Er is nog plek:
http://www.karperbeheer.nl/inschrijfformulier/
Gr

Eens.Misschien dat jullie van de BVK wat meer de nadruk zouden kunnen leggen op harmonische uiterlijke verhoudingen, evenwichtige bouw, uitgaande van de wat zwaardere exemplaren van de gewone schubkarper.
Alleen vind ik dat in Nederland uitgezette vis in de sportvisserij nauwelijks voor consumptie gebruikt wordt. Hoewel daar op sommige plekken wel sprake van is door sommige oost-europeanen, omdat dat daar gewoonte is. Joris doelt weliswaar op de levensverwachting, maar noemt bewust ook de term consumptie, ook niet zonder reden? De karper werd immers ooit voor consumptievis ook in Nederland gekweekt?Een relevante vraag is of voor consumptie gekweekte karpers sowieso minder geschikt zijn voor uitzetting dan bijvoorbeeld de speciaal voor de sport gekweekte Valkenswaardstammen.
Aart Lokhorst schreef:Speciaal voor de sport gekweekte vissen bestaan allang niet meer, m.u.v. enkele Engelse kwekers. Maar dan betaal je zo ca. € 80,- voor één visjes en dat is niet te doen, dit nog afgezien van de vervoerskosten. Bijna 100% van alle gekweekte karper is bestemd voor consumptie. Wat er uitgezet wordt is maar een fractie van het totaal. Zakelijk gezien is dan ook het speciaal kweken voor de sport niet erg aantrekkelijk. Maar binnen een jaar of 3 à 4 worden wel de eerste, speciaal voor de sport, en ook met een veel betere beschubbing K3 karpertjes geleverd. De ouderdieren waarmee gekweekt gaat worden mogen we zelf aanleveren bij een kwekerij waar we al jaren ervaring mee hebben en dat gaat of dit jaar of volgend jaar gebeuren.