Boilies rollen moeilijk


Plaats reactie
kevin syx
Berichten: 12
Lid geworden op: 08-02-2015 11:01

19-06-2018 20:32

Vandaag wat bezig geweest op een nieuwe mix samen te stellen.
Ik probeer net de mix te rollen maar rolt heel moeilijk.

De mix is als volgt samengesteld.

55% basismix bestaande uit 35% Roggemeel, 25% Tarwegries, 25% Polenta en 15% rijstvries.

Als toevoeging neem ik 20% birdfood, 15% vismeel en 10% Robin orange.

Mix droogt enorm rap uit en rolt niet gemakkelijk
Wat moet of kan ik hier aan veranderen zodat hij goed rolt.

Kevin
Gebruikersavatar
dennis gerits
Berichten: 539
Lid geworden op: 07-12-2009 13:07
Locatie: Weert

19-06-2018 21:43

volgens mij droogt de mix niet uit maar moeten de ingredienten wat meer tijd hebben om vocht op te nemen...


dus het deeg even laten rusten met een vochtige doek erover oid en dan nog wat natter maken als dat nodig is, dus niet meteen gaan draaien zodra het goed is
Gebruikersavatar
bert kamp
Berichten: 2339
Lid geworden op: 01-10-2002 02:00
Locatie: almelo

20-06-2018 12:35

dennis gerits schreef:volgens mij droogt de mix niet uit maar moeten de ingredienten wat meer tijd hebben om vocht op te nemen...

Met ander woorden, je moet beginnen met wat minder mix bij de vloeistof doen, later mix toevoegen aan te nat deeg is makkelijk, vocht toevoegen aan een te droog doorgekneed deeg is met de hand bijna niet te doen.
Gebruikersavatar
dennis gerits
Berichten: 539
Lid geworden op: 07-12-2009 13:07
Locatie: Weert

20-06-2018 21:00

juist ja dat is het...is lang geleden dat ik mijn eigen boilies draaide :oops:

al lukt dat later natter maken ook wel...kost alleen iets meer tijd
Gebruikersavatar
Jan Kasteelen
Berichten: 654
Lid geworden op: 08-05-2007 12:24
Locatie: Gouda

20-06-2018 21:40

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas :wink: Inderdaad moet het deeg enige tijd "zuigen" of vocht opnemen, dat verschilt vaak per mix. Een te kleffe deegbal heeft na 15 minuten wachten vaak een goede structuur.Ik kneed dan behoorlijk lang en doe het deeg in een plastic zak in de koelkast en laat het minstens een paar uur rusten. Daarna weer goed en lang kneden (krijg je spierballen van) en mocht ie dan nog iets kleverig zijn, je roltafel "iets" invetten, dan rollen ze super.
Plaats reactie