Monampteuil

Plaats reactie
Bert Timmerman
Berichten: 365
Lid geworden op: 02-12-2012 21:02

18-09-2013 09:01

Hoi!

Ben van plan om in het najaar alleen naar Frankrijk te gaan voor een weekje. Bij het google earhten kwam ik bij bovengenoemd water.

Weet dat er begin 2000 met vissen gesleept is en heb het drama van spijkerbedden op de weg ook al gehoord. In het verleden veel door Nederlanders bevist, laatste tijd wat minder. Heeft iemand recente info over dit water vanaf 2010?

Reactie mag uiteraard ook via PB, heb ook wat info over(voornamelijk) rivieren en kanalen voor jou evt!

Alvast hartelijk bedankt!
De wereld is verziekt, maar het leven is mooi!
Ulco Bosma
Berichten: 546
Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

18-09-2013 20:27

Afgelopen voorjaar 1 nachtje geweest 1 van de meest lelijke wateren die ik ken met bijna volledig rondom stalen damwand. Paar kleintjes kunnen vangen maar vanwege alleen al de sfeer het daar snel weer bekeken.
Geen idee van huidig bestand denk ook niet bijzonder meer, totaal geen andere karpervissers daar.

Gr ulco
michael rolff
Berichten: 4
Lid geworden op: 18-09-2006 17:08
Locatie: zoetermeer
Contacteer:

14-01-2014 10:43

Afgelopen zomer ook een paar dagen (5) op dit water in de weer geweest. Wat een drama water. 80% van het water was niet bevisbaar door de enorme hoeveelheid waterplanten tot direct onder het oppervlakte. De schonere stukjes die er wel waren kenden een bodem zo zacht als boter. Er is een damwand rondom geslagen met kalksteen aangevuld, alles onder de witte smurrie. Continue waterfietsen door de lijnen. Hoe aardig je het ook vraagt ze gaan er gewoon dwars door heen en reageren allemaal erg onvriendelijk. Er zaten twee Franse koppels te vissen. Ook deze waren niet echt vriendelijk. Het eerste koppel begon gelijk te schreeuwen en dreigen bij aankomst. Wellicht dat de oorzaak van het humeur van deze mannen lag in het feit dat er alleen brasem gevangen werd. Oh nee, en twee karpertjes van rond de 4 kilo. De weg naar de achterkant van het meer door het bos heeft de onderkant van één van onze auto's erg beschadigd en was gewoonweg gevaarlijk. En dan waren we daar nog in de zomer, ik wil er niet aan denken hoe het er in het de andere jaargetijden bijligt. Sluiswachter is er niet meer omdat het allemaal automatisch is geworden. En bij de camping hoef je al helemaal niet aan te kloppen. Vissers?? wegwezen. Een meer vriendelijke local vertelde dat er weinig grote vis meer op zit. Deze zijn nagenoeg allemaal weggevangen en overgezet naar ailette en privé wateren. We hebben 1 karpertje gevangen van rond de 4 kilo, schamend moesten wij constateren dat één of andere idioot de vinnen en staart van het dier afgeknipt had. Afknapper van de bovenste plank, nooit meer.
met de juiste balans, de meeste kans
Plaats reactie