Boilies draaien - te hard


Plaats reactie
andef michiels
Berichten: 21
Lid geworden op: 16-08-2014 19:25
Locatie: België

30-05-2015 14:32

Ik ben beginnen experimenteren met het maken van mijn eigen boilies.
Het recept gaat als volgt;
350g Polenta
250g LT-vismeel
200 g Soja meel
200 g tarwegriesmeel
Hieraan voeg ik enkele lepels Coprah Melasse toe voor de donkere kleur

Nu vind ik dat mijn bol moeilijk rolt, ik voeg op een kilo ongeveer 8 eieren toe,
Is dit teweinig ei? Nu dat mijn bol niet zo goed rolt is niet zo erg, want het resultaat is wel in orde.

Maar na het drogen vind ik dat de boilies enorm hard worden, je moet veel kracht zetten met je vingers om ze open te breken. Kan ik de boilies op een of andere manier zachter maken? Zo ja, hoe?
Zou er bij mijn boilie nog een extra 'extract' bij moeten van kruid of liquid. Of ga ik op deze bol al perfect vangen?

Alvast bedankt!
Rene Zoeter
Berichten: 477
Lid geworden op: 14-12-2013 14:07
Locatie: Hoeksche Waard

30-05-2015 15:45

150 a 200 gram van de polenta vervangen door tarwemeel.
Gewoon, lekker vissen.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

30-05-2015 15:49

Ik vraag mij altijd af hoeveel dat dan is, ongeveer 8 eieren, 7,8 ? 8,1 ?
Arno van Beek
Berichten: 810
Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
Locatie: Drenthe

30-05-2015 15:59

Je hebt verschillende ei maten, tussen M en L scheelt het zo maar 10 gram.
Op een Kilo mix is ongeveer 350ml ei gebruiken.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

30-05-2015 18:34

Arno van Beek schreef:Je hebt verschillende ei maten, tussen M en L scheelt het zo maar 10 gram.


Ja.
Maar hoeveel is nou 'ongeveer 8'.
Arno van Beek
Berichten: 810
Lid geworden op: 30-11-2014 19:04
Locatie: Drenthe

31-05-2015 11:16

Zoals ik al schreef 350ml, als je er 25ml olie o.i.d. in doet 325ml...

Wij weten toch niet wat jij allemaal aan je mix toevoegt, daarom is het vaak "ongeveer" dus afhankelijk van eventuele toevoegingen en ei grootte.
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2343
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

31-05-2015 12:29

Arno, ongeveer 8 eitjes bestaat niet.

Men neme 8 9 of 10 eitjes en daar doet men dan ongeveer 1 kilo mix bij.
Dus niet men neme 1 kilo mix en daar doen we ongeveer 8 eitjes bij.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

31-05-2015 13:29

Welke maat ei Bert? :D

Groet, Kees
===== Zen en de kunst van het karperen ======
============Never too old============
======= http://www.karperbeheer.nl/ =======
Gebruikersavatar
pj otte
Berichten: 3417
Lid geworden op: 16-09-2006 11:42

31-05-2015 13:54

Kippenei of een Duivenei? :lol:
rodney straver
Berichten: 5
Lid geworden op: 06-08-2002 02:00

31-05-2015 14:26

ik dacht meer aan struisvogel ei...
Gebruikersavatar
peter cooreman
Berichten: 738
Lid geworden op: 01-04-2013 22:31
Locatie: Belgie

31-05-2015 15:10

Beste,
Ik aan een zwanenei :lol: ...alle gekheid op een stokje.....dit hangt van veel factoren af...zo heb ik mixen die ik met 450ml aanmaak en zo heb ik er met 360ml...hangt een beetje af van jou samenstelling van jou mix...aanpassen en proberen tot het goed is...neem een maatbeker en doe hier je eieren in...dan weet je zeker hoeveel ml je hebt...zo zal je zien dat niet iedere keer 10 eieren dezelfde hoeveelheid geeft...neem vb. je 8 eitjes en doe daar beetje bij beetje je mix bij(niet alles in één keer)...zo zal je zien dat je dan niet de hele hoeveelheid dient toe te voegen voor de goede verwerkbaarheid/hardheid.
Laat ook het deeg een 10-tal minuutjes rusten...zodat de toevoegingen(zaden)het vocht kunnen opnemen...dan opnieuw kneden...plakt het nog te hard...dan nog wat mix toevoegen...is het te hard...wat water bijvoegen(geen ei meer toevoegen!)...tot de gewenste hardheid word verkregen...de volgende keer kan je dan de hoeveelheid ei aanpassen.
Mvg Peter
Better a bad day at fishing than a good day at work.
Gebruikersavatar
Arno Bijl
Berichten: 368
Lid geworden op: 24-11-2010 19:44

02-06-2015 23:07

mix bij ei, en niet ei bij mix, net zoveel mix toevoegen aan je eieren tot het goed is.

Mix wat te nat aanmaken zodat het nog te plakkerig is, half uur laten staan en dan afkneden.
de mix "zuigt" nog erg en anders wordt het te droog
Plaats reactie