nog tijdens het koken.

ik hou deze combinatie even aan maar ik ga ook nog met andere kruiden experimenteren. kerriepoeder is alvast een hele goeie heb ik gehoord.
Gebruikersavatar
Joost Rippen
Berichten: 418
Lid geworden op: 18-08-2016 14:42

09-09-2016 12:56

geen penavonturen deze week. wel ga ik 2 nachten op het lastige water zitten met m'n maat. ik heb een klein rubberbootje gehaald zodat ik ook alleen wat meer mogelijkheden heb, want met klein aas kom je niet ver, en op het lastige water zijn er maar weinig stekken waar het meteen wat dieper is onder de kant.