Welke winkel voor pennen en oppervlaktevissen


Plaats reactie
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

28-12-2014 14:49

Hallo allemaal,

Ik vroeg mij af of er ook hengelsportzaken zijn die een wat uitgebreider assortiment hebben wat betreft de pen en oppervlaktevisserij?
De zaken die ik tot nog toe heb bezocht hier in de buurt (zuidhorn - groningen) hebben allemaal wel wat, maar wel echt heel weinig. Een fatsoenlijk inklapbaar struinnet is bijvoorbeeld als niet te vinden, en even een stuk of wat verschillende van de betere molens naast elkaar voelen is me nog nergens gelukt.

Dus welke zaken bezoeken jullie als het om jullie struinvisserijspullen gaat?

Dit mag in het noorden zijn, maar als er echte aanraders zijn elders in het land hoor ik het graag (ik heb geen probleem met een keer een stuk rijden, en ik kom op veel plaatsen ook wel in de buurt.)

Ik heb trouwens ook al even overwogen om naar carp zwolle te gaan, maar naar ik heb gelezen is dat toch sterk gefocust op statische visserij en valt de hoeveelheid penspul erg tegen. (bovendien zeer druk, dus weinig mogeijkheden om rustige te kijken, te voelen en vragen te stellen)

Ik hoor het graag
Groet
Jelle
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

28-12-2014 16:36

Op zich vrij logisch, want ook in de (karper)visserij verkoopt men wat de meeste centjes oplevert.
Zover ik weet, bestaat een speciale penvis/struinshop niet (meer)
Voor speciale wensen ben je dan toch aangewezen op internet.

Overigens: Op de beurs is juist de aangewezen plek om molens/hengels te vergelijken. :wink:
"probleem" is wel vaak dat personeel niet altijd zelf penvissen beoefend.
Ach man..Ga toch vissen !!
Gebruikersavatar
Michiel de Vries
Berichten: 1359
Lid geworden op: 13-10-2006 00:13
Locatie: Leiden

28-12-2014 20:35

molens vergelijken zou niet zo'n probleem moeten zijn als je een goede winkel in de buurt hebt.
een penmolentje is niet anders dan een molentje voor op een snoekhengel oid

qua hengels en ander materiaal is het vaak een groter probleem en ben je veel al op het internet aangewezen
beurzen zijn wel goed om hengels te bekijken, zo heb ik op de laatste beurs in utrecht een aantal sportex hengels in de handen gehad om te kijken of het wat is
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

28-12-2014 20:59

Fred: dat een penvis speciaalzaak niet bestaat vermoed ik ook (helaas, lijkt me geweldig :D ), maar er zullen toch wel zaken zijn waar het penvissen meer dan gemiddeld gesorteerd is en waar ook meer dan gemiddelde deskundigheid op dat gebied aanwezig is?

En mocht nu uit dit onderwerp blijken dat dit echt niet mogelijk is dan overweeg ik nog steeds om naar dit beurs te gaan, altijd nog beter dan niets he 8)


Michiel: zelfs wat betreft molens moet ik zeggen dat het me niet meevalt als je er een paar wat betere naast elkaar wilt houden. Zo is het me nog niet gelukt om een penn battle 2000 en een 3000 tegelijk aan te treffen. Of een penn battle en een shimano rarenium tegelijk. Een shimano twinpower zelfs helemaal nog niet. En dit terwijl ik toch 4 hengelsportspeciaalzaken hier in de omtrek af ben gegaan.
Een goed struinnet heb ik nog nergens aangetroffen, laat staan dat ik iets kon vergelijken.


Dus tips blijven meer dan welkom!
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Fred Hazenbroek
Berichten: 1976
Lid geworden op: 04-12-2004 00:32
Locatie: z-h

28-12-2014 21:10

Jelle Bijker schreef:Fred: dat een penvis speciaalzaak niet bestaat vermoed ik ook (helaas, lijkt me geweldig :D ), maar er zullen toch wel zaken zijn waar het penvissen meer dan gemiddeld gesorteerd is en waar ook meer dan gemiddelde deskundigheid op dat gebied aanwezig is?

Dus tips blijven meer dan welkom!


