Beste korst


Tim van Zanten
Berichten: 109
Lid geworden op: 02-07-2008 17:55
Locatie: Leusden

25-09-2009 22:33

Voor zover ik weet heb je drie gradaties brood. Allereerst heb je het duurdere brood bij de bakker of de afbak broden die supermarkten zelf afbakken. deze broden zijn in principe de hoogste kwaliteit. Het nadeel is vaak een te harde korst waardoor het brood breekt en scheurt. Dit kan je oplossen door een zeer dunne draad haak te gebruiken. Wil je ermee vissen dan kun je het brood beter een paar dagen laten staan. De tweede gradatie is het ongesneden brood wat bij supermarkten binnenkomt. De supermarkt moet dit brood nog zelf snijden. Doordat dit brood ongesneden binnenkomt en er waarschijnelijk minder zuurstof bij komt is de korst vaak veel stugger en iets minder hard dan de eerste gradatie brood. Per supermarkt is het soort brood verschillend. De super waar ik achter het brood stond had melk wit en casino wit wat dus ongesneden binnenkwam. Perfect vlokbrood! de derde gradatie is het gesneden en verpakte brood wat supermarkten binnen krijgen. Dit brood is vaak veel flexibeler en minder sterk. Vlokken met dit soort brood is lastig. Voeren daarmee is super en vaak goedkoop! Wat ik zelf nog wel eens doe is een stokbrood laten snijden in stukjes. Stokbrood is ideaal om mee te vlokken doordat deze niet te krokant is, lekker stug en makkelijk te voeren.
Carpfishing, a way of life!
Gebruikersavatar
Rutger Scardola
Berichten: 53
Lid geworden op: 25-09-2009 20:20

26-09-2009 19:15

Hee :D
Zelf gebruik ik turks of tijgerbrood. op 1 dag gaat er 1 en n half brood doorheen + heel veel kattenbrokken!
In de herfst gebruik ik wel minder dan in de zomer kwa brood en kattenbrokken. Op een of andere manier pakken ze in de zomer de korste sneller en meer. Zal wel door de temp komen had vorige week bijna nog n schub weten te haken op de korst maar dat beest hapte er gewoon naast! Bij mijn zijn ze wel vaak hun bril vergeten:S maarja:p Morgen een dagje afstandvissen.

Mvg Rutger
Gebruikersavatar
Theo Nieuwenhuijsen
Berichten: 379
Lid geworden op: 03-10-2002 02:00

29-09-2009 15:50

Meestal met onafgebakken tijgerbrood. Haal ik bij de Esso bij ons. Of ik haal een turks brood. Het beste op mooie windstille zomeravonden. Liggen ze toch aan de oppervlakte. Wat korsten hier en daar strooien en waar ze beginnen te vreten gewoon een gehaakte korst er bij. Succes verzekerd.
Hé mod. Hoe kan ik hier een onderschrift plaatsen????
Gebruikersavatar
Evert Bram
Berichten: 66
Lid geworden op: 24-09-2009 23:56
Locatie: Twente

29-09-2009 18:01

Afgelopen zomer heb ik veel met (vers) turks brood aan de oppervlakte gevist. Met veel succes.
Vooral omdat die korst lekker taai is kan deze goed op de haak worden geregen.
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

15-11-2009 12:44

ik neem altijd twee zakken witte bolletjes mee. moet wel heel vers zijn anders valt het er te snel af.
neem een half of 1/3e bolletje duw je haak vanaf de bovenkant naar beneden en krijp de zachtere onderkant stevig op schagt van de haak.
als je dit in het water gooit steekt de haakbocht en punt eronderuit en de lijn komt aan de bovenkant uit het brood wat minder argwaan veroorzaakt.
heb zelfs voorns van +/- 10 cm gevangen op een ssc maat 5.
als de karper dit niet wil pakken kun je altijd het brood helemaal inknijpen zodat het zinkt in veel gevalen vechten ze dan wie er het eerst bij is.

groeten bas
Gebruikersavatar
Peter de Jonge
Berichten: 1617
Lid geworden op: 07-10-2009 18:27
Locatie: Amersfoort

17-11-2009 17:15

hee Bassie , ook hier?? wat heb jij een wazig onderschrift, lijken me de woorden van een wijs man :P
Bovenstaande is slechts mijn bescheiden mening, correct me if i'm wrong!
Noem mij gerust een DRIJFSIJS!!!

http://www.karperontspanning.nl
http://www.hsvonsgenoegenboxtel.nl
bas van geffen
Berichten: 1152
Lid geworden op: 12-11-2009 02:11
Locatie: bronxtel

17-11-2009 20:36

er kwam een bepaald persoon achter ons staan die dit vroeg en binnen 5 minuten lagen er twee vissen op de kant.
geert en ik maken dit soort wazige dingen wel vaker mee.