Gisteren reed ik langs een paar waters in Ridderkerk en helaas trof ik 4 dode vissen aan. Twee weken geleden zag ik er ook al twee.
Ik vraag me af of het virus alweer heeft toegeslagen. Nu betreft het wel waters die voorheen geen besmetting hadden (niet de bekende besmette waters van Ridderkerk 1 en 2 jaar geleden).
Weet iemand of er alweer besmetting is? Kan ik de OVB inschakelen voor de 4 vissen die er nu liggen?
Alweer dode vissen ridderkerk !?!?
Marco, zou jij mij een pb`tje kunnen sturen om welke wateren het gaat.
Ik heb zelf namelijk ook een aantal dode vissen gezien op watertjes waarvan niet veel mensen weten dat er ziekte is geweest, maar waar het er wel degelijk is geweest.
Van 2 stuks weet ik dat ze ongeveer dood zijn gegaan in de week dat het van -20 naar +20 is gegaan.
p.s. ik denk dat je de ovb sowieso wel in kan schakelen als duidelijk is dat het iets van een virus/bacterie of iets dergelijks de doodsoorzaak is geweest.
Met bezorgde groet,
Fp
Ik heb zelf namelijk ook een aantal dode vissen gezien op watertjes waarvan niet veel mensen weten dat er ziekte is geweest, maar waar het er wel degelijk is geweest.
Van 2 stuks weet ik dat ze ongeveer dood zijn gegaan in de week dat het van -20 naar +20 is gegaan.
p.s. ik denk dat je de ovb sowieso wel in kan schakelen als duidelijk is dat het iets van een virus/bacterie of iets dergelijks de doodsoorzaak is geweest.
Met bezorgde groet,
Fp
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 21-11-2004 16:37
- Locatie: Puttershoek
Hallo,
Volgens mij is het sterven van de karpers niet direct een gevolg van een virus. Bacterien die normaal geen schade voor de karper opleveren worden actief bij een water tempratuur van 5 a 6 graden. Doordat de stijging van de water tempratuur niet doorzet op dit moment , door het mindere weer , word de karper niet activer en dus zijn imuum systeem ook niet waardoor de karper dus wel schade kan hebben van de bacterien.
En hier dus jammer genoeg aan sterft.
Volgens mij is het sterven van de karpers niet direct een gevolg van een virus. Bacterien die normaal geen schade voor de karper opleveren worden actief bij een water tempratuur van 5 a 6 graden. Doordat de stijging van de water tempratuur niet doorzet op dit moment , door het mindere weer , word de karper niet activer en dus zijn imuum systeem ook niet waardoor de karper dus wel schade kan hebben van de bacterien.
En hier dus jammer genoeg aan sterft.