Nu ik er over nadenk: Zou een uitgelezen kans zijn voor hengelbouwers. Penhengels zijn vaak
handbuilt vanwege speciale eisen. Een beetje ondernemer zou hier misschien ook op in
kunnen springen.(of doen dit? )
Zelf red ik me tot nu toe met m,n spulletjes en m,n ruim 20 jaar oude balcombe net :wink:
Ach man..Ga toch vissen !!
Gebruikersavatar
Andries Hoekstra
Berichten: 934
Lid geworden op: 08-10-2009 19:23

28-12-2014 21:17

Spullen kopen is net als het penvissen zelf; struinen en zoeken. Op internet, in winkels, luisteren en lezen wat anderen prettig vinden, waar mogelijk materialen voelen.
Er zijn helaas geen plekken waar echt een assortiment is en, zoals eerder aangestipt door Fred, de meeste verkopers hebben geen benul van wat goede materialen zijn voor penvissers.
Dan zijn we ook nog eens een lastig volkje met erg uiteenlopenden meningen over spullen etc.

Ik denk dat dat het belangrijkste is, probeer veel te lezen en waar mogelijk materiaal te voelen, door veel te pennen ga je merken wat je prettig vindt qua lijn, pennen en haken; je ontwikkelt een eigen stijl. Als je een eigen stijl hebt kun je ook gerichter zoeken en dat maakt het een stuk makkelijker.

Ongeacht wat ik nodig heb, ik struin altijd even de bakken met bv pennen na, check de haakjes als ik in een viswinkel ben, zo af en toe vind ik iets wat ik kan waarderen en koop ik er direct een aantal van in.


succes

gr Andries
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

29-12-2014 09:21

Aansluitend op wat hierboven vermeld wordt:

Ik heb op mijn blog meerdere dingen besproken:
* netten, zowel normale struinnetten als ronde netten, als inklapbare netten https://carpphotopassion.wordpress.com/2014/05/21/1444/
* dobberfabrikanten (2 artikels) die leveren via internet:
https://carpphotopassion.wordpress.com/ ... erdobbers/
en
https://carpphotopassion.wordpress.com/ ... dobbers-2/
* af en toe komt er een nieuwere hengel langs (ik ben meer een oldschool vissert)
Hier iets over hengels: http://www.totalfishing.nl/laatste-nieu ... penhengels

Ik pretendeer niet compleet te zijn of de waarheid in pacht te hebben, ik heb gewoon een en ander onderzocht wat ik als penvisser handig vind.

Kijk eens hier voor wat links van mij: https://carpphotopassion.wordpress.com/ ... 04/test-2/

Gebruik het als tips, niet als richtlijnen. Kijk vervolgens zelf rond op de Carp Zwolle beurs. Misschien meeten we elkaar daar wel :).

Qua molens en hengels moet je echt even in de map penvissen kijken, daar komen regelmatig molens en hengels voorbij die besproken worden. De Penn Battle 2000 vind ik nogal klein, de 3000 komt meer in de buurt, is mijn mening. Molens en hengels zijn iets persoonlijks.
Shimano float, The Force, Fox stalkers bijvoorbeeld, JRC specialist of classic float, Sportex (exclusive) float, Spro strategy carp float, of een hengel laten afbouwen / die handgebouwd is (CJW, Jeroen Schoordijk, Speciemenrods (BB), RodVisions), etc.

Molens vind je in vele soorten en maten. zoek iets tussen de 2500 en 400o series in (qua formaat). Ik ben een liefhebber van slip voorop, geen baitrunner, spoel 200 meter 27/00.
Voorwaarden molen:
* zeer goede slip
* voldoende lijn
* niet te klein, niet te groot, zeker niet te zwaar
vergeet marktplaats niet (50 euro voor een leuke tweedehandsje)

Lijn: Berkley 24/00 (ideale omstandigheden) - 26/00 - 28/00 - 30/00 (zwaardere ostandigheden).
voordeel: soepel, redelijk slijtvast, grote spoelen mogelijk, dus vaker wisselen is geen probleem
Tubertini lijnen, heerlijk zacht en geweldig goed.

Bepaal voor jezelf door vooronderzoek welke lengte hengel je wilt hebben, welke testcurve en wellicht welke prijs, alles afhankelijk van jouw omstandigheden. Ga vóór je naar Carp Zwolle gaat ook eens langs bij een grotere speciaalzaak meer zuidelijker van Groningen of een hengelbouwer. Puur ter vergelijking. Op internet kun je al voorselecteren welke zaken penhengels aanbieden. Bel of ze de hengels in huis hebben om teleurstelling en onnodig rijden te voorkomen.

Niet elke hengelbouwer / speciaalzaak komt in Carp Zwolle.

