Deegje


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

10-01-2005 23:24

Maken jullie deeg met water of ei toevoegingen? als je wild penvissen ermee
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

10-01-2005 23:47

Kevin,

Ik maak het deeg (zowat) altijd met eieren aan.

groetjes Benny
Richard Lodewijks
Berichten: 467
Lid geworden op: 28-10-2002 01:00
Locatie: Zoeterwoude

11-01-2005 07:36

Ik vis soms gewoon met een enorme witte pluim. Waarom eieren?
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

11-01-2005 10:38

Is het als je eieren gebruikt steviger?
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

11-01-2005 13:54

Kevin,

Ik vind dat eieren beter hechten, en je deeg het onder water dan langer
uit houd met dat witvis gespuis.
Kies je er wel voor om het deeg met water aan te maken: Zorg dan voor
genoeg binding in je "deeg mixje". Tarwebloem is hier heel geschikt voor.
B.v. dat "haring in tomaten saus deegje" wat ik je eens gegeven heb, is
ook zo'n mooi stevig deegje met tarwebloem.

Richard,

De vraag was niet om een brood pluim, maar naar deeg... :roll: :)

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

11-01-2005 14:10

Je hebt PM
Andre Hackenitz
Berichten: 18
Lid geworden op: 05-01-2005 00:23
Locatie: Haarlem

13-01-2005 00:30

Hoi Kevin,

Hier nog even een leuk deegje waar geen kip bij komt kijken.

Blikje kittekat ( met tonijn ) en dan wel de brokjes in saus.

Prak deze geheel fijn met een vork tot een mooie massa en doe er dan een pak bambix bij en kneed dit ff lekker door elkaar.
Vervolgens paneermeel bijvoegen tot je een mooie stevige substantie krijgt en klaar is kees.
Wellicht een bekend recept maar het werkt echt super onder bijna alle omstandigheden.
Zelfs statisch gevist met dit deeg zo stevig is het en lost maar heel erg langzaam op in het water en de geur is prima !!!!!!

Wat ik ook nog wel eens doe is aan de waterkant een aantal stroopwafels
( even warm maken in de handen ) kneden tot een mooie bal en hier maak ik dan kleine balletjes van net zo groot als maiskorrels en zet deze net als mais op de haak.
Je zal versteld staan van de vangsten die je hier mee kunt doen.

Enige nadeel is dat je er plakkerige handen van krijgt maar daar zijn zat oplossingen voor dacht ik zo.

Succes ermee

Groet,

Andre Hackenitz
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

13-01-2005 09:11

Bedankt voor je tips! ;)

Mvg, Keffie
Gebruikersavatar
koos kalkman
Berichten: 585
Lid geworden op: 24-05-2004 11:38

13-01-2005 10:34

probeer ook eens gemalen roggebrood
ik voeg er verder niets aan toe.
soms een beetje water.
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

13-01-2005 10:53

Ja werkt ook goed! ik viste wel eens met gemale roggebrood met stroop
Plaats reactie