tijgernoten recept???

Plaats reactie
marc jansen
Berichten: 12
Lid geworden op: 16-06-2003 02:00

28-07-2003 13:05

hallo iedereen,
weet iemand hoe je tijgernoten het beste kan bereiden???

thnx. :lol:
Cor Blokhof

28-07-2003 13:11

Hoi,

Minimaal 24 uur weeken.
Langer weken kan natuurlijk ook.
Daar heeft iedereen een eigen mening over.

En daarna minimaal 25 minuten koken.

Groeten,

Cor
marc jansen
Berichten: 12
Lid geworden op: 16-06-2003 02:00

28-07-2003 13:24

maar moet ik daar dan ook nog wat bij doen voor de smaak??? (bijv. suiker of een of andere flavour)
thanx
:lol:
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

28-07-2003 13:27

Marc, bij het weken en het koken van de tijgernoten komen de suikers vrij in de noot, dat is erg zoet en extra flavouren of zoet maken is niet nodig! Het word erg zoet en de karper is er gek op!
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

28-07-2003 14:15

Marc,

Je kunt wat basterdsuiker bij het water gooien om het gisten van de noten na het koken sneller op gang te brengen.

Groeten,

Mark
rob gijsbrechts
Berichten: 40
Lid geworden op: 09-05-2003 02:00
Locatie: meer(België)

28-07-2003 14:47

niet langer als 3dagen laten weken!
heb ik eens een keertje gedaan.
weet niet of dit aan de tijgers lag, maar stinken dat het deed!!
ik doe er meestal ook geen flavour in.
ciao
Lucas Alkemade
Berichten: 37
Lid geworden op: 21-05-2002 02:00
Locatie: Den Haag

28-07-2003 15:24

zelf doe ik wel eens na het koken een blikje (gezoete)gecondenseerde melk bij. wordt plakkerig maar ook zoet. ooit is ergens gelezen, het vangt, maar zonder de toevoegingen vangen ze ook hoor...
Donald Stevens
Berichten: 425
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00

28-07-2003 23:31

dit hoort onder aas te staan
Frank van Amerongen
Berichten: 2768
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg

29-07-2003 00:35

Je kan ze gewoon laten staan, ik vang er mee met een dikke laag schimmel erop.
Dat zegt niet veel, als ik ermee vangdat jij dat natuurlijk ook heb. Maar
je kans is groot dat je er gewoon mee kan vissen.

ooit gehoord van een biertje erdoor heen mengen? Ook voor het gistproces.

groet
Frank
Gebruikersavatar
Martin Nederlof
Berichten: 544
Lid geworden op: 09-08-2002 02:00
Contacteer:

29-07-2003 00:52

je hoeft er totaal geen smaakstoffen of iets dergelijks bij te doen als je ze lang genoeg weekt en kookt dan komen de natuurlijke zoetstoffen uit de noot en wordt het zooitje een beetje plakkerig ! dan zijn ze perfect om mee te vissen !
Just another carp fisher.......
Gebruikersavatar
Jan Wijma-O
Berichten: 200
Lid geworden op: 02-08-2003 02:00
Locatie: Utrecht

05-08-2003 19:30

Hoi, ik heb gehoord dat het soms wil helpen om er na het koken als het water nog wel heet is (buiten ivm stank:)) een smak knoflook poeder door te roeren maat van me heb er veel op gevangen.

Gr Jan
:)
Gebruikersavatar
luuk schenkelaars
Berichten: 1643
Lid geworden op: 17-04-2002 02:00
Locatie: Raamsdonk

05-08-2003 20:09

hoe ik het doe:
24 uur weken,
40 min koken,
laten afkoelen in het zelfde water,
nog min. 48 uur laten staan.

Ik gooi er niets van basterdsuiker of flavours doorheen. dat houd het gewoon natuurlijker.

Groeten,

Luuk
Karpervissen is net als..... .....vissen op karper
Gebruikersavatar
Daaf Wolters
Berichten: 4012
Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
Locatie: Hengelo

06-08-2003 01:51

Normale bereiding, minimaal 24 uur weken, langer mag ook en dan minimaal een half uur koken. Met kleine hoeveelheden doe ik het vaak andersom: eerst even koken, dan in een thermosfles en nog 2 dagen laten staan. Op deze manier vormt zich een lekkere geleiachtige laag om de noten. Misschien kan dit bij grotere hoeveelheden ook wel als je ze dan in een koelbox of emmer met deksel doet.
groeten,
Daaf
Niels Rijerse
Berichten: 34
Lid geworden op: 16-05-2002 02:00
Locatie: Breda

06-08-2003 17:31

nog simpeler kan ook: niet voorweken, direct koken ongeveer half uur. Laten staan in het kookwater 24 uur. dan kan je er mee vissen. Nog beter is om ze 48 of 72 uur te laten staan zodat er een flinke slijmlaag op komt.....
Gast

08-08-2003 18:02

48 uur weken in oud bruin. En dan 30 min koken in hetzelfde oud bruin.:wink:
Plaats reactie