Je hebt nu aardig wat basisinfo, zoek hier in de map Penvissen verder naar info. Ieder heeft zijn eigen voorkeur en budget.

Succes! Laat eens weten wat je tegen die tijd al uitgezocht hebt de komende weken. Er zijn er zat hier die met je mee willen denken.

Grtz
Frenk de Gruiter
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

29-12-2014 10:54

Heren,

Ten eerste dank allemaal voor de uitgebreide antwoorden, tof dat jullie die tijd toch even willen nemen.

Wellicht even wat aanvullende informatie van mijn kant: ik ben geen beginnende penvisser, ik heb t in het verleden heel veel gedaan. De laatste paar jaren (5 ofzo?) echter heb ik niet gevist. Kleine kinderen, verhuizen, drukke baan.... En ook koi in de tuin waardoor de hang naar karpers op een andere manier gestild kon worden. Als gevolg van die kleine kinderen is de koivijver weer verdwenen en inmiddels is de honger terug.
Het is dus ook zeker niet zo dat ik geen spul heb of niet weet wat ik wil/nodig heb. In de afgelopen twee maanden heb ik me daarnaast ook weer helemaal bijgelezen over de spullen nu etc etc. Toen ik mijn spullen weer eens uitzocht (na dus jaren stofvangen) kwam ik er daarbij achter dat sommige onderdelen toch niet meer zo toppie zijn. Mn molens hebben hun beste tijd echt wel gehad, mn oude schepnet is toen kapot gegaan en nu heb ik alleen nog zo'n goedkoop klapnet van spro (wat voor kleine karpers net groot genoeg is.... Maar voor grotere niet) en mn lijn moet uiteraard vervangen worden.

Dus ik was op zoek naar de beste mogelijkheden om voordat het warmere weer er weer aankomt mn set weer op en top te hebben zodat ik dan lekker los kan met de pen... En vooral op de oppervlakte (dat blijf ik toch het allermooiste vinden, lekker dichtbij de kanten met de korst op karpes jagen en alles zien gebeuren)

Uit jullie reacties maak ik echter toch wel op dat een winkel met zelfs maar een half fatsoenlijk pen assortiment er eigenlijk al niet is en dat die beurs misschien dan toch de betere optie is. Ik heb m voorlopig in ieder geval maar in de agenda gezet :D
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

29-12-2014 11:43

Oh en Frenk: wat betreft die Penn Battle: dit is de molen waar ik momenteel het meest aan denk. Ik heb tot op heden alleen de 3000 in handen gehad dus ik weet niet precies hoe groot het formaatverschil is met de 2000.

Ik heb echter 3 hengels die ik gebruik. Een van 1,75 lb, dat is mijn "zware" stok voor als ik grotere vissen en/of veel obstakels verwacht. Hieronder zat ik te denken aan de 3000 met 26 of 28/00e. Daarnaast heb ik een 1,25 lb en een nog lichtere (is eigenlijk een matchhengel) die ik inzet bij kleinere vis of obstakelvrij water en hierop zou ik die 2000 overwegen met 22 of 24/00e.

Daarbij moet je je natuurlijk wel weten dat ik van relatief kleine molens houd, mijn favoriet is eigenlijk mn shimano sahara 1000, en ook daarmee heb ik onder die matchhengel wel eens heel veel plezier beleefd op kleine karper (tot 40 cm ofzo) met 18/00.
De hoeveelheid lijn is eigenlijk geen isseu... Ik vis nooit verder dan 10 meter uit de kant.
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

29-12-2014 11:49

De techniek staat niet stil, en je hebt je weliswaar weer bijgelezen, toch maar even rondkijken als i jou was.

Het is dus ook zeker niet zo dat ik geen spul heb of niet weet wat ik wil/nodig heb.

Beschouw alle info als tips en extra info. Het is het altijd waard vooraf een (andere) speciaalzaak binnen te gaan en te kijken hoe iets aanvoelt, in de hand ligt, etc. Mij helpt het altijd.

De hoeveelheid lijn is altijd belangrijk, ook al vis je 10 meter uit de kant. Lijn wordt geschuurd langs kanten, riet, takken, beton, dukdalven. Elke keer lijn eraf halen en je zit zo tegen de lege spoel aan te kijken. De vis kan er ook vandoor gaan :)

Ik heb vroeger ook met een lichte matchhengel op karper gevist met de pen, is weliswaar niet makkelijk maar het kan. een molen in de 2000 klasse was dan wel het minste vind ik persoonlijk.

