Hallo forumleden,
Aanstaande week gaat het weer gebeuren en tocht naar Frankrijk. Uiteraard worden nu de laatste voorbereidingen getroffen waaronder het weken en koken van de pinda's. Aangezien deze even mee moeten gaan wilde ik de pinda's na het koken drogen en pekelen. Mijn vraag is nu hoeveel zout ik nodig heb per kg pinda's. Bedoeling is ze om per 2.5kg in diepvrieszakjes te verpakken.
Groet Robin
Pinda's pekelen
- Joost Rippen
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 18-08-2016 14:42
kun je ze niet beter geweekt meenemen en ter plaatse koken? ik neem aan dat je ook een gasbrander meeneemt, nu nog alleen een grote pan.
trouwens, zo lang je partikels onder water staan zal het niet zo gauw bederven, want er kan geen lucht bij.
trouwens, zo lang je partikels onder water staan zal het niet zo gauw bederven, want er kan geen lucht bij.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Pinda's blijven met deze temperaturen met gemak een week of anderhalf a 2 weken goed, niet te moeilijk doen !
ik ben nu ook tijgers aan het koken voor volgende week, ook ik ga een week frankrijk. Het andere gedeelte wat ik ga koken, kook ik in frankrijk op de gasfles.
Eventueel kun je ook een kampvuur maken en daar een oude pan op kwijt.
ik ben nu ook tijgers aan het koken voor volgende week, ook ik ga een week frankrijk. Het andere gedeelte wat ik ga koken, kook ik in frankrijk op de gasfles.
Eventueel kun je ook een kampvuur maken en daar een oude pan op kwijt.
- Joost Rippen
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 18-08-2016 14:42
volgens mij is het maken van open vuur ten strengste verboden in Frankrijk, of is dat alleen in de warme maanden?
-
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 31-08-2012 18:14
Bedankt voor de reacties top dusver. Helaas gaat het koken daar niks worden gaan actief vissen dit houd't in veel verkassen en licht bepakt uren draaien. Voorbereiding van al het materiaal is voor mij dus essentieel. Wat me ik me afvroeg als ik de pinda's zou pekelen in hoeverre dan de pinda's uitdrogen aangezien het zout vocht onttrekt en dan kan je alsnog weer opnieuw beginnen.
Ik begrijp dus ook dat onder water zetten een optie is alleen zal er dan zo goed als geen zuurstof bij moeten komen anders heb je in no time een schimmellaag op je pinda's.
Ik begrijp dus ook dat onder water zetten een optie is alleen zal er dan zo goed als geen zuurstof bij moeten komen anders heb je in no time een schimmellaag op je pinda's.
- Joost Rippen
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 18-08-2016 14:42
@ Robin:
als je ze na het koken onder het water laat bederft het niet en komt er zeker geen schimmel op. wel gaat het water verdikken en wordt het een stinkende brij na een paar dagen/ een week, maar de karpers zijn er dan nog steeds verzot op.
als je ze na het koken onder het water laat bederft het niet en komt er zeker geen schimmel op. wel gaat het water verdikken en wordt het een stinkende brij na een paar dagen/ een week, maar de karpers zijn er dan nog steeds verzot op.
- Rik koster
- Berichten: 5111
- Lid geworden op: 26-09-2009 12:49
- Locatie: zuid holland
- Contacteer:
Zelfs met zuurstof erbij houd je dit makkelijk een week goed, laat al je water er na 3 dagen uitlopen en gooi er nieuw sloot water bij en je kan het werkelijk je hele vakantie uit zingen. Niet te moeilijk doen met zout, word denk ik 1 klieder boel, en je pinda's worden er echt niet beter van
- Joost Rippen
- Berichten: 418
- Lid geworden op: 18-08-2016 14:42
eens met Rik. pekelen is echt niet nodig en het is nog maar de vraag of de karper de overzoute pinda's nog wel lusten. zo niet, dan heb je toch een groot probleem daar in Frankrijk lijkt me.
- David Janssen
- Berichten: 231
- Lid geworden op: 22-06-2016 11:12
Inderdaad niet moeilijk doen. Al worden ze een beetje zurig... Wat maakt dat uit? Je zal er niet minder door vangen.
Stop wishing... Go fishing!