Wie stomen er hier met een combi steamer die op de waterleiding zit zonder heet water compartiment?
Ben me suf aan het testen om de juiste instelling te vinden tussen temperatuur, stoom percentage 10-100% & tijd.. iemand tips of ervaring hiermee ?
Boilies Stomen in een combi steamer
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 25-02-2012 15:48
- Locatie: Tholen
- Contacteer:
- Peter van Loo
- Berichten: 1785
- Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
- Locatie: Schiedam
Probeer dit eens, temperatuur op 140 graden, stoompercentage op 80% en de duur op 16 minuten.
Groet, Peter
Ps laat het ons maar weten hoe je bollen de steamer verlaten!!
Groet, Peter
Ps laat het ons maar weten hoe je bollen de steamer verlaten!!
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 25-02-2012 15:48
- Locatie: Tholen
- Contacteer:
Hey Peter bedankt voor je reactie ! ik ben vanmorgen hiermee aan de slag gegaan :
heb 2 testjes proberen te stomen op deze manier :
1 - na voorverwarmen op 140 graden inclusief 80% stoom komt de temperatuur niet boven de 131 graden. De boilies hebben er totaal +/- 20 minuten ingezeten. De binnenkern temperatuur wad 86,5 graden. Voelden wat schraal aan en hadden wat licht bruine bak plekjes.
2 - Opgewarmd op 140 graden incl stoom. Bollen erin en gelijk timer op 16 min. De temperatuur kwam deze keer niet boven de 126 graden uit en schommelde tussen de 122/125 graden. Na de 16 min zat de binnenkern temperatuur op 94,3 graden. Ook deze voelden wat schraal aan en hadden her en der ook wat licht bruine plekjes.
heb 2 testjes proberen te stomen op deze manier :
1 - na voorverwarmen op 140 graden inclusief 80% stoom komt de temperatuur niet boven de 131 graden. De boilies hebben er totaal +/- 20 minuten ingezeten. De binnenkern temperatuur wad 86,5 graden. Voelden wat schraal aan en hadden wat licht bruine bak plekjes.
2 - Opgewarmd op 140 graden incl stoom. Bollen erin en gelijk timer op 16 min. De temperatuur kwam deze keer niet boven de 126 graden uit en schommelde tussen de 122/125 graden. Na de 16 min zat de binnenkern temperatuur op 94,3 graden. Ook deze voelden wat schraal aan en hadden her en der ook wat licht bruine plekjes.
- Remon v Wanrooij
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 23-06-2004 15:04
Ik heb ooit eens ergens lezen dat 80c. de beste temperatuur is om te stomen, hierbij blijven de meeste voedingsstoffen behouden. Het aantal minuten stond er niet bij.
Door JOUW drang om kilo 's te knallen op een BTW ben ook JIJ schuldig aan KARPERDIEFSTAL van openbare wateren!
http://z2h-productions.blogspot.nl/
http://z2h-productions.blogspot.nl/
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.