Een 2000 klasse is toch een stukje kleiner vind ik en een 3000 klasse molen is algemener in te zetten, ook op "zwaardere" hengels.

Ik zelf vis met glas, carbon, grafiet, van 1 lb tm 2,25 lbs in lengtes van 2,70 tot 3,90 meter. Ik ben ook nog eens "verzamelaar" van hengels die ik mooi vind. Ook persoonlijk :) Alles in te zetten voor diverse situaties. Niets staat in de kast voor het mooie, wel om te worden gebruikt.
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

29-12-2014 12:18

[quote="Frenk de Gruiter"] Het is het altijd waard vooraf een (andere) speciaalzaak binnen te gaan en te kijken hoe iets aanvoelt, in de hand ligt, etc. Mij helpt het altijd.[/quote]

Dit was nu precies het idee waarom ik dit topic heb geopend... Maar welke he?

[quote="Frenk de Gruiter"] Ik zelf vis met glas, carbon, grafiet, van 1 lb tm 2,25 lbs in lengtes van 2,70 tot 3,90 meter. Ik ben ook nog eens "verzamelaar" van hengels die [i]ik[/i] mooi vind. Ook persoonlijk :) Alles in te zetten voor diverse situaties. Niets staat in de kast voor het mooie, wel om te worden gebruikt.[/quote]

Klinkt geweldig... kan ik niet bij jou langskomen? :lol:

En welke molens gebruik jij dan zoal?
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Torsten Mackenzie
Berichten: 266
Lid geworden op: 30-04-2014 11:26

29-12-2014 12:54

Halleluja,

ik vind het ook een groot gemis.
naast het voelen en vergelijken ook de deskundigheid in de winkels.
Je zou toch zeggen dat er een markt voor is...

Andries Michael en Frenk:-)
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

29-12-2014 13:09

Je kan altijd langs komen om te vissen, praten of samen een winkel langs gaan. :) Ik heb ze ook niet bij de deur, maar ik bezoek er regelmatig wel een of twee. of ik zoek rond op de websites.

Ik vis het hele jaar door, maar ik merkte dat ik sinds de laatste operatie aan de knie, mijn knie enorm opspeelt met dit koude weer. Het weerhoudt me er niet van toch te gaan vissen :)

Ik heb diverse molens voor de penvisserij, ik zal ze hier wel opnoemen, maar ik zal niet compleet zijn, want ik ben op het werk, heel druk aan -ahum- het werken hahaha.

* Daiwa Exceller 4000
* Daiwa Regal RG3500 SiA
* Shakespeare Sigma 030, 035, 04, 050
* Shakespeare 2350
* Shakespeare Ambidex 2410 (geloof ik)
* Shakespeare President 2904
* enkele abu molens ("antiek") types 154,
* Browning 510 en 610
* Mitchell 300 A en nog een paar
* Penn 430 SSG
* Shimano USA 3500B en 3500A
Zoals je ziet, vooral oud spul, maar ook nieuwer spul.

heb nog de volgende penmolens gehad:
* Shimano catana 2500FC
* Shimano Exage 4000 (?)
* enkele minder bekende molens van spro, okuma.
Heb ze geprobeerd en weer verkocht, maar geen interesse in gehad. Ik koop wel eens een setje of spullen op van Marktplaats van mensen die stoppen met vissen. Ik wil dan een bepaald iets hebben, maar mag alleen met molen erbij (1 koop). Die molen doe ik dan weer weg (geef weg, verkoop).
Van de Catana en exage geen slechte indrukken, maar ze waren verhabbezakt, hoewel slechts een jaar oud of zo. Kapotte beugel en zo. Zeer slecht mee ogegaan door vorge eigenaars. Ik zou deze ook wel aanraden (catana in 4000 versie).

Wenslijst: Penn 440 SSG, Daiwa 1600, een goed werkende Shimano Exage 4000, enkele Mitchell molens, en van Shakespeare, en....... etc.

Ik heb er meer, maar zijn niet penmolens, vooral Shimano baitrunners en Daiwa.

Ben totaal niet deskundig (haha), heb me er gewoon een beetje in verdiept, ben slechts enorme liefhebber :)

Moet weer aan het werk. Druk, druk druk .....
Harold Hoekstra
Berichten: 408
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Noord Nederland

29-12-2014 14:37

Als eerste maar antwoord op je vraag, nee ik heb zo'n shop nog niet kunnen vinden. Wat mijn (achter)naamgenoot ook al zei het shoppen en de manier van vissen lijken erg op elkaar, zoeken en struinen.

Zelf ga ik regelmatig langs bij Hengelsportmekka (Paterswolde), af en toe naar Kuperus (Leek), soms naar Titus Blom (Groningen) en misschien binnenkort wel eens naar de Tacklebox. Nergens hebben ze een groot pen/struin assortiment maar die winkels in combinatie met Google zorgen er voor dat ik altijd wel aan mijn spullen komen kan. Daarnaast, wat heb je nu nodig om te struinen?

Ik heb zelf:

-Een compact karpernet van Spro (geen inklapper, maar werkt prima). (Winkel)
-Fox stalker onthaakmat. (Internet)
-Soul stalker tas. (Carp Zwolle)
-CJW Heavy penhengel. (Marktplaats)
-Shimano Twinpower 4000FC (1 spoel gevlochten lijn, 1 spoel nylon). (Internet)
-Een bak aan kleinmateriaal (opgebouwd door jaren te struinen in viswinkels :P )

en dit is, voor mij, voldoende in 99% van de gevallen.

Hier op het forum zijn genoeg topics gevuld met welke lijn, welke haak, welke molen etc. mensen gebruiken bij het struinen. Dus als ik eens een andere lijn, haak, fox bolt bubble oid wil proberen kijk ik daar altijd eerst rond en bestel het dan meestal online (tenzij ik in de webshop van bijv. Kuperus zie dat ze het daar hebben, dan rij ik die kant ook nog wel eens op).

Voor de rest als je in een hengelsportzaak bent, ga lekker neuzen tussen het kleinmateriaal(blijf niet hangen in de "karperhoek"). Er staat altijd wel een bruikbaar pennetje oid tussen.

gegroet,
Harold
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

29-12-2014 19:30

Helemaal gelijk, Harold,

je hebt niet veel nodig. Maar hij is wel op zoek naar de juiste penhengel en / of molen. Dat kost even tijd investeren. Met mijn lijst van molens wilde ik alleen maar zeggen: dit zijn in mijn ogen goede molens met goede slip. Zie je het op Marktplaats, doen (mits in goede staat)! Laat je niet altijd afschrikken van de leeftijd van sommige molens.

Kijk ook eens op MP naar tweedehands penhengels. Laatst zag ik nog een mooie penhengel te koop, maar ja dan moet ik naar het Noorden rijden......

Hier nog een (andere) uit de omgeving almelo. :
http://www.marktplaats.nl/a/watersport- ... ousPage=lr
Gebruikersavatar
Han Eijkenduijn
Berichten: 187
Lid geworden op: 01-10-2009 14:57
Locatie: Purmerend

30-12-2014 11:30

Hi Jelle.
Mischien is het mosterd na de maaltijd maar persoonlijk vind ik de mooiste dobbers vind je bij dobberrob.
Groet Han


There is no dark side of the moon really.
As a matter of fact it's all dark...
Jeroen Schulte
Berichten: 508
Lid geworden op: 03-04-2011 13:47

30-12-2014 12:37

Ik vis af en toe ook met de pen en gebruik ook de dobbers van Dobberrob. Prima dobbers voor een dito prijs.
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

30-12-2014 13:24

De website van dobberrob had ik juist van de week gevonden.

verder zoeken naar geschikte pennetjes is in ieder geval niet meer nodig 8)
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Harold Hoekstra
Berichten: 408
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Noord Nederland

30-12-2014 13:40

Welke winkels ben je zelf geweest Jelle?
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

30-12-2014 16:13

Even denken of ik de namen zo kan herinneren hoor...

Zeer recent nog bij Titus blom groningen, kuperus leek en hengelsportland surhuisterveen. Iets langer geleden (enkele maanden) bij hengelsport mekka eelde en raven steenwijk (heel kort, we waren op doorreis met het gezin, dus niet echt tijd om rustig te snuffelen). Ook enkele maanden geleden nog bij hertog in veenendaal geweest.
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Harold Hoekstra
Berichten: 408
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Noord Nederland

30-12-2014 16:59

Titus heeft niet zo'n groot assortiment, dus daar haal ik alleen de kleine zaken. Aan de Noorderhaven in de stad zit ook nog een zaakje genaamd Frits Kuiper, stel je er niet te veel van voor maar als je iets specifieks zoek zou je het daar misschien kunnen vinden.

Ik rij meestal zelf naar Hengelsportmekka, qua assortiment wel de grootste in de omgeving en de eigenaar heeft ook nog wel eens een goed advise.

Je zou ook nog eens Hengelsport De Fuik in Leeuwarden kunnen proberen, misschien hebben zij hetgeen op voorraad waar je naar zoekt. :)
Jelle Bijker
Berichten: 51
Lid geworden op: 24-09-2004 16:40
Locatie: Zuidhorn (Groningen)

30-12-2014 19:37

Frits kuiper ken ik wel en ben ik ook wel geweest. Die had ik niet eens genoemd omdat ie wat mij betreft eigenlijk niet eens thuishoort in het rijtje "hengelsportzaken". Ik ken m wel vrij goed omdat ik ook een zee aquarium heb gehad en hij als een van de weinige ook zoutwater vissen en koralen heeft.

Zo zit er ook nog een zaakje in groningen aan de bedummerweg naast cafetaria de koning. Die heeft ook best het een en ander.

Maar dank voor de tips!
zomaar een vismoment:

Ik geniet van de serene rust die heerst tussen de langzaam wegtrekkende dampen van de ochtendschemering. Op een meter van mijn korst zie ik af en toe een karper door het wateroppervlak breken. De tijd lijkt stil te staan.
Gebruikersavatar
Schaper Michael
Berichten: 1016
Lid geworden op: 02-08-2012 22:58
Locatie: Zoetermeer

30-12-2014 22:11

Hoi Jelle,

Voor mij een bekend verhaal. Ik vond het bizar om overal en nergens mijn visspullen vandaan te moeten halen met de bijbehorende verzendkosten. Daarom startte ik toen een webshop voor het struinende karpervissen. Helaas was dit als hobby niet te doen. Er is veel animo voor deze tak van sport en er is ook een ruim assortiment aan te bieden voor de winkeliers. In mijn webshopje alleen al zaten 135 artikelen en dan bood ik nog geen hengels en molens aan.

Ik kan je een aantal tips meegeven:
- bedenk van te voren wat je wilt kopen (merk, type, artikelnummer, enzovoorts)
~ zoek een hengelsportwinkel of online shop die deze merken verkoopt
~ bestel je producten bij deze leverancier. Ook al heeft een winkelier misschien niet de producten in zijn winkel, dan kan hij ze wel bestellen. Mits hij ook dealer is van de merken die je zoekt.

- Kijk eens bij de overige visserijen. Zo is de barbeelvisserij, forelvisserij en de witvisserij erg verwant met de penvisserij op karper. Kijk daarom ook eens bij hengelsportwinkels die niet alleen gespecialiseerd zijn in karpervissen.
~ barbeel: lijnen, netten, hengels, molens, haken, onthaakmatten
~ forel: lijnen, sommige hengels, molens
~ witvis: montages, fijn afstellen, loodjes, breekstaafjes, pennen, handigheden en technieken

Voor mij zijn de volgende materialen ruim voldoende (bijna allemaal bij Henk Koster te krijgen voor lage prijzen):
Haken: Drennan specimen en super specialist, Gamakatsu G Carp A1 Specialist Hook, Korum xpert power hook (wel af en toe slijpen), Gamakatsu G-Carp PTFE Specialist R
Lijnen: Tubertini Gorilla UC4 en UC3, Trabucco super soft, Gamakatsu g-line flex, Berkley Trilene XL Smooth Casting
Pennen: Dobberrob, Drennan, Pimm's (hier nog geen ervaring mee maar ziet er erg goed uit)
Netten: JRC specialist (maar 48 euro ipv 60 of meer bij Zwarte vogel) ), Korum Barbel latex Spoon net
Loodjes: Dinsmores
Onthaakmat: Nash H-gun Multimat, Mack2 stalking mat (niet in bezit maar voldoet ruim)


Daarnaast ben ik soms een China-koper. Hieronder een aantal superspullen voor echt heel weinig geld. Wat dacht je van deze:
~ doosje
~ Waterdichte cameratas/tackletas (nog niet binnen maar wel besteld)
~ 600 lijnstoppers voor 5,50 euro!
~ weegschaal super nauwkeurig (niet waterdicht)
Oh, the sea is so full of a number of fish, If a fellow is patient, he might get his wish!
- Dr. Seuss

Veel leesplezier op mijn blog Pendingen
Plaats